Někdo jiný

Někdo jiný https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485039/bmid_nekdo-jiny-Zh8-485039.png 4 194 42

Někdo série

< 2. díl >

Cassie a Auri… naprosto dokonalé přátelství. Sdílejí spolu byt a mají i společné koníčky: fantasy literaturu a cosplay. A i když si je Cassie jistá, že ji nikdo nezná lépe než Auri, jejich světy jsou si zároveň velmi vzdálené. Auri je populární hráč univerzitního fotbalu, má spoustu kamarádů a známých a rád se baví. Cassie se naopak před světem spíš schovává, miluje samotu a svůj život sdílí jen s úzkým okruhem přátel. Postupem času se však jejich city mění. Cassie je k Aurimu silně přitahována, ale zároveň se obává, že to, co je spojuje, není tak silné jako to, co je rozděluje…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Someone Else , 2020


více info...

Přidat komentář

nela3812
19.03.2024 3 z 5

Z prvního dílu jsem byla nadšená. Mohlo za to tehdy hodně originální téma zpracované do hloubky. Minimálně stejnou hloubku jsem očekávala také tady, ale autorka své nastavené laťky nedokázala dosáhnout. Čtivé to bylo, jenže to má někoalik "ale!", která se prostě nedají přehlédnout.

Problematika barvy pleti a skrytých nemocí je zajímavá, ale v tomto příběhu naprosto nevyužitá. Prostoru pro rozvoj právě této problematiky měla autorka spoustu. A měla by ho ještě více, kdyby se odpoutala od všech omáčkových scén, které příběhu nic nedávají a zbytečně jej natahují.

Až příliš omáčkových scén zaručí pomalé tempo příběhu a nulovou gradaci. To už samo o sobě hraničí s cílem unudit čtenáře k smrti. Autorka ale naštěstí umí vyprávět a čtenáře zabavit nejednou komickou situací, takže se neunudíte. Klobouček tomu nasadila už jen dramatická scéna na konci příběhu, kdy situace mezi hlavními hrdiny zcela zbytečně (na sílu) vyeskalovala. Do té doby rozumní hrdinové absolutně ztratili původní sympatie.

Cassie a Auri se krásně doplňují a je to skvělá dvojka, která si získá vaše srdce. Sehraní přátelé, kteří postupně objevují nevyšlapanou cestičku k lásce plnou nedorozumění a nikdy nekončících úvah o správných rozhodnutích.

Hodnocení: 3/5

Kristy.Seb
17.03.2024 4 z 5

Nejdůležitější člověk ve tvém životě jsi ty.

Copak byl člověk bez partnera jen poloviční? Každý je přece dokonalý sám o sobě.

První díl byl lepší. Tady se mohl víc točit okolo jejich "problémů" s barvou pleti.


Zuzíček77
14.03.2024 3 z 5

Námět této knihy se mi líbil, ale musím uznat, že mě to moc nezaujalo. Kniha mi přišla hrozně dlouhá a děj mi moc neutíkal. Nebyla tam žádná zajímavá zápletka, žádný větší zvrat. Paradoxně mě na tom nejvíce bavil cosplay a to nejsem úplně fanda těchto věcí. Jako oddychové čtení to stačí ale vím, že se k ní již nevrátím.

romca3001
18.02.2024 3 z 5

Od této autorky se mi libí, že i když je knížka román, tak zároveň otevírá velmi citlivá témata stejně jako v předchozí knize. Celkem mě i zaujal námět v oblasti cosplay (vůbec jsem do té doby neznala). Ale celkově musím knihu hodnotit průměrně. Přišlo mi, že se děj pořád táhne, pak přišly hádky, pak zase usmíření. Dvojice mi přišla sympatická, ale autorka to až moc natahovala.

klarka009
26.11.2023 4 z 5

Stejně jako u předchozích knih od této autorky jsem opět spokojená. Auri i Cassie jsou oba sympatičtí a skvěle se doplňují. Jak se říká, protiklady se přitahují :) I když jsem párkrát nad chováním obou kroutila hlavou, nakonec to díky bohu pochopili :D I tentokrát, jak má autorka ve svých knihách ve zvyku, se tu řeší vážná témata. Hlavně rasismus a cukrovka. Čtení jsem si ve výsledku užila, bylo to opět čtivé, všechny postavy sympatické. Já jsem spokojená a teď hurá na poslední díl :)

