Troufalá vášeň

Troufalá vášeň
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520772/bmid_troufala-vasen-658acc2a72e8f.jpg 4 394 394

Když se Jordan nastěhuje k otci svého přítele, má to být jen dočasné řešení komplikované situace. Jenže Pike Lawson se jí brzy začne dostávat pod kůži. Oba vědí, že by se svým touhám neměli poddat, a snaží se s nimi bojovat. I kdyby to nebyl Coleův táta, pořád je mu osmatřicet a jí jen devatenáct. V jedné domácnosti se však vzájemné blízkosti vyhnou jen těžko.... celý text

Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Birthday Girl , 2018


více info...

Přidat komentář

Knihomolka97
18.07.2024 5 z 5

Nádherný, komplikovaný příběh lásky s vyšším věkovým rozdílem.
Jordan toho má na svůj věk za sebou už poměrně dost - nelehkou rodinnou i finanční situaci, také zklamání ve vztahu. Byla velmi sympatická, šikovná, zodpovědná a měla můj obdiv. Strašně mě proto mrzelo, že se kolikrát nechala okolím zbytečně využívat.
Cole oproti ní mé sympatie neměl, jeho chování nebylo v pořádku.
Když se na scéně objevil Pike, věděla jsem, že to bude Muž s velkým M. A taky že jo, naprosto jsem si ho zamilovala.

Mezi Jordan a Pikem to od začátku jiskří a skvěle si rozumí. Jenže situace je vážně komplikovaná.. Některé momenty mi přišly docela vtipné, u jiných jsem se dojímala. Občas mi bylo Pikea až líto, Jordan uměla být mrška ne, že ne.
Samozřejmě žhavé scény také nechybí a stojí za to.
Název Birthday girl je dokonalý, ten nás český nebudu komentovat.
Je to příběh, který si určitě někdy přečtu znovu, moc ho doporučuju!

janca.hl
12.07.2024 5 z 5

Kniha mě velice překvapila. Řekla bych, že autorka zvolila i vhodný věk, kdy vám to nepřijde tak jako "slizké". Energie mezi nimi byla neskutečná. Milovala jsem drzost hlavní hrdinky Jordan, i když mi občas připomínala babi Bětu z českého seriálu Vyprávěj:-) (s kufry, stěhuju se!). Originální název "birthday girl" se mi více ke knize hodí, ale v češtině by to nevyznělo tak dobře. Moc knihu doporučuji, žhavá, zvrhlá a dokazuje, že láska si nevybírá.


KatieKuli
11.07.2024 5 z 5

Nebyla jsem si úplně jistá jak autorka s příběhem naloží. Jedna věc je krátká anotace a druhá příběh sám. A výsledek? Vážně se mi líbil způsob vyprávění a nebyla jsem si do poslední chvíle úplně jistá jak příběh skončí.
Jordan a Cole se ocitnou v těžké situaci. Je jim jen devatenáct a tak trochu se potýkají s tím, aby se uživili, zaplatili nájem a všechny dluhy. Když dostanou výpověď z bytu, nabídne jim Colův otec bydlení ve svém domě. Bohužel Cole místo aby se snažil pomáhat (jak Jordan, tak otci), raději vymetá večírky s partičkou kamarádů a nestará se ani o svou přítelkyni, která si i díky tomu, stále více rozumí s jeho otcem.
V knize se řeší zásadní otázky týkající se věkového rozdílu, tlaku okolí a názorů přátel a rodiny.

Sixtínka
10.07.2024 2 z 5

Mňa to nebavilo, preto som s knihou sekla niekde okolo strany sto. Nie že by sa to nedalo čítať (dávam predsa dve hviezdy), no pri predstave, že ma čaká ešte vyše tristo strán, som mala dosť. A keďže je jasné, kam to celé povedie a okolo čoho sa celý príbeh bude točiť, nemala som motiváciu pokračovať.

KerrKnock
09.07.2024 4 z 5

V první řadě jsem nečekala, že se na konci rozbrečím. V druhé řadě jsem od knihy neměla žádné velké očekávání a realita naprosto předčila všechno, co jsem si prvních pár stran myslela.
Jordan jde na svoje narozeniny sama do kina, protože její nezodpovědný sobecký přítel nemá stejný vkus na filmy, jako ona. (a nemá ani v nejmenším chuť jí tím udělat radost). V kině potká muže, ke kterému si shodou okolností přisedne. Ani po tom, co z kina odejde, na něj nemůže přestat myslet. O to větším překvapením pak je, když zjistí, že ten tajemný muž je otec jejího přítele, který jim nabídnul bydlení u něj v domě, aby si mohli našetřit na společnou budoucnost.
Začíná to jako klišé, ale sakra, tohle byla jízda od začátku do konce - a tím nemyslím jen erotická! Naopak mě překvapilo, že první polovinu knihy nepřišel žádný náznak intimností a děj byl sám o sobě zajímavý a tak hezky plynul. S Jordan toho navíc máme dost společného (třeba i lásku k růžové barvě), což je pro mě důležité k tomu, abych knihu s chutí dokázala číst.
Kromě neuvěřitelné chemie, kterou mezi sebou měli, jsem v knize viděla i hlubší myšlenky - je reálné mít vztah s mužem o tolik let starším? Co přijde za pár let? Navíc to, aby je nikdo neodhalil, mělo opravdový důvod, takže v jednu chvíli mě kniha donutila odložit ji a přemýšlet nad tím hlouběji. Byla jsem knihou úplně pohlcená a nemohla se dočkat, až ji zase vezmu do ruky.

