Kubikuli Kubikuli komentáře u knih

☰ menu

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Oproti prvnímu dílu je tahle knížka tak 20 %. Laťka byla nasazena moc vysoko a tady chyběla jakákoliv zápletka, cokoliv, co by čtenáře trochu vtáhlo do děje. Čekala jsem aspoň nějaké zajímavé rošambo s bývalým, ale taky nic. Kdyby měl první díl o sto stránek víc, příběh by se hezky uzavřel a všichni by jsme byli spokojení. Tohle je úplně zbytečné číst, protože to je vše tak predvídatelné, že nikdo nemůže být překvapen :)

13.04.2024 3 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Hezký čtivý příběh..ale takový emočně strohý, nepropracovaný. Když srovnám s knížkou Návrat nežádoucí, která je také o pohraničí v roce 1945, tak ta vás vtáhne do děje a na konci vás vyplivne jako rozbitou cikánskou hračku. Tak moc silný ten příběh je. Tady jsem čekala něco podobného, protože se to při takových lidských osudech čeká. Ale nestalo se, což je škoda. Jsem zvědavá, jak bude série pokračovat.

24.03.2024 4 z 5


Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Parádní, milé, mafiánsky romantické, hodně moc čtivé. Takový jiný mafiánský příběh aneb když mafián vlastně není mafián, ale jen drsný týpek s křehkou duší. Obě postavy byly hrozně super. Těším se na druhý díl

16.03.2024 5 z 5


Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Tak to byla slušná jízda. Tohle jsem asi určitě nečekala. Nic pro stydlivky, puritány a staré panny. Když odmyslím, že Tiernan byla dost nesympatická postava a to nejen jménem, tak byl příběh hezký, i když prostě "za hranou".

16.03.2024 5 z 5


Jenom kamarádi Jenom kamarádi Abby Jimenez

Krásný kousek. První dvě třetiny byly naprostá paráda. Hned jsem si zamilovala oba dva. Humor Kristen mi byl tak blízký. A Josh jednoznačně chlap snů. Poslední třetina byla trochu náročnější, nejen kvůli smrti blízkého přítele, ale i problémům s neplodností. Ale kdo nezažil, tak asi nepochopí. Autorka to celé perfektně vystihla,a i když se to nemuselo číst lehce,a i když to pro někoho mohlo být nudné a otravné, to je prostě život. A pohádkový konec, přesně jak jsem tušila. Super čtení.

05.03.2024 5 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Ale jo, taková celkem pěkná čtivá knížka, bohužel ničím extra zajímavá... jediné, co ji liší od řady dalších podobných je téměř dvacetiletý věkový rozdíl mezi hlavními hrdiny... což tady ovšem nestačí a tak se tak nějak pronudíte k poslední stránce. Ale i přes to, jak je předvídatelná, bez jakékoliv zajímavé zápletky, tak čtivost se jí nedá upřít. Jako oddychová jednohubka se to dá

28.02.2024 4 z 5


Když zmizela Když zmizela Alex Dahl

Tak to byla pecka. Hodně povedené. Paralelní vyprávění od hlavních postav se mi moc líbilo a přiznám se, že mi trvalo docela dlouho, než jsem se chytla, kdo je vlastně Liv. Příběh mi nepřišel nudný nebo pomalý ani chvilku, ba naopak, napětí z knížky sršelo už od prvních stránek.

23.02.2024 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Vykreslení přírody je v knížce úžasné. Opravdu hned máte chuť se tam rozjet a strávit tam alespoň týden. Ale jinak mi příběh přišel takový unylý, pomalý.. k nějakému zajímavějšímu dějovému zvratu se dostáváme až za polovinou. Opakovaně jsem knížku po pár desítkách stránek odkládala, protože se vůbec nic nedělo. Asi jsem prostě čekala víc, než jsem dostala :)

11.02.2024 3 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Abby Jimenez

Moc hezká knížka, moc hezky se četla. Bylo to úplné pohlazení po duši, takový krásný vztah, i když s překážkami, protože stejně víte, že to dobře dopadne. Ale je to jak kdybych četla o Popelce. Tak pohádkové, tak neuvěřitelné. Muži jako Jason už v dnešní době nejsou, a pokud ano, jsou to malé jehličky v obrovských kupách sena. Dnešní mladí muži bohužel toto v DNA už nemají. Ale zase je hezké si o tom přečíst, aspoň v těch knížkách je ten svět na chvilku v pořádku :)

29.01.2024 5 z 5


Žena průkopníka: Příběh lobotomie Žena průkopníka: Příběh lobotomie Samantha Greene Woodruff

Souhlasím, že zhruba první třetina knihy je slabší, taková o ničem, nezaujme, bojujete s myšlenkou ji odložit... pak už je čtení zajímavější a závěr i celkem povedený. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, i když už jsem o lobotomii věděla dost. Ale za mne si myslím, že se z takového tématu dalo vytěžit víc. Možná kdyby byla kniha psaná i z pohledu Roberta, bylo by to úplně někde jinde.

