Konycek Konycek komentáře u knih

☰ menu

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Zřejmě jsem jediná, ale četla jsem na přeskáčku - jednu kapitolu Jáchyma a po ní otočit knihu a jednu kapitolu jeho sestry.....musím říct, že mě to bavilo. A vůbec, všechny knihy od pana Hartla. Je to oddechové čtení s vtipem na správném místě

09.01.2018 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Skvělá! Skvělá! Skvělá!

09.01.2018 5 z 5


Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma Tomáš Kosačík

Rozhodně lepší než první díl

09.01.2018 4 z 5


Břicháč Tom Břicháč Tom Tomáš Kosačík

Psána jednoduše a srozumitelně... Pro lidi, kteří se nechtějí nějak zabývat nutričními hodnotami a nemají finance na zaplacení výživového či nutričního poradce, je to jednoduchý návod jak začít..... Pro mě je to ale málo ;)

09.01.2018 4 z 5


Břicháč Tom & Lucie: tajemství naší kuchyně Břicháč Tom & Lucie: tajemství naší kuchyně Tomáš Kosačík

Řekla bych, že v tomto díle jsou nejlepší recepty

09.01.2018 4 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Počáteční uvedení do děje bylo pro mne zmatené a jedna z hlavních hrdinek mi lezla dost na nervy :D. Nevím v jaké části se to zlomilo, ale jsem nakonec rada, že jsem knihu neodložila a dočetla ji až do konce.

09.01.2018 4 z 5


Motýlek Motýlek Henri Charrière

Knihu jsem přečetla už před více než 10 lety a je jednou z mých nejoblíbenějších. Příběh je opravdu velmi strhující. Určitě doporučuji přečíst.

07.01.2018 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Dle mého názoru příliš mnoho humbuku pro ne až tak "kvalitní" čtení. Prvními zhruba 50 stránkami jsem se doslova prokousávala dál, poněvadž mě kniha vyloženě nudila.... Knihu jsem však dočetla a neřekla bych, že si zasloužila tolik ovací.

07.01.2018 3 z 5


Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Hlavní postava lehce ovlivnitelný psychopat se zaměstnáním, které mu opravdu hrálo do karet. Jak už někdo níže napsal: zvrácený příběh odehrávající se ve zvrácené době.
Přečetla jsem v rámci povinné četby. Jsem si však jistá, ze kdybych si zrovna toto nepřečetla, mé literární vzdělávání by tím neutrpělo....

07.01.2018 3 z 5


Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci Halina Pawlowská

Kniha mě zrovna neoslovila. Sem tam nějaká ta vtipná nebo trapná situace, ale jinak nic moc. Byla to má první kniha od paní Haliny a též poslední.... Jako obrázek o kvalitách spisovatelky to stačilo.

07.01.2018 2 z 5


Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Skvělá motivační kniha která mi rozšířila obzory a vlídnou cestou mě přiměla zamyslet se nad způsobem života a nad tím, že vše je jen v hlavě (což jsem samozřejmě tušila). Měla jsem jí půjčenou a určitě má místo v naší knihovně.

07.01.2018 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Tento díl byl pro mě asi nejnapínavější a ve filmové verzi jsem viděla nejvíce krát. Více netřeba komentovat. HP je úžasný od prvního dílu až po poslední.

06.01.2018 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Zábavné, čtivé, napínavé, propracované... Pro mě je HP srdcovka

06.01.2018 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Srdcovka jako celek, netřeba komentovat každý díl zvlášť

06.01.2018 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Když jsem dostala první díl a pustila se do jeho čtení, připadala jsem si trapně, že čtu knihu pro děti. A z počátku se mi i příběh jako pohádka pro děti zdál..... Což se, samozřejmě, s dalšími pokračováními změnilo a teď je HP mou srdcovou záležitostí. Jsem fascinována autorčinou fantazií a propracováním všech dílů, potažmo celého díla.

06.01.2018 4 z 5


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Je třeba brát s nadsázkou. Jako rodič jsem se velmi často od plic zasmála. Myšlenkové pochody (o kterých žádný z rodičů nahlas nemluví, ale prostě je v hlavě má) zoufalého otce jsou jednoduše zábavné. Pravdou je, že se v příběhu objeví sem tam absurdní situace, o tom žádná....na druhou stranu proč ne? Některá období výchovy dětí absurdní jsou a taky se to musí přežít ;)

06.01.2018 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Opravdová oddechovka u které se zasmějete - občas je použito humoru jakoby násilně, až je to spíše trpný a vyhrocený. Celkově... pobaví a neurazí.

06.01.2018 4 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Chvílemi mi přišel příběh zbytečně zdlouhavý, ale možná to bylo jen tím, ze jsem byla hrozně zvědavá jak to dopadne. Každopádně na zamyšlení.... Proč se stále snažíme za něčím hnát?

06.01.2018 4 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Kniha je velmi čtivá a přečetla jsem ji jedním dechem. Je třeba, aby čtenář k podobným knihám jako je tato dospěl, jinak zřejmě nezaujme. Mně osobně příběh mnohé dal, ale nemyslím si, ze budu mít potřebu se ke knize vracet....

06.01.2018 4 z 5


Opium Opium Colin Falconer (p)

Je to už hodně dávno, co jsem knihu přečetla, ale stále jsem na ni nezapomněla. Je velmi čtivá, napínavá a hůře se od ní člověk odtrhne...

06.01.2018 4 z 5