Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227338/bmid_denicek-moderniho-fotra-q5L-227338.jpg 3 1437 373

Deníček moderního fotra série

< 1. díl >

Jak to může vypadat, když se muž ocitne na mateřské dovolené? Deníček moderního fotra vznikl na základě úspěšného blogu, který Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Věren názvu popisuje zážitky, situace a strasti obyčejného „chlápka“ odvedle, kterému se narodil první syn. Zprvu nezúčastněný fotr, který miminko zažívá trochu zdálky, se brzy stává „otcem na mateřské dovolené“ a s tím také začíná boj o přežití obou a zachování rodinného blaha. Nutno říct, že synek Čeněk je dítě velmi aktivní a také destruktivní. Každý Čeňkův pokrok většinou odnese vyčerpaný tatínek jizvami na duši i na těle, ale hlavní je, že dítě prospívá, ať už to stojí, co to stojí. V sympaticky drsňácké a humorné výpovědi moderního fotra se autor nebojí svěřit se s lecjakými trabli a přináší výjimečný pohled současného muže na situace, které obvykle zažívají spíše ženy.... celý text

Přidat komentář

martin6849
13.03.2024 1 z 5

Možná jsem příliš přísný, ale nelíbilo se mi to. Párkrát jsem se zasmál, ale vlastně to bylo docela hloupé (anebo to je styl humoru, který jde mimo mě). Knihu jsem dostal, sám bych si ji určitě nekoupil. Blog samozřejmě znám a jako blogové čtení je to celkem OK, ale jako kniha moc ne (čímž nevyčítám autorovi, že z toho vydáním knihy zkusil vytřískat nějaké prachy, dobře pro něj).

Monike
24.02.2024 5 z 5

Díky CV! Za mě asi nejkomictejsi výklad dětských říkanek :-).


Stanas513
31.01.2024 4 z 5

Tak toto byla opravdu knížka pro chlapy/mámy v domácnosti. Zpočátku jsem se docela nasmála, byly tam popisky toho, jak malé miminko dokáže člověka deptat, aniž by to snad chtělo... Pak jsem, coby máma, začala nad příběhem přemýšlet. A to bylo špatně. Přestala jsem se bavit a hrozně jsem se divila, proč táta nechá to dítě stále padat na hlavičku... Nebo proč to dítě desetkrát denně blinká? Mě, kdyby se to stalo dvakrát za den, tak už s ním běžím k lékaři... Něco je přece špatně...
Dočetla jsem a uvědomila jsem si, že to mělo být opravdu dílko pro zasmání. Takže tu výše uvedenou kritiku chování otce beru zpět :-)

marieskalic
22.10.2023 5 z 5

Miluju. Skvělá oddechovka. Až podezřele často jsem si říkala, že to tak je i u nás :)

KaterinaStr
20.07.2023

Film se mi nelíbil, zvládla jsem ho asi do poloviny. Zkusila jsem knížku. Mno, je to lepší, ale asi další díl už zkoušet nebudu.

Renncha
27.06.2023 4 z 5

Poslouchala jsem v audio verzi,líbilo se mi to

Kabuky
27.05.2023 1 z 5

Velmi slabé.

Iki1
30.04.2023 1 z 5

Tak tohle mě moc nebralo. Humor mi připadal hodně nucený, místy značně přisprostlý, až nechutný. A opakovaný vtip prostě přestává být vtipem. Ano, malé děti se kolem nás míhají poměrně hodně, často nás zaskočí, ale takovéto hyperboly si nezaslouží. Zvlášť pokud jich je celá kniha. No, aspoň to nebyl úplný deníkový záznam, jak je dnes v internetovém prostoru běžné, tady byly autorovy myšlenky řazeny jakž takž tematicky.

sofi987
28.03.2023 4 z 5

Knížku je třeba brát s nadhledem a humorem, pak je to poměrně zábavné čtení. Zvlášť, pokud máte doma taky takového "Čeňka")." :-)

Lucissia
22.02.2023 3 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Po dvou hodinách jsem usoudila, že je to pro mě ztráta času. Asi bylo toho zveličování moc. Dala bych dvě hvězdy, jednu přidávám za občasný úsměv... :-)

joanb
22.02.2023 4 z 5

Pobavila jsem se. Přijde mi lepší knížka než film.