Annkag
27.10.2023 4 z 5

Dle mého skromného názoru to bylo moc příjemné čtění.
Nemyslím si že by byla otázka rasismu vyřešená(tohle je mezi náma vždy. Visí to v ovzduší jako Damokluv meč)
Rozdílnost dvou lidí je hlavně v názorech a v tom v čem se navzájem podpořují. A někdy nepodpoří.
Autorka se dotýká ve svých knihách hodně citlivých tém a mě se to tak hrozně líbí.

petusska01
01.09.2023 3 z 5

Pokračovanie série od autorky, ktorej séria "Nedotýkaj sa ma " sa mi veľmi páčila. Prvý diel ma tiež nadchol a bol plný prekvapivých zvratov, a s tými postavami sa tu tiež stretávame. V tomto príbehu sú Casi a Auri...Mala som dojem, že to nikdy neskončí...aj keď ku koncu už som bola do knihy začítaná, zo začiatku som myslela, že to nedám. Casi je ozaj opak sebavedomej, sebestačnej ženy, stále sa piple v rovnakých myšlienkach, stále čakala že sa niečo udeje a pritom sedela na riti na gauči. Takže áno, je jasné už z môjho tónu, že ona mi veru nesadla, aj keď oceňujem zapojenie choroby - diabetu do príbehu. Sama som diabetička. Ale to sme mali asi jediné spoločné. Auri, ten bol niekedy jasný, čo chce, niekedy veľmi zvláštne jednal ale s Casi mal božiu trpezlivosť veru. Ako už nakonci sa mi chcelo tlieskať, že konečne sa spamätali a hurá končí príbeh, poďme ďalej. No takže- príbeh pekný, pomalý, postavy trošku ustráchané, mdlé, postavy z minulých a budúcich dielov zapojené, takže treba mi prečítať všetko. Som zvedavá na ďalší diel, snáď to bude trošku dynamickejšie, romantickejšie a bez výčitiek svedomia na každom kroku. Btw- celkom by som chcela vidieť pohľad Auriho na niektoré situácie..

Luccinda
13.08.2023 4 z 5

Předchozí díl u mě patřil k největším překvapením loňského roku, byla to první kniha z žánru vysokoškolských romancí, kterou jsem četla, a rozhodně mě zbavila spousty předsudků. Zjistila jsem, že tyhle knížky nejsou jen láska a hromada erotických scén, ale že v sobě ukrývají i silná témata. Do knížky Někdo jiný jsem šla už bez těchto předsudků a jsem opět nadšená!

Na příběh Cassie a Auriho jsem byla zvědavá už od chvíle, kdy jsme je v prvním díle poznali. Už od začátku měli mezi sebou skvělou chemii a autorka v téhle knize jejich vztah krásně rozvinula. Knížka byla zase neskutečně čtivá, jakmile jsem se do ní začetla, už jsem ji nedokázala odložit. Hlavní hrdinové mi byli oba sympatičtí a hodně mě bavila i jejich záliba v cosplayích a různých fantasy sériích, ať už knižních nebo televizních.

Jediné, co musím knize vytknout, bylo to, jak dětinsky se občas oba hlavní hrdinové chovali. Přišlo mi, že Cassie i Auri hledají problémy tam, kde nejsou, až jsem někdy měla pocit, že snad čtu příběh dvou nejistých a naivních puberťáků. V tomhle ohledu byl za mě lepší první díl, kde se řešily vážnější problémy a hlavní hrdinové se chovali mnohem dospěleji. I tak to ale bylo skvělé čtení a já se moc těším na poslední díl téhle série, do kterého se pustím snad brzy.

jana1874
01.07.2023 4 z 5

(SPOILER) I v tomto se objevily postavy z prvního dílu, jak hlavní, tak i vedlejší.
Cassie a Auriho spojuje krásné přátelství, ale oba cítí k tomu druhému něco víc. Ti dva udělali párkrát jeden krok vpřed a dva kroky vzad, že to bylo chvílemi uz dlouhé. Přesto když se nad tím člověk zamyslí, tak rozumím, proc to tak furt bylo, zmitali jimi pochybnosti, pár nedozumění....
Chápala jsem, proč se Cassie naštvala, když jí Auri nepodpořil, když měl a jen mlčel, ale líbilo se mi, že v tu chvíli se postavila sama za sebe, i když to nebylo pro ni jednoduché, protože neměla moc sebevědomí, byla nejistá a někdy je to těžké se postavit sam za sebe v takové situaci, v jaké byla.
Jinak se mi líbí, že autorka se i tady věnuje některým vážným tématům, a tady to byl hlavně rasismus, cukrovka.
A i zde je ponaučení.
Nikdo by se neměl stydět za to co má rád, jaké má koníčky, za to kdo je
Přečtu si i následující díl, ve kterém budou další postavy, které se objevily už v těchto dvou dílech.

