Komentáře knihy Tichá modlitba

uzivatel42014
předevčírem

Opět skvělý díl zase plný překvapení a zvratů,že zachránili všechny tři holčičky super díl jdu na další

Vlaďkaa4
26.04.2026

Celou dobu jsem doufala, že to dobře dopadne. A ono to dopadlo jeste lépe. Tak uz by i Kim mohla začít být alespoň trochu šťastná, ne?

Pampalini
16.04.2026

Myslím, že příběhu by slušel více jiný žánr než krimi detektivka. Možná to byl i původní záměr, ale když už autorka rozjela sérii s kamennou Kim, tak se to nehodilo do konceptu. A tak to naroubovala na zaběhnuté a úspěšné schéma. Až příliš důležité je plnit očekávání čtenářů a fanoušků. Dobrý styl, ano, je to pořád čtivé a je vidět velkou snahu o jiný přístup. Příliš se tlačí na základní premisu, až to je umělé. Postavy už nevyšetřují, více filosofují a stejně jim chybějí indice a/nebo na ně kašlou. Ke konci vidět snahu něco zachránit ezopostupy, které v obdobných knihách fungují. Papír snese vše. Autorka po předešlých úspěšných knihách hodně slavila až se probrala a zjistila, že má příliš málo času, vyprdla se na všechno dobré co dovede a stvořila tohle.

LuAran
08.04.2026

Do příběhu jsem se začetla poměrně rychle – má v sobě napětí, které dokáže udržet pozornost a nutí pokračovat dál. Děj plyne svižně, postupně odhaluje jednotlivé vrstvy a celkově funguje jako solidní detektivka, která si drží tempo i atmosféru.

Tentokrát mě ale víc rušily momenty, kdy jednání postav nedávalo úplně smysl. Některé situace působily nelogicky a u zkušených vyšetřovatelů bych čekala větší důslednost. Právě tyhle detaily mě místy vytrhávaly ze čtení a narušovaly jinak dobře rozjetý příběh.

I přes tyto výhrady jde o čtivou knihu, která dokáže zaujmout a udržet si napětí až do konce. Jen po dočtení ve mě tentokrát zůstává lehký pocit, že při větší propracovanosti postav a jejich rozhodování mohl být výsledný dojem ještě o něco silnější.

Oli1104
06.04.2026

Me prvni setkani s autorkou a rovnou takova bomba.
Uzasne ctiva kniha, Kim jsem si oblibila a i kdyz bylo v knize par, za vlasy pritazenych, nahod a deju, rozhodne davam pet hvezdicek a tesim se na dalsi dilo.

Hadati
03.04.2026

Kim Stone a její vyšetřovací tým se dostane do nezvyklé situace, kdy bez zkušeností s danou věcí dostanou za úkol vypátrat dvě unesené holčičky. Kim si pak tento případ bere velmi osobně, protože když jde o ubližování dětem, vrací se do minulosti, kdy díky týrání a šílenství své matky přišla o svého malého bratříčka.

Kim a celý tým pak k vypátrání únosců tlačí čas, protože podle jiného případu z minulosti, který je s tímto nějak propojen, tuší, že mají jen několik málo dní, než přijdou o možnost obě děti zachránit. Kim pak navíc musí jednat s rozrušenými rodiči obou dívek, kdy jí diplomatický přístup nikdy moc nešel.

Pogy
27.03.2026

Třetí kniha s Kim Stoneovou se mi zatím líbila nejvíc. Neskutečně napínavé.

uzivatel9120
25.03.2026

Nerozumím, proč má kniha tak vysoké hodnocení. Celé vyšetřování působí úplně neuvěřitelně. Jsou uneseny 2 holčičky (opakovaně), ví se, že jim jde o život a vyšetřování má úroveň a intenzitu jako by se ztratil bicykl... Stále všechno řeší sama geniální Kim (s lehkou dopomocí svého malého týmu). Spousta stop a indicií se vůbec neřeší (protože nemá kdo - "Kim tušila, že to může být důležité, ale teď na to neměla čas") a je jen štěstí, že Kim jde vždy po té správné. A pak jdou zatknout vícenásobného vraha (sami a neozbrojení!!!, pomoc si zavolají až po). Takto vyšetřování podobného případu vůbec nevypadá... To co mi trochu vadilo v předchozích knihách tady už bylo do očí.

Leňa007007
13.03.2026

Třetí kniha od autorky a asi půjdu proti proudu, ale za mě slabší než předchozí dvě. Je to dané i tím, že jsou v tom zahrnuté děti, ale děj se odehrává z větší časti v domě, připadalo mi to statické a některé věci jsem nepochopila, ani postavy detektivů neprodělavají větší vývoj. Na druhou stranu je kniha velice čtivá a napínavá a člověk celou domů drží pěsti a zadržuje dech, aby Kim našla holčičky včas.

mirek7450
25.02.2026

Tento další případ Kim byl lepší než díl druhý - Ďábelské hry. Napětí, spád a srozumitelný děj i jeho postavy.