Micandy
05.07.2024 4 z 5

Knihu hodnotím kladně, Jordan byla na svůj věk vyspělá, takže ten věkový rozdíl mezi J a P nebyl moc vidět. Tudíž mi to nepřišlo jako zakázané ovoce, v dnešní době to není až tak moc výjimečné, nicméně kniha byla čtivá a na první pusu si opravdu musíte počkat.
Je tam pár peprnych scén a humorných, jako oddechovka dobrý. Ale něco mi tam chybělo, na 5* to není.

Kiwicatko
12.06.2024 4 z 5

Jedine, co me na tom neskutecne vytacelo bylo jmeno Pike. Horsi jsem snad necetla. A tocilo me natolik, ze ma hodnoceni o hvezdicku min.

Lavina
11.06.2024 5 z 5

Krása.Autorka píše velmi dobře vše od ní se mi moc líbí...jen tohle bylo fajn,že to byla jen jedna kniha a má zajímavé téma....nikdy mě nenapadlo čím si osoby takto rozdílné musí projít a opravdu to je k zamyšlení...sice super oddychovka,ale i dost k přemýšlení nebo k osvětlení můžu jen doporučit

alnovka82
09.06.2024 3 z 5

Takové letní čtení na dovolenou. Příběh byl hezký, ale ... znáte ten pocit, že se od knihy nemůžete odtrhnout a pořád všechno odkládate, aby jste ji mohly dočíst? Tak takové očekávání jsem podle hodnocení měla a ten pocit se nedostavil. Většina jejich dilemat, které řešili mi přišli jako obyčejné výmluvy a stále se opakující ujištění ,,já to chápu, je to tak správné..." ale vzápětí vztek a výčitky, to už mě fakt nudilo. A konec byl celkem rychlovka.
Takže na dovolenou dobrý, ale víckrát už ne.

Leído
08.06.2024 5 z 5

Podle komentářů jsem čekala, že to bude skvělé. A bylo to skvělé.

Na rozdíl od jiných knih o "zakázané" touze/lásce, které jsou často postavené na chatrných základech (zákaz vztahů na pracovišti, nevlastní sourozenci, mladší sestra kamaráda, rozdílné poměry) tady měli oba opravdový důvod držet se zpátky. A taky díky tomu nás autorka dokázala držet v napětí pěkně dlouho. Jordan a Pike byli velmi sympatické postavy a chovali se adekvátně jejich věku. Pike úplně a Jordan byla na svůj věk vyzrálejší, ale to není nic výjimečného. Zvlášť pokud dětství není ideální. Myslím, že je to nejlepší kniha s generačním rozdílem ve vztahu, co jsem četla.

Adél007
24.05.2024 5 z 5

Tak tohle bylo fakt dobré! Nečekala jsem ze mě to bude až tak bavit. Jordan jsem si hned ze začátku oblíbila tak stejně Pike sedli my hlavní postavy. Jenom jsem moc nemusela toho Colea ale jinak dobrý. Takže za mě dobra kniha!

Hatshepsut
12.05.2024 5 z 5

„Čas letí jako namydlený blesk,“ vysvětluje, „a strach vám poskytuje výmluvy, které potřebujete, abyste nedělala věci, o nichž víte, že byste dělat měla. Nepochybujte o sobě, nehádejte, co se bude dít, nedovolte strachu, aby vás držel zpátky, nebuďte líná a nezakládejte svoje rozhodnutí na tom, jak spokojení s nimi budou ostatní lidi. Prostě se na to vrhněte, dobře?“

Příjemný romanticko-erotický příběh, který nemůžete minout. Je zbytečné nějak popisovat děj a postavy, to si prostě musíte přečíst!

Luccinda
08.05.2024 5 z 5

Tak tohle byla pecka! Já jsem popravdě čekala obyčejný erotický román s jednoduchou zápletkou a hloupými postavami, takže mě překvapilo, že jsem dostala skvělý romantický příběh s vcelku zajímavou a originální zápletkou a postavami, které jsem si neskutečně oblíbila.