Hypatia1010
23.05.2023 3 z 5

Vzhledem k tomu, jak moc se mi líbil předchozí díl, jsem se na tento hodně těšila. Bohužel má očekávání nesplnil. Námět je opět velice zajímavý, líbí se mi, že se autorka nebojí netradičních a občas ve své podstatě palčivých témat jako jsou rasismus, LGBT problematika nebo život s vážnou nemocí. Autorčin styl psaní je také celkem čtivý. Ale tentokrát byl vývoj vztahu-nevztahu mezi Cassie a Aurim opravdu hodně vleklý až to bylo na škodu. Cassie mě trochu štvala svou váhavostí, ačkoliv jsem se snažila její obavy a nejistotu chápat. Jenže se mi to příliš nedařilo. Na druhou stranu její očekávání podpory ze strany Auriho jsem chápala dokonale. Že ji zranilo, když se jí nezastal proti svému bratranci, jen aby si před ním zachoval tvář, je naprosto pochopitelné. Konec příběhu byl ovšem roztomilý a potěšil mě. Akorát bych také moc ráda věděla, jaký význam mělo jejich společné tetování. ;-)

ELENtheKNIHOMOL
15.02.2023 4 z 5

Druhý díl série Někdo

Cassie a Auri...vedlejší postavy z prvního dílu. Mají mezi sebou naprosto dokonalé přátelství.Sdílejí spolu byt a mají společné koníčky. Jejich světy jsou si zároveň velmi vzdálené.
Auri je populární hráč fotbalu,je tmavé pleti,má spoustu známých a rád se baví.
Cassie je naopak až neobvykle světlý typ,před světem se spíš schovává, miluje samotu a má jen úzký okruh přátel.
Je to co je spojuje silnější než to co je rozděluje?

Na této autorce se mi strašně líbí, že její knihy nejsou pouze sladkými příběhy, ale obsahují i důležitá témata a poselství.
Rasismus, předsudky, tlak být vždy dokonalým člověkem a také nemoc - cukrovka si v příběhu najdou své místo a postarají se o to,aby vás vyprávění nenudilo.
Na tuto dvojici jsem se těšila, protože jsem si je oblíbila už v prvním díle Někdo nový.
Slow Burn romantiku nějak nevyhledávám ,ale jednou za čas si ji ráda přečtu.
Postavu Cassie jsem si zamilovala,tak nějak jsem se v ní částečně poznávala.
Auri byl dobrým příkladem toho,jak se lidé dokážou "maskovat" jen aby zapadli do svého okolí.

Celkově jsem tímto románem mile překvapena, je to krásný příběh a moc mě bavil.

Nikdo by se nikdy neměl stydět za to,co má rád a kdo je.

Terka18
03.10.2022 3 z 5

Po prvním dílu jsem čekala víc. Příběh byl vyloženě až moc odpočinkový. Děj se kapánek vlekl. Čekala jsem více romance mezi hlavními hrdiny. Autorka měla zajímavou myšlenku na příběh, ale chtělo by to podat trošku jinak, poutavěji.

book_loverka_
01.10.2022 3 z 5

Od dalšího dílu série Někdo jsem měla poměrně velká očekávání. Těšila jsem se, že si užiju další knížku od Laury Kneidl. A četlo se to opět skvěle, to nemůžu nic namítat, ale přišlo mi to zbytečně natahované. Celkově v příběhu šlo víceméně o to, kdy už se hlavní postavy konečně rozhoupou. První díl se mi líbil více, tohle byla spíše průměrná, avšak čtivá oddechovka na léto.

janka2000
28.09.2022 3 z 5

První díl byl rozhodně lepší, postavy už byly až moc komplikované a pomalý děj tomu nepřidal. Autorka sice píše o zajímavých tématech jako je třeba život s cukrovkou nebo stále aktuální rasismus, ale vše je jinak dost předvídatelné.

