Nezapomeň na nás
Nedotýkej se mě série
Znovu se zamilovat je Apriliným největším přáním. Mladá dívka touží po někom, kvůli komu opět pocítí motýly v břiše a lehkost bytí, s kým prožije své skutečné „poprvé“, na jaké bude celý život ráda vzpomínat. Žije si svým studentským životem, potkává nové známosti, chodí na rande, jenomže pocit zamilovanosti se bohužel ne a ne dostavit. Jediný kluk, do kterého kdy byla celým svým já zamilovaná, je Gavin Forster. April s Gavinem bývali nejlepší přátelé, ale potom se Gavin rozhodl přátelství nečekaně ukončit a April doteď neví proč. A tak, zatímco pro ni byl ještě před pěti lety jednou z nejdůležitějších součástí života, nachází se dnes jejich přátelství v troskách, zůstaly jen zlost a zklamání. April by na Gavina už ráda dávno zapomněla. Jenomže to se snáze řekne, než udělá. Je to totiž doteď nejlepší přítel jejího bratra. Když ho však začne dohánět jeho vlastní minulost, nedokáže ho April odmítnout, neposlechne svůj rozum a rozhodne se Gavinovi nabídnout svou pomoc. Přestože tuší, že tím znovu ohrozí své srdce…... celý text
Originální název: Vergiss uns. Nicht, 2023
Komentáře knihy Nezapomeň na nás
Po dlouhé době jsem se vrátila k téhle sérii od Laury Kneidl. Tentokrát je to příběh April a Gavina, oba jsem si zamilovala už v předchozích dílech a moc jsem se těšila na jejich příběh.
April je milá, cílevědomá holka, která ráda pomáhá svému okolí, někdy na úkor sama sebe. Před lety milovala Gavina, byl jejím nejlepším přítelem a od jisté doby spolu skoro nemluví, April se mu roky vyhýbá a pořád bloumá nad tím, co se mezi nimi pokazilo. Tenhle příběh nám ukazuje Gavina, který si něčím prochází ačkoliv nikdo neví o co jde, ale přesto, že Gavin April zlomil srdce, když s ní přestal komunikovat, ona ho pořád miluje a rozhodne se mu pomoct. Sledujeme jejich někdy nemotorné sbližování, jak si k sobě hledají znovu cestu. Je to čtivé, roztomilé, milé stejně jako hlavní hrdinové. Musíte si je zamilovat a doufat, že k sobě najdou konečně zase cestu, ale pokud znáte tuhle sérii víte, že Laura Kneidl umí být i nemilosrdná a tak nám na závěr hodí do obličeje bombu, protože jsem to nějak tušila dost možná proto jsem se do téhle série nepouštěla dokud nevyšel druhý díl.
Na jejích knihách se mi líbí to, že její příběhy jsou prostě neuvěřitelně lidské ať už co se týče romantické linky, tak i těch věcí okolo, které jsou součástí života a prostě se dějí bez nějakých zvláštních důvodů, je to prostě život a někdy bývá dost krutý. Toho si na jejích knihách nesmírně cením a proto se k téhle sérii budu vracet.
Knížka se četla svižně, oproti Sage a Lucovi možná ne tak dramatická, ale určitě ne horší. Líbí se mi, že příběhy v této sérii jsou vlastně realistické. Hlavní postavy se v nich potýkají s problémy, které trápí miliony lidí a není to jen zamilovaná romance. Zvratu na konci jsem se ze začátku trochu bála, ale pak zbývalo nakonec jen pár stránek a tak si říkám “uf, byla jsem paranoidní”.. No, tak nebyla a jen mě to nalákalo půjčit si i čtvrtý díl.
Tahle série je skvělá! Je to už pár let, co jsem četla první dva díly, a tak si je moc nepamatuji. Ale tenhle díl je fakt pecka. Nejzajímavější je zvrat na konci, který jsem fakt nečekala, takže jsem ráda, že mě nějaká kniha fakt upřímně překvapila! Nicméně jsem zjistila že vyšel další díl. Pro ten si snad pobřežím ještě dnes! Kniha má zajímavý děj a skvělé postavy. Dokázala jsem se začíst a nešlo se odtrhnout od stránek! Opravdu doporučuji všem k přečtení.