Evkaha
19.02.2023 2 z 5

Jako zasmála jsem se to jo, něco jako bych viděla přímo u nás v obýváku. Dost věcí mi tam ale vadilo. Otázka jestli na rodičovskou dovolenou žena nebo muž - záleží na rodině, někdy je to náročné, ale hlavně jaké si to kdo udělá, takové to má

LuckaDea
19.01.2023 3 z 5

Knížka, psaná formou deníku, která se mně moc dobře četla. Humor Dominika Landsmana mi docela sedl a u některých pasáží jsem se opravdu zasmála. Některé pasáže už mně přišly dost přehnané,ale i tak jde o krátkou, nenáročnou oddechovku.

R47
16.01.2023 1 z 5

Nezvládnul jsem to dočíst. Opravdu ne. Snažil jsem se. Dokonce jsem šel kvůli tomu sám na rodičovskou "dovolenou" a snažil se to číst i během toho. Ale opravdu jsem v tom nenašel nic vtipného. Zajímalo by mě, jak moc odlišně knihu hodnotí muži a ženy. Já jsem přímo modelový čtenář a nic. Myslím, že je to převážně pro ženy, aby si povzdechly, jak to ti muži nezvládají a že dobře jim tak. I tady to spíš hodnotí ženy.

avynka
02.01.2023 5 z 5

Audiokniha.
Chcete-li se hodně dobře bavit a trošku potrápit svojí bránici, pak toto je ta pravá volba. Kdo měl jednou potomka, ať nedávno či dávno, se od této knihy neodtrhne. Skvěla napsaná kniha, kterou interpretace Filipa Švarce zařadila mezi top nejlepší oddychovky, které jsem kdy četla. Doufám, že stejně se pobavím u dalších dílů :)

dzejkbeltygros
03.12.2022 4 z 5

Některé vtípky by se mohly zdát už trochu přestřelené, ale proč ne. Celkově to bylo super, děj ubíhal rychle, ironie mi byla hodně sympatická. Těším se na film i další díly.

Laerry
25.11.2022 5 z 5

Knížka je napsána velmi osobitě a vtipně a hlavně trefně. Když si člověk, soužený všedními starostmi s výchovou malých dětí, může přečíst, že na tom není sám, že to takhle prožívají i ostatní, tak mu to (snad) pomůže překonat veškerá příkoří a zasměje se všem těm útrapám, kterých jsou ti malí potomci schopni. Kniha je samozřejmě ideální pro novopečené tatínky, která jim může sloužit jako chlapský průvodce světěm péče o dítě, taktéž se u ní zasmějí maminky, které v mnoha příbězích určitě spatří i vlastní zážitky, ale pobaví se u ní i ti s nulovou zkušeností s rodičovstvím. A poslouží jim to jako varovný příklad.

JointlieKat94
31.10.2022 3 z 5

Nenasmála jsem se tolik, jako jsem čekala, ale bylo tam pár světlejších a veselejších okamžiků. :)

Táta na "mateřské dovolené" a jak to u chlapů funguje.. :D

Každopádně na to, jak je kniha tenká, jsem ji četla neskutečně dlouho. Asi mě to prostě nebralo, ale i tak zkusim další díl. :)

lena60
28.09.2022 odpad!

Měsíc se s knihou a trápím a nakonec tedy ne. Ne, nebudu se trýznit až do konce. Půjdu s knihou raději na procházku do nejbližší knihobudky. A tam se rozloučíme a budeme si pamatovat, že Dominik Landsman fakt není dobrý spisovatel a už nikdy nechceme s žádnou jeho knihou mít nic společného.

malpet
27.09.2022 2 z 5

Jsem z této knihy malinko na rozpacích, je zde evidentní velká inspirace sérií o prevítovi od Simona Bretta. Čeněk je hