Co zůstane v lesích

Co zůstane v lesích https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522344/bmid_co-zustane-v-lesich-64febbbc69100.png 4 104 23

Bylo jim 11, když poslaly vraha do vězení. Byly to hrdinky, ale zároveň lhářky... Před 20 lety trávila Naomi léto se svými kamarádkami. To skončilo když na ni někdo zaútočil. Přežila 17 bodných ran a dočkala se identifikace toho, kdo jí ublížil. Svědectví dívek poslalo za mříže sériového vraha. Staly se z nich hrdinky. Ale byly to lhářky... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , George Publishing
Originální název:

What Lies in the Woods , 2023


více info...

Přidat komentář

aneta8wdx
20.04.2024 3 z 5

S knihou jsem měla ze začátku trochu problém. V jedné třetině jsem ji dokonce na nějakou dobu odložila. Děj poměrně komplikovaný, ač se ze začátku tváří jednoduše. V druhé polovině to bylo lepší, jen mi to pak přišlo zamotané zase až moc.

intelektuálka
15.04.2024 4 z 5

Napínavý příběh s propleteným dějem .... a s příměsí dávného tajemství ....

Tři jedenáctileté dívenky a tajemný les .... a dětská hra na oběti Bohyni ....
Tato hra se ovšem stává nebezpečnou - a Artemis, Athéna i Hekaté se potkávají se smrtí ....

A jedno pochybení vyvolává řadu řetězových reakcí .... přibývá mrtvých a také podezření .... protože kde je tu pravda ?

..... Nesmíme se upínat na temnotu .... ale hledat hvězdy, které v ní vidíme ....

Smutné vyprávění o dětech a jejich setkání se zločiny dospělých, které dokáží dokonale narušit jejich vnímání světa ....

Napínavé čtení - doporučím.


WaN635
05.04.2024 4 z 5

Překvapivě dobré čtení. Nic jsem nečekala a dostalo mě to tak, že jsem knihu nechtěla odložit.
Příběh 3 dívek, hrdinek, které dostaly za mříže sériového vraha.... anebo ne ?
I přesto, že jsem klubko lží postupně odhalovala, až jsem ho rozpletla chvilku před Naomi, tak se mi to četlo opravdu hodně dobře.
Kniha, která neměla kladného hrdinu, vlastně lhali úplně všichni.

danielosbourne
04.04.2024 5 z 5

Ačkoliv jsem měl ze začátku velké obavy, tak se musím přiznat, že jsem z téhle knihy nadšený. Možná to není úplně nejlépe napsaná kniha, nebo nejlépe vykonstruovaná zápletka, ale téhle knize se povedlo něco, co už se mi celkem dlouho nestalo, a to, že jsem při dočítání knihy a jejím dočtení, v sobě pociťoval zvláštní úzkost.
Autorce se podařilo vytvořit postavy, které nejsou černé nebo bílé. Každý má své kladné stránky a má i své temné stránky. Někdy je hlavní hrdinka sympatická holka a někdy bych jí za její rozhodnutí nejradši utrhl hlavu. Ale v tom to asi je. Kniha a její postavy na mě působila neskutečně uvěřitelně, jako kdybych četl nějaký reálný příběh.
Možná takhle nebude působit na každého, možná se ne každému bude líbit, ale já jsem si jí opravdu užil a pár dní po jejím dočtení, jsem zvedl hodnocení o jednu hvězdu na plné, protože jsem jí nemohl dostat z hlavy.

SimonaP
31.03.2024 3 z 5

Skoro do půlky se nic moc neděje, pak to dostane konečně nějaký spád. Ale tolik narušených a ulhaných lidí pohromadě se jen tak nevidí.

marco026
01.03.2024 5 z 5

Tri jedenásťročné dievčatá sa začnú spolu v lese hrávať hru, ktorú si sami vymysleli. Jedného dňa ich prepadne sériový vrah a jednu z nich pobodá. Naomi, ktorá je tiež hlavnou hrdinkou knihy, tieto zranenia akoby zázrakom prežije. Pred súdom sa im podarí usvedčiť vraha, no ich svedectvo bolo jedno veľké klamstvo.

Po dlhom čase som sa pustil do niečoho iného ako je Sci-fi alebo Fantasy a musím povedať, že som nadšený. Počas čítania som mal hneď niekoľko teórií, čo sa v skutočnosti v lese stalo. Stále sa vynárali podozrivejšie postavy a náznaky, pričom som až do poslednej chvíle nevedel, ktorá z postáv klame. Atmosféra v lese hlavne zo začiatku bola dosť nepríjemná a desivá (neskôr už menej). Hlavná hrdinka je sympatická aj keď sa chovala podľa mňa niekedy nelogicky. Vedľajšie postavy sú už charakterovo menej zaujímavé ako Naomi, ale nemôžem povedať, že by mi nejakým spôsobom prekážali. Postupné odhaľovanie pravdy je veľmi dobre spracované, pretože ani tesne pred koncom nie je úplne jasné, čo sa presne stalo. Zvratov je tu počas deja hneď niekoľko. Záver poriadne zdramatizovaný a drsný, no po odhalení všetkých skutočností celkom predvídateľný.

V niektorých pasážach dej strácal tempo, ale vždy len na chvíľu a potom som sa zas od toho nemohol odtrhnúť. Obvykle takéto knihy nečítam, ale po tomto asi začnem. Až na občasné nepochopiteľné a účelové chovanie postáv tomu nemám moc čo vytknúť.

HH77
24.02.2024 5 z 5

Za mne velmi napínavé čtení, od kterého jsem se nemohla odtrhnout.

Michelleta
08.02.2024 4 z 5

Musím uznat, že po dlouhé době jsem se opět setkala s knihou, kde mě velmi sedla hlavní anti/hrdinka a její vnitřní svět. V podstatě je Naomi hrdinka, která celoživotně bojuje se svými démony, připouští si tuto skutečnost, jedná bez příkras, absolutně na nic si nehraje, taky je tak trochu vypočítává a zhýralá, ale má zvláštní smysl pro spravedlnost.
Pro mě, jakožto pro holku, co v dívčím a pubertálním věku milovala svět fantasy, magie a antické mytologie byla hlavní zápletka a její okolností velmi poutavými aspekty celého příběhu. Veliké plus za mě autorka získala rozuzlením celého příběhu, které bylo vcelku nečekané a dávalo i smysl. Osobně se mi kniha líbila, bavila a zaujala :)

mapet85
06.02.2024

Naomi, Cass a Olivia, tri kamarátky, ktoré ako 11-ročné prežili zážitok, pri ktorom Naomi akoby zázrakom unikla smrti. Vraha sa na základe ich svedectva podarilo identifikovať a poslať za mreže. Po 20tich rokoch od incidentu sa na povrch vynárajú otázky a pochybnosti. Bol vrahom skutočne človek, ktorého označili, alebo bolo všetko úplne inak a dievčatá si to vymysleli?

„Toho dne jsem měla zemřít. Měla jsem umřít právě tady téměř přesně na místě, kde jsme stály. A od té doby mám pocit, jakoby s námi les ještě neskončil. To, co ten den začalo, zůstalo nedokončené. A my jsme tomu nemohly unikat navždy.“

Naomi sa vracia do rodného mesta, kde sa všetko začalo a stretáva ľudí z jej minulosti. V kapitolách písaných len z jej pohľadu sledujeme postupne odhaľovanie toho, čo všetko sa udialo, ako aj spracovávanie a snahu o vyrovnanie sa s takýmto silným traumatizujúcim zážitkom, ktorý dušu, ale aj telo mladého dievčaťa poznačí na celý život. Kniha má akciu, ale spád strácala pri občasnom točení sa dokola a utvrdzovaní sa o pochybnostiach, ako sa všetko vlastne udialo, a že to bolo celé inak. Miestami bola priehľadná a k postavám som si nevytvoril aký-taký vzťah. Mierne mi vadilo konanie a zmýšľanie Naomi, ktorá chcela za každú cenu všetko vyriešiť sama. Autorka, ale mne osobne pekne zamotala hlavu, tipov som mal niekoľko a samotný záver ma pomerne prekvapil a hodnotenie knižky zvýšil.

„Nikdy jsem doopravdy neunikla. Žádná z nás. Zkoušely jsme najít cestu ven, ale vtahovalo nás to zpátky. Všechny nakonec shnijeme mezi kořeny a kameny.“

Ak máte radi tajomné príbehy plné nejasností, otázok a pochybností, resp. ak s trilermi nemáte veľmi skúsenosť, dajte knižke šancu.

„Spravedlivá lež byla pořád lží. Zločinný život byl pořád životem.“

„Lži mají schopnost čeřit hladinu a někdy následky takových vlnek přicházejí až po letech.“

TerkinKnižnySve
04.02.2024 5 z 5

Kate Alice Marshall - Co zůstane v lesích


Počet strán: 326
Vydavateľstvo: #georgepublishing
Žáner: #thriller

Tato kniha bola geniálne napísaná.