Hlavní hrdinka Jordan se na svůj věk chová hodně vyspěle, takže ačkoliv je Pike o celých devatenáct let starší, já jsem jim ten vztah prostě věřila. Měli mezi sebou úplně úžasnou chemii, takže jsem jim od začátku fandila. Zároveň se mi líbilo i to, že se v knize řešila i morální stránka jejich vztahu a taky otázka "Co bude za dvacet let, když máme mezi sebou tak velký věkový rozdíl?"

Fakt se mi to líbilo, bylo to samozřejmě čtivý jak blázen, takže jsem těch 400 stránek prolítla jako nic. Moc doporučuju! Pro mě to určitě nebyla poslední knížka od téhle autorky.

JaAnička
05.05.2024 3 z 5

Romantická age gap kniha o dospívající dívce a muži v krizi středního věku...

"Ale jo, šlo to"...aneb přesně takto jsem knihu popsala kamarádce, když mi byla položena otázka, jestli se mi líbí nebo ne. A pořád si za tím stojím, protože tohle prostě není mé oblíbené téma.

Neříkám, že je ta kniha špatná, napsané je to hezky, ten rozdíl mezi myšlenkami devatenáctileté dívky a skoro čtyřicátníka je dobře zachycený (stejně tak to morální dilema), děj to má ucházející (ačkoli se pořád točí v kruhu - "chci, ale nemůžu"). Nemá to ani žádnou hlubší zápletku nebo zvrat (což se ale k tomuto typu knihy stejně nehodí) a tak a dále...no prostě a jednoduše...je to taková jednohubková rychlovka s docela ustřihnutým a jednoduše vyřešeným koncem ...a přestože se mi to docela líbilo, znovu bych si to nepřečetla.

Jajinka713
23.04.2024 5 z 5

Kniha byla skvělá. Hlavní hrdinka Jordan mi připadala od začátku hrozně fajn, takže jsem už tušila, že se mi bude knížka líbit. Byla taková stále pozitivní, usměvavá a přátelská.

Za to hlavní hrdina Pike byl spíše takový mrzout, který v životě nikoho neměl, jen jeho syna Colea, přítele Jordan, a neuměl si tak užívat života. Pro Colea by se roztrhal, což bylo od něj opravdu pěkné, protože jeho syn o něj už moc nestál.

Když se Jordan a Pike spolu setkali, už jsem se těšila až budou spolu. Jsou takový hezký páreček.

Celkově jsem si to velice užila a určitě se vrhnu někdy v blízké době i na další autorčina díla. Troufalá vášeň není stoprocentně ztrátou času a máte to i rychle přečtené.

AnDyB
21.04.2024 5 z 5

Ty jo tak pro mě srdcovka. Téma se mě celkem osobně dotýká. S autorkou jsem se setkala po 1. a ohromně mi sedla. I konec se mi opravdu moc líbil a poslední epilog. Rozhodně sáhnu po další autorčině knize a tuto knihu si nechám v knihovně jako srdcovku.

Ivuska.09
20.04.2024 4 z 5

Nejprve jsem byla ke knize lehce skeptická, ale veškeré mé obavy se postupně rozplynuly. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila a doufala jsem, že i přes složitou situaci nakonec dostanou šanci.

kanitsuj
16.04.2024 4 z 5

Moje první setkání s autorkou a jejími hrdiny, rozhodla jsem se k četbě na základě zdejšího vysokého hodnocení. Knížka byla čtivá i zápletka v rámci možností v celku reálná, jen od poloviny jsem začala mít pocit, že je to stále to stejné a děj se zbytečně protahuje. Příběh páru s větším věkovým rozdílem mi nepřišel v ničem kontroverzní, Jordan byla na svůj věk vyspělá, protože ji životní okolnosti donutili předčasně dospět, a také asi čtyřicetiletého muže ještě nepovažuji za starce:-)

Dizzy3
15.04.2024 5 z 5

Opět naprosto famózní! Myslím, že to Penelope ani jinak neumí! Perfektní po všech stránkách! Přesně ten typ příběhu, kdy se nejste schopni odtrhnout a čtete skoro až do rána :D

Doufám, že už jsou nachystané další její knihy, ideálně všechny, protože je to závislost!

houdkic
13.04.2024

DNF asi ve trictvrte knihy

Zacatek knihy byl skvely, ten me moc bavil, ale pak se to zacalo tahnout a vlastne se v cele knize nic nedelo. Za me strasna nuda, nesympaticke postavy a nebylo tam nic, abych si rekla wow, to potrebuju docist a vedet, jak ti dva dopadnou.

Štítky knihy

láska náhody

Autorovy další knížky

Penelope Douglas
americká, 1977
2018  82%Nádech
2019  81%Jiskření
2023  84%Láska na hraně
2024  88%Troufalá vášeň
2024  86%Corrupt: Skazení