Šárka88
20.09.2022 4 z 5

Takový příběh a nepříběh. Pomalý děj o Cassie a Aurim, kteří si celou knížku vyjadřují mezi sebou city, zda ano či ne. Škoda, že zde nebyla větší zápletka, zvrat. Od začátku do konce je vše předvídatelné a ničím vás to nepřekvapí. Jemný román o černobíle lásce, který je kupodivu čtivý. Spisovatelka i zde ukazuje na lidské předsudky o smíšených párech, ale také o rasismu a život s cukrovkou. Myslím, že smíšené páry v 21. století už není problém.

Malíček
09.09.2022 3 z 5

Druhý díl ze série Někdo mě bohužel neoslovil tak, jak jsem si myslela a doufala po přečtení knihy Někdo nový.
Hlavní postavy Cassie a Maurice mi nevadily, ale zároveň mě nedokázaly nijak nalákat do děje. Ten mi přišel poněkud táhlý, spousta rozhodnutí hlavních postav mi dávala smysl právě jen proto, aby byla kniha delší. Autorčin styl psaní mi na druhou stranu ale pořád sedí, je nenásilný a její knihy na člověka dýchnou něco, díky čemuž člověk čte dál a dál i přesto, že ho kniha vlastně moc nezajímá. :D
Mohu doporučit hlavně kvůli krásný obálce, tahle kniha se vám v domácích knihovnách bude opravdu vyjímat.

MamaKnihomolka
10.08.2022 3 z 5

Druhý díl série Někdo s opět krásnou obálkou, která slibuje roztomilou romanci. Takovýhle typ obálek já osobně miluju a těžko jim odolávám.
•••
Tentokrát je příběh o Cassie a Mauricovi. Cassie má cukrovku prvního typu. Je drobná, malá a světlý typ. Její přesný opak Mauric, ale pro přátelé Auri – obrovský fotbalista tmavé pleti. Spolubydlící a nejlepší kamarádi, kteří jsou blázni do fantasy. Šíjí si vlastní kostýmy a dokonce mají společnou sbírku knih od Tolkiena. Na venek jsou tak odlišní, ale přitom mají tolik společného. Oba je to táhne k sobě víc, než si připouští.
•••
Autorka nás skvěle uvede do příběhu i tím, že zmiňuje hlavní milníky z předchozího dílu (Někdo nový), takže jste v obraze i když jste nějaké věci pozapomněli.
Krásný romantický příběh o přátelství, předsudcích, strachu, rasismu i zklamání. Ale oproti předešlému dílu mi tento přišel dost předvídatelný. Příjemná oddechová romanťárna se super postavami, které byste chtěli poznat osobně.
•••
Již v říjnu vychází třetí díl (Někdo zůstane) tentokrát bude o Lucienovi a Alize, za což jsem moc ráda. Hodně se těším na jejich příběh, protože jsou oba moc zajímavé postavy se zajímavými a časově náročnými koníčky.

Pája699
27.07.2022 3 z 5

První dvě knihy od autorky se mi vážně líbily, byly čtivé a zajímavé…ale v tomto případě, já vám nevím…na příběh Auriho a Cassie jsem se těšila, ale tak nějak mě to nechytlo a nebavilo přiznám se. Čekala jsem daleko víc. Bohužel mě osobně příběh nezaujal. Abych příběh jenom nehanila, je to takové pohodové letní čtení. Pokud nečekáte nic náročného, tak směle do toho :-)

vera5841
21.07.2022 5 z 5

V tomto dílu se víceméně nic nestane a ani závěr není nijak překvapivý, ale... Ten příběh je tak milý, něžný a romantický! Četlo se to velmi snadno a celou dobu jsem jim držela pěsti, aby konečně otevřeli oči. Bylo milé číst i to jak pokračuje vztah Mikey a Juliana.

TerkaM
13.07.2022 4 z 5

První díl byl rozhodně víc wow, než tady tento. Celkem mě mrzí, že mě autorka vlastně v ničem nepřekvapila... a jo, je škoda, že se v knize více nezaobírala těmi fan věcmi, larpy, kostýmy, apod. Ta kniha by díky tomu získala úplně nový rozměr.

Autorovy další knížky

Laura Kneidl
německá, 1990
2020  84%Nedotýkej se mě
2021  84%Neopouštěj mě
2021  79%Někdo nový
2021  72%Ve skrytu stínů
2022  73%Někdo jiný

Kniha Někdo jiný je v

Právě čtených5x
Přečtených292x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených10x
Knihotéce294x
Chystám se číst193x
Chci si koupit69x
dalších seznamech5x