Stejně jako předchozí díly se mi i tenhle moc líbil, když se ňáká postava ňák cítí nebo něco dělá chápete to a dává to smysl. Za mě, očekávaný zvrat na konci byl nečekaný. Naštěstí jsem měla koupený i další díl abych mohla začít hned číst.
Pokračování série Nedotýkej se mě jsem nutně potřebovala. A víte co? Bylo to jak návrat domů. :)
Příběh Sage a Lucy jsem milovala. První díl mi rozlámal srdce na milion kousků a druhý ho následně slepil zpátky. :)
Na knihu věnovanou April a Gavinovi jsem se opravdu těšila, protože April mi byla sympatická už v předchozích dílech. Vrátit se opět do známého prostředí jejich bytu a školy bylo téměř nostalgické.
April a Gavin mají za sebou společnou minulost a aktuálně se pouze tolerují. Nicméně souhra okolností je přinutí spolu opět komunikovat.
April je opravdu silná hlavní postava, která se snaží za každé situace působit, že ji nic netrápí a je nad věcí. Opak je ale pravdou, ať už se jedná o její vztah s matkou, spuštění obrovského projektu ve škole nebo její tajemství z minulosti.
Gavin má své vnitřní Démony, které si nechává sám pro sebe. Jeho okolí vnímá, že se něco děje, ale Gavin se otevřít nehodlá. Díky April a jejich přátelství z dřívějších let jeho obranné zdi postupně padají.
Laura Kneidl má talent psát tak, že s postavami prožíváte každou emoci. Příběh se četl skoro sám a s postavami byste nejraději vyrazili na kafe nebo jen tak na procházku po kampusu školy. Pokud hledáte romantiku od začátku do konce, tak vás zklamu. Ale pokud máte rádi slow-burn romantickou linku, která se vyvíjí od přátelství přes nenávist až po lásku, je to kniha pro vás. :)
Musím ale říct, že tentokrát jsem od začátku tušila, kdo stojí za Apriliným nepříjemným zážitkem z minulost, takže závěr knihy mi jen potvrdil mé domněnky. Když srovnám závěr této knihy se závěrem prvního dílu, tak tento byl maličko slabší. Proto jednu hvězdičku ubírám.
Pokračování série, kde tentokrát není v hlavní roli Sage a Luca, ale jeho sestra April. Nenáročné, jednoduché čtení, ale i to je prostě někdy potřeba.
Nebylo to špatné, ale nebylo to ani nic co bych si chtěla přečíst zase. April se občas chovala jako malá holka. Ne vždy, ale určité chvíle tam byly a to se mi moc nelíbilo. Gavin se mi líbil. Neměl život vůbec jednoduchý a tolik překážek v mladém věku. Upřímně teď nemám chuť číst ani pokračování. Ten konec za mě mohl být vymyšlený lépe. A nenatahovat to na další díl.
Pribeh April se necte spatne, je pravda, ze se rozjizdi pomalu a pak najednou konec a čtěte další dil, proto začínám v posledni době číst az kdyz vyjdou vsechny dily a mohu plynule zacit dalsi nez rok cekat a zapomenout co se delo a pritom by kolikrat stacil jeden dil...
Ale za precteni stoji, pokud chcete oddechovku
Přišlo mi to takové nezáživné.
Hlavní hrdince jsem ani nefandila, bylo mi to tak nějak jedno co dělá, takže ani ten konec mě za srdce nevzal.
Třetí díl série nás opět zavede do studentského prostředí, tentokrát z pohledu April.
April rozjíždí nový školní projekt a zároveň je její touhou najít si přítele a zažít románek. To ovšem komplikuje přítomnost její první lásky Gavina.
No a o tomhle je většina knihy se spoustou opakující se omáčky. Děj se pořádně rozjede až ke konci knihy a když už to začne být opravdu zajímavé, tak...... ano, jdu otevřít další díl.
S velkou pravděpodobností by stačila jen kniha, podobně jako u předchozích dvou knih. Ovšem to zhodnotím po dočtení série
Třetí pokračování série Nedotýkej se mě. Příběh se zaměřuje na postavu April a její vztah s Gavinem.