25.01.2024 4 z 5


Hra s ohněm Hra s ohněm L. J. Shen

Upřímně takové ty středoškolské a vysokoškolské lovestory moc nemusím. Taky mi pár desítek stránek trvalo, než jsem se začetla, ale pak to celkem stálo za to. Knížka je plná takových klasických klišé, jako zlý kluk, hodná holka, nechci tě, ale vlastně tě chci... Nakonec si k sobě tu cestu přece jen najdou a čtenář dostává po pár proplakaných kapesnících krásný happy end. Jako jo, sympatická jednohubka na odpoledne, ale znovu to číst, by byl trest :)

14.01.2024 4 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Viděla jsem nejdříve film s Danielem Craigem, a pak až jsem si koupila knížku. Ta tím filmem byla samozřejmě ovlivněná, ale jsem za to ráda. Film i knížka jsou naprosto perfektní. Ráda se k ní vracím a za těch 11 let, co jí mám, už jsem ji četla minimálně třikrát :)

13.01.2024


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Fakt povedená knížka. Coleen je důkazem, že i romantická slaďárna může mít hloubku...Kytičky na obálce a ono je z toho slušné drama. Zjednodušeně řečeno.... Dokáže postavy dobře vykreslit a navíc velká nálož emocí. Takže hlavně nepřestat plavat :)

11.01.2024 5 z 5


Mala a její kočka Mala a její kočka Mala Kacenberg

Příběh byl hezký, četl se dobře, svižně ubíhal.. ale co se autorce nepovedlo, tak jakkoliv přiblížit nějaké emoce. Vzhledem k tomu, co vše autorka zažila, tak tam chyběl jakýkoliv strach, smutek.. jen čisté, prosté vyprávění. Kočka byla v příběhu pro mne takový skoro nadpřirozený tvor, taková halucinace, kterou si Mala přála vidět :) Knížka je na můj vkus příliš protkaná židovskou vírou. Ne že by mi by to nějak extra vadilo, ale bylo to prostě nezvyklé. I tak určitě bude součást naší knihovny.

01.01.2024 4 z 5


Nevlastní dítě Nevlastní dítě Nicole Trope

Napínavé od první do poslední stránky, přečteno za pár hodin, protože jsem ji prostě nemohla odložit. Hodně povedený kousek. Na začátku to vypadá strašně jednoduše, ale stránku po stránce se rozkrývá něco, co vlastně nečekáte.
A Ruth, postava kterou na začátku absolutně nechápete, tak to je pomyslná třešnička na dortu. Všem určitě doporučuji :)

17.12.2023 5 z 5


Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Takový obyčejný příběh každodenního života. Ano, přesto, že ani jedna hlavní postava nebyla sympatická, četlo se to hezky. Nebyla v tom žádná zásadní hloubka,spíše
taková povrchní záležitost,i tak dokázal příběh zaujmout. A konec přesně podle mého gusta. Spíše otevřený fantazii a přání čtenáře :)

14.12.2023 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Něco, co jsem vůbec nečekala. Knížka na mne v knihovně čekala už pár měsíců, takže jsem pořádně nevěděla, co jdu vlastně číst. O to víc jsem byla s každou další stránkou překvapená. Měla jsem jméno autorky spojené s romantikou a tohle bylo hodně napínavé drama. Přidám se ke skupině, kterou konec spíše zklamal. Kdyby se do toho nepletl ten dopis a vysvětlení té autobiografie, bylo by to lepší. Takhle je to závěr s mnoha otazníky, ale nejspíš to byl autorčin záměr :)

12.12.2023 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Opět krásný kousek. Jsem hrozně ráda, že se kluci takhle spojili, jako spousta dalších jsem se na knížku fakt těšila a dostala jsem přesně to, co jsem čekala. O spoustě "historek" jsme si už před lety vyprávěli v práci ráno u kafe, většinu míst znám jako svoje boty. Takže to pro mne bylo něco, jako když si přečtete kolegův deníček, který si roky píše. Myslím, že všichni nezasvěcení do záchranářského světa si prostě musí sednout na prdel. Je to pecka :)

26.11.2023 5 z 5


Co zůstane v lesích Co zůstane v lesích Kate Alice Marshall

6 nebo 7 hodin nepřetržitého čtení v kuse a stálo to za to. Hodně čtivá a dobře napsaná, v pár směrech předvídatelná, v pár směrech naprosto nepředvídatelná. Souhlasím s tím, že hlavní postava nebyla úplně sympatická a ani nějak propracovaná, spíš taková syrová. Ale prostě to celé do sebe tak nějak dobře zapadlo.

22.11.2023 4 z 5


Malý život Malý život Hanya Yanagihara

Měla jsem příliš velká očekávání, která se nenaplnila. Když vezmu příběh jako takový, zejména osud Juda a jeho nejbližších, tak by to bylo jednoznačně na pět hvězdiček. Ale ta knížka byla tak náročná na čtení, spletité a dlouhé souvětí, šílené množství postav a míst.. četla jsem ji asi měsíc a neustále jsem bojovala s nutkáním ji odložit. Příběh má hloubku, je krásný, ale ne na šestiset stranách. Kvantita nemusí být bohužel vždy kvalita.

17.11.2023 3 z 5