Sice občas som sa stracala v deji, pretože prelinanie minulosti a pritomnosti bolo troška mätúce ale po tej psychologickej stránke to bolo výborné.

Nevedeli ste, kto, čo , prečo?

Celý čas som si hovorila, prečo to nepovie, prečo nepovie pravdu?

Každý deň som obviňovala niekoho iného a ten čo to urobil mi ani len nenapadlo, to znamená, že autorka je macher, pretože dokázala úplne zmiasť.

Čo sa týka Naomi, je pre mňa hrdinka hoci niektore nelogické rozhodnutia ma stali kopu nervov

Ďakujem, ze sme sa spolocne zapojili do #spolocnecitanie


Kniha č. 28

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #katealicemarshall #cozustanevlesich

Obsah:

#mysterioznepribehy

Naomi Shawová věřila na magii. Před dvaadvaceti lety trávila se svými dvěma nejlepšími kamarádkami Cassidy a Olivií léto toulkami po lesích a představovala si svět obřadů a zázraků. Říkaly tomu Hra na bohyně. Léto náhle skončilo, když byla Naomi napadena. Jako zázrakem přežila sedmnáct bodných ran a dočkala se identifikace muže, který jí ublížil. Dívky svým svědectvím usvědčily sériového vraha, hledaného za vraždu šesti žen. Staly se z nich hrdinky. A byly to lhářky.

mmmisulka.r
12.01.2024 5 z 5

Já se tedy bála, po přečtení recenzí, že jsem neudělala dobře. Ale opak je pravdou. Já byla z knížky nadšená. Skvěle zpracované, dokonale zamotané, podezřelých jsem měla dost a s jistotou jsem dokázala odhadnout toho pravého až opravdu ve finále v rozuzlení a tak to má být. Čtivé, originální, chytlavé. Takže ano, za mě JO!

ninano
04.01.2024 3 z 5

Tady se opět potvrdilo, jak je někdy masivní reklama kontraproduktivní. Člověk očekává víc, než nakonec dostane. Přitom příběh nebyl špatný, jen má člověk pocit, že už podobné věci četl vícekrát.

Hope80
25.12.2023 2 z 5

Obrovská reklama na super knížku a napínavý příběh,knížku nepůjde odložit...., ale nic takového se nekonalo. Pouze můj názor, ale pro mě velké zklamání a konec....

zimolka
23.12.2023 5 z 5

Pro mě byla kniha čtivá ,nepředvídatelná jediné co mě trochu vadilo pomalý trochu táhlý začátek.

Duchoslp
17.12.2023 3 z 5

Dějově opravdu super, přečetla jsem jedním dechem. Nečekejte žádné propletené důmyslnosti, ale dobrý příběh, kde strašák nemusí být jen sériový vrah a může se skrývat blíž než by vám bylo milé

Tess33
11.12.2023 5 z 5

Kniha, kterou jen tak neodložíte a musíte číst a číst a když už si konečně myslíte, že jste přišli na to kde je vlastně pravda otočíte stránku a vše je úplně jinak a vy jste se svým ,,pátráním,, zase na začátku.

soukroma
03.12.2023 2 z 5

Až příliš podobné (nebo dokonce přímo inspirováno?) mnoha dalšími thrillery se sotva náctiletými, kteří se setkali v lese, v létě, se zlem v různých podobách.

Kubikuli
22.11.2023 4 z 5

6 nebo 7 hodin nepřetržitého čtení v kuse a stálo to za to. Hodně čtivá a dobře napsaná, v pár směrech předvídatelná, v pár směrech naprosto nepředvídatelná. Souhlasím s tím, že hlavní postava nebyla úplně sympatická a ani nějak propracovaná, spíš taková syrová. Ale prostě to celé do sebe tak nějak dobře zapadlo.

katchamccall
13.11.2023 3 z 5

Kniha se mi nabízela všude na netu v podstatě sama. Tak jsem ji dala šanci. Četla se dobře, nic složitýho. Postavy by si zasloužily víc propracovat, pač jsem k žádný neměla emoce. A dějově to začlo fakt slibně, ale ... žádný "ty vole" nebo "no to nene" se nekonalo. Prostě tak od půlky asi čtenář tuší, jakým směrem se příběh vydá a kdo v něm bude hlavní postavou.

barbora6886
23.10.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, takový lepší průměr.

Štítky knihy

sérioví vrazi lesy lhaní, lži dívky kriminální thrillery

Autorovy knížky

2023  77%Co zůstane v lesích

Kniha Co zůstane v lesích je v

Právě čtených9x
Přečtených130x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce95x
Chystám se číst186x
Chci si koupit77x
dalších seznamech8x