April touží se zamilovat a hledá někoho, s kým by prožila své skutečné "poprvé". Prochází jednou známostí za druhou, různými schůzkami, nicméně nedaří se jí znovu pocítit lásku. Jediný muž, který v ní kdy vyvolal tyto pocity, je Gavin, její bývalý nejlepší přítel. Jak sladké. Před pěti lety však Gavin náhle ukončil jejich přátelství bez vysvětlení, což v April zanechalo zmatek a bolest. Jak mrzuté. Jejich cesty se nicméně opět zkříží a April se snaží pochopit, co se tehdy stalo, a zda je možné obnovit jejich vztah.
Kniha se zabývá tématy lásky, ztráty, odpuštění a hledání sebe sama. Naše minulost dost ovlivňuje přítomnost, proto je důležité čelit starým ranám, aby bylo možné jít dál.
O emoce v knize není nouze. Autorka se hodně zaměřuje na vnitřní konflikty a emocionální vývoj hlavních hrdinů, čímž se jí povedlo vytvářit velmi hluboký a autentický příběh.
Moc se těším na pokračování.
Série Nedotýkej se mě je sérii, která mě přivedla ke čtení romantických knih. Tenkrát jsem si ten příběh naprosto zamilovala a doteď ho ráda všem doporučuji. Nedávno vyšel i další díl, tentokrát o postavách April a Gavinovi, o kterých jste se po přečtení také chtěli určitě něco dozvědět!
Jak mě chyběl příběh od Laury Kneidl! Už je to nějaký ten pátek, co jsem od ní něco četla a musím říct, že její styl psaní miluju. Baví mě to školní prostředí a celkově postavy příběhu. Autorka nás hned od začátku vtáhne do děje a vy se neustále budete chtít dozvědět, co se děje a stalo. A jestli Laura něco umí, tak je vás co nejdéle napínat. Celou dobu jsem si myslela, že to prvním dílem bude končit, neboť jsem měla pocit, že v druhém díle nebude úplně co řešit, nicméně konec mě uvedl v omyl.
Já doufám, že další díl bude super a nebudu si stát za tím, že to prvním mělo skončit. Nicméně! Příběh Gavina a April jsem si užila a těším se na pokračování!
(SPOILER)
Při loučení starého a vítání roku nového, mi dělala společnost tato kniha.
Příběh krásně plyne…je to takové jednoduché čtení, nic náročného a to se nakonec roku hodilo :-)
Ve své podstatě se skoro do půlky knihy nic neděje. Začátek je hodně pozvolný. Studentský život, nějaká ta párty, Aprilin projekt SPS.
Teprve cca od půlky knihy to začíná být zajímavé :-)
Pozvolna se začíná odkrývat Gavinovo tajemství, se kterým se nechce svěřit ani svému nejlepšímu kamarádovi Lucovi. Oporu a pochopení nachází paradoxně u April se kterou před 5-ti lety Gavin z ničeho nic přátelství ukončil bez rozumného důvodu. Aspoň tak to vidí a vnímá April…..
Na konci mi jich bylo líto obou. Přiznám se, že Gavina o něco více. Něco mi totiž říká, že ta osudná noc před 5-ti lety proběhla jinak, než si April pamatuje, nebo spíše nepamatuje.
No, nezbývá něž doufat, že pokračování vyjde co nejdříve!
Předchozí dva díly jsem četla už před nějakou dobou, asi tak v době kdy vyšel druhý díl, proto pro mě byl trochu problém se do knihy začíst a vzpomenout si, o čem vlastně předchozí dva díly byly.
Začátek knihy si myslím mohl být na rozjezd trochu rychlejší, a celkově se v knize nic moc nedělo. Od druhé poloviny knihy už to bylo lepší a kniha se mi četla lépe. Postavy April i Gavina jsem si oblíbila stejně jako Lucu a Sage. Líbí se mi věrné přátelství mezi hlavními postavami, které se probouzí i po mnoha letech.