Vilma_de_Bilna
20.02.2026 audiokniha

Rovnako dobré ako predchádzajúce dve časti. Koniec mi prišiel trochu rozprávkový a prekombinovaný, a takisto mi nebolo celkom jasné, ako sa subjekt 3 skontaktoval so subjektom 1. Možno to vysvetlené bolo, len som v danej chvíli dosť dobre nepočúvala :).
Cameo mala aj moja obľúbená bezvlasá hlava pokrytá hnedou pokožkou. Dúfam, že autorka s týmito opismi nikdy neprestane.

Lilliana4567
11.02.2026

Perfektní díl série, od začátku do konce. Postupně se rozjíždí, hladce a přirozeně. Každá kapitola končí nějakým zvratem - podobně jako knihy od Dana Browna -, takže máte tendenci přeskakovat řádky a klidně si i sami sobě udělat spoiler, jen ať jste v klidu...
Uff, byla to síla.

Jediné, co mi trochu vadilo, byl vedlejší příběh zabitého chlapce z městského gangu. Angela Marsons už v první knize upozorňuje na tuto skutečnost, je to pro ni asi důležité téma - ale klidně si to mohla v tomto příběhu unesených dívek odpustit.

Ejv
09.02.2026
Ejv

Asi kdybych byla matkou, tak bych to nemohla číst. Je to tak dobře napsané, že se to četlo jedním dechem, prostě úžasné, tak napínavé a svým způsobem zvrácené. Tady ta autorka mi sedla. No nic, jde se na další díl. :) Můžu jen doporučit dál.

Jenny055
25.01.2026

Kvôli čitateľskej výzve som znovu siahla po tejto knihe. Pôvodne som ju kedysi odložila, lebo sa vyhýbam knihám s detským týraním a detskými obeťami. Nakoniec som si ju vypočula, ale nebol to príjemný zážitok. Rada čítam severské detektívky, ktoré sú pre silné žalúdky, ale neznášam deti v hlavnej úlohe. Prednes Jitky Ježkovej bol ako vždy výborný, ale knihu môžem doporučiť len "nerodičom".

ArwenAragorn
17.12.2025

81%

Výborný díl. Souhlasím s tím, co jsem napsala při hodnocení po prvním přečtení v roce 2017. Jen bych tentokrát podotkla, že chování Kim mě občas vytáčelo.
Doporučuji.

LadyWalsh
10.11.2025

Zvláštní mix něhy a napětí dokáže udržet pozornost lépe než ranní káva, přičemž se neztratí citlivost, kterou ocení i srdce unavené každodenním chaosem. Takové líčení emocí s trochou té nevinné melancholie působí jako jemná terapie pro duši, která občas touží po klidu, ale nechce usnout na vavřínech. Atmosféra dokáže zaujmout i ty, co obvykle dávají přednost dramatu s trochou humoru, protože ne všechno musí být černobílé, a přece je to neskutečně osvěžující. Když se ve vás mísí touha po tichu a zároveň lehká nervozita, jde o ten správný druh zážitku, který si necháte v hlavě ještě dlouho po zavření poslední stránky. Nepřehání a přitom si hraje s emocemi tak šikovně, že je těžké odolat pokušení vrátit se znovu. Čtenářky, které se rády nechají unést bez zbytečných dramatických výkřiků, dostanou přesně to, co chtějí. Sladce trpká jako večerní víno, co vás nenechá chladnými.

sipkulka
28.09.2025

Tahle knížka byla super avšak druhá linka mi zde přišla jako naprosto zbytečná vata kolem takže nemůžu dát plný počet.

Pisquosus
26.08.2025

O chloupek lepší, než předchozí díly, nicméně i tak tato autorka nenabízí nic extra zajímavého. Nepříjemnou hlavní hrdinku, která je pořád jaksi napružená, i když není důvod, která nikdy nespí a je geniální oproti ostatním v týmu. Kdyby nebyla, tak by na světě bylo jen čiré zlo. Ústřední téma tohoto dílu bylo z počátku zajímavé, pak se to zvrhlo do zdlouhavého patosu a vyústění bylo příliš překombinované. Za mě průměr.

adela2316
24.08.2025

Další napínavý díl s vyšetřovatelkou Kim. Určitě nechybělo napětí vzhledem k tématu únosu malých holčiček. Dva únosce potažmo vraha jsme znali už od počátku příběhu, ale stále byla ve hře třetí osoba, která do toho byla zainteresovaná, což se rozřešilo až úplně na konci. Já se ale plácám po rameni, protože jsem věděla od úplně první chvíle, že tato osoba s tim má něco společného. Inu to už jsou ty zkušenosti ze čtení detektivek :-D;-)
Určitě budu pokračovat v dalších dílech, Kim sice není z nejsympatičtějších detektivů, každopádně je skvělá a spravedlivá. Líbí se mi její tým, jsou skvěle koordinovaní a oddaní své šéfce.
Kniha je velmi čtivá, podle mě tam nejsou žádná hluchá místa, vše jede v tempu a napětí.

Blekule5
17.08.2025

Opět pokořen další díl z úžasné série s Kim a jejími parťáky. Tentokrát máme před sebou případ únosu malých holčiček a máme sakra málo času , aby se vrátily domů, než bude pozdě . Klíč k případu totiž tkví v temné rodinné minulosti. Stihne celý tým zastavit kruté zločince ?

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi