Neopouštěj mě přehled

Neopouštěj mě
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458849/bmid_neopoustej-me-kei-458849.png 4 806 806

Nedotýkej se mě série

Bojí se lásky. Ale ještě více se bojí, že by ho mohla ztratit… S Lucou byla Sage šťastná jako nikdy dřív. Ukázal jí, co znamená důvěřovat sobě samé i druhému. Co znamená žít. A milovat. Ale Sage znovu, tentokrát silněji než kdy jindy, dostihla její temná minulost – a zničila právě začínající štěstí ještě v základech. Ať se Sage snaží sebevíc, nemůže na Lucu zapomenout. Každý den bez něj je pro ni jako den bez části vlastního Já. Existuje pro oba ještě vůbec nějaká šance, když mezi nimi na základě nevyřčené pravdy a manipulací vyrostla tak obrovská zeď, že už se přes ni ani jeden nedostane?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Verliere mich. Nicht., 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neopouštěj mě. Přihlašte se a napište ho.

malýčtenář
16.03.2025 3.5 z 5

V dalším díle se hrdinka stále nemůže oprostit od zážitků z domova, ale diky nalezené lásce a pomocí nových přátel, dospívá k rozhodnutí, že se jednou provždy musí zbavit svého tajemství. Za pomoci své lásky a přátel, konečně nachází klid ve svém životě.

adela.hol
19.02.2025 4 z 5

Sage byla poprvé v životě šťastná díky Lucovi, který jí ukázal, že nemusí mít jen strach, ale že může i někomu věřit. Jenže její temná minulost ji dohnala v ten nejhorší moment a strach nad ní opět zvítězil. Nevyřčená pravda způsobila bolest jim oběma. Dá se to ještě napravit?

Kniha navazuje přesně na konec té předchozí. Není tam žádný dějový posun a plynule se pokračuje ve čtení. Znovu autorka hrála na emoce, které se jí podařilo skvěle napsat. Hlavní postavy ušly dlouhou cestu, stejně tak byla možnost poznat víc některé vedlejší postavy. Byla jsem s příběhem spokojená, ale přece jen oproti prvnímu dílu mám k tomuto drobné výtky.

Hned úvod měl pro mě celkem hořkou pachuť. Podle toho, co se na konci prvního dílu odehrálo, jsem měla úplně jinou vizi pokračování, a u té skutečnosti jsem si jen říkala, jestli ten rozchod nebyl zbytečný. Stejně tak jako to s Grace. Byla jsem sice ráda, že to nenávistné období netrvalo dlouho, ale tím spíš mi přišlo, že to nebylo nutné.

Co ale trvalo až moc dlouho, byla cesta k pravdě. Sage a Luca se dokázali vrátit k fázi “něco jako kamarádi a měli spolu hodně pěkných scén, ale mohlo by jich být ještě víc, kdyby to autorka neprotahovala. Místo toho, abych si četla o tom, jak Sage neustále hledá byt a nemůže ho najít, protože buď na něj nemá peníze nebo jí nevyhovují spolubydlící, bych spíš věnovala prostor tomu důležitějšímu.

Kdyby se Sage svěřila Lucovi mnohem dřív, byl by čas nejen na vyřešení jejich vztahu, ale i těch s jejich matkami. Jennifer najednou stačilo málo, aby začala svého syna vnímat. A reakce matky Sage na pravdu, mi přišla na tu situaci, taková osekaná. Dalo se z toho dramatu vytěžit mnohem víc emocí a myslím, že i postavy by si zasloužily o tom pořádně mluvit. Když všechno to zlo trvalo tolik let.

Knihu i přes nějaké výhrady určitě doporučuju. Sage a Luca se rozhodně zapsali na můj pomyslný žebříček oblíbených párů.

Evaho73
13.02.2025 3.5 z 5

Ďalší román o láske, traume a nádeji na nový začiatok. Hlavná hrdinka Sage uteká pred temnou minulosťou a snaží sa nájsť bezpečie v novom meste. Autorka tu vykresľuje psychológiu postáv, najmä Sageinu úzkosť a jej boj s dôverou voči okoliu. Román ponúka silné momenty emocionálneho napätia a jemnej romantiky, pričom tematizuje dôležité otázky ako domáce násilie a sebaprijatie. Štýl písania je plynulý a pohlcujúci, vďaka čomu som sa dokázala ľahko vcítiť do sveta hlavnej postavy. Z celkového pohľadu si knihu zaraďujem medzi dojemné príbehy o prekonávaní strachu, hľadaní podpory a sile lásky, ktorá dokáže liečiť aj najhlbšie rany.

10 právě čtených knih podle uživatelů (duben)

15.04.2021

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021

Starosti jsou neužitečné pocity. Na věcech nic, ale vůbec nic nemění. Buď člověk vezme svůj život do vlastních rukou a snaží se něco změnit, nebo to nechá být a naučí se s tím žít. Nějakým ,děláním si starostí´se nikdy nic nezlepší.

Ale teď, když už jsem tento pocit důvěrně znala, jsem po Lucově něze toužila jako narkoman po další dávce.

Ukázal mi, jak mám žít svůj život beze strachu. A tento pocit si v sobě uchoval už navždy.

Kniha Neopouštěj mě v seznamech

v Přečtených1 124x
v Mé knihovně537x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)