Až do poslední kapitoly si myslíte, že vše nakonec dobře dopadne a pak najednou... BUM. No nic musím počkat dva měsíce, než vyjde další díl a pak se do něj určitě hnedka vrhnu.
Na tohle jsem se moc těšila, protože příběh Lucy a Sage patří k mým nejoblíbenějším. Bohužel z prvního dílu, který vypráví příběh April a Gavina, jsem byla lehce zklamaná.
Kniha je na můj vkus totiž až moc slow. Začátek se hrozně vlekl a já měla problém se začít. Druhá polovina už byla lepší. Jediný pořádný zvrat je v poslední kapitole, na jehož konec si teď navíc budu ještě muset počkat.
April a Gavinovi jsem fandila, aby obnovili svoje přátelství. Romantický vztah jsem mezi nimi ale nějak necítila, doufám, že mě autorka v dalším díle přesvědčí. Moje oblíbené scénky jsou rozhodně ty, kde figurují i Luca a Sage. Palec nahoru si zaslouží i téma depresí, které do příběhu autorka zakomponovala.
Další díl si určitě přečtu, protože mě zajímá jak dopadne příběh April a Gavina, ale za mě se bohužel tahle kniha prvním dvoum dílům nevyrovná.
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @knihydobrovsky #spoluprace
Příběh o Lucovi a Sage mě bavil , tento příběh už o něco méně a konec mě zabil úplně , přišlo mi to už zbytečné.
Požádat někoho o pomoc je někdy těžší než cokoliv jiného.
Už takhle se mi nelíbilo, jak dlouho jsme čekali na další díl a autorka teď udělá takovýhle konec? Vlastně to taky bylo i u Luca a Sage, tak bych neměla být tak překvapená... Ale vždycky to člověka naštve. :)
Tohle mě moc bavilo, stejně jako příběh o Sage a Lucovi. April je prostě sympaťačka :) Konec mě opravdu překvapil... Už se nemůžu dočkat dalšího dílu!
Nejdřív jsem měla problém se začíst, pak jsem měla problém to odložit a přestat číst, klasika....některé pasáže jsem ale přeskakovala, nemám moc ráda dlouhé opisy pocitů a toky myšlenek, co jsou delší než týden do výplaty... Tak či tak mě překvapilo, že pokračování bude v další knize, která ještě není ani napsaná. Kdybych to věděla, asi to nečtu a počkám na tu další knihu no, takhle holt budu muset čekat.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Laura Kneidl také napsal(a)
| 2020 | Nedotýkej se mě |
| 2021 | Někdo nový |
| 2021 | Neopouštěj mě |
| 2021 | Ve skrytu stínů |
| 2022 | Někdo jiný |

91 %
78 %

U Nezapomeň na nás jsem se trochu bála, že když už je to docela dlouho, co jsem četla první dva díly série, nebudu se při čtení třetího dílu chytat. Nakonec se to ale vůbec nestalo. Opět jsem do příběhu téhle skvělé party vplula úplně přirozeně a měla jsem pocit, že jsem zase jednou z nich.
Zatímco první dva díly jsou hlavně o Sage a později i o Lucovi, ve třetím díle se hlavní hrdinkou stává April, Lucova sestra, a nejlepší kámoš jejího bráchy Gavin, pro kterého má April slabost. April a Gavin byli kdysi kamarádi, znají se odmalička, ale pak se to mezi nimi nějak zvrtlo a přestali se bavit. Právě v tomhle díle si k sobě znovu hledají cestu, protože je k sobě prostě něco táhne.
To jiskření a napětí mezi nimi bylo super a hodně mě bavilo sledovat, kam se jejich vztah bude ubírat. Jenže Gavin je tak trochu záhada. Je jiný než dřív a dělá si o něj starost nejen Luca, ale i April. Gavin je ale tajnůstkář a nechce říct, co se skrývá za jeho divnými náladami, nočními příchody, dvěma pracemi, stopami po rvačkách a úbytkem váhy.
Konec byl za mě ale trochu moc zrychlený. Celou dobu se vlastně nic zásadního neděje a pak najednou všechno naráz. Navíc přijde ještě akční závěr, po kterém prostě potřebujete vědět, jak to dopadne, takže další díl musíte mít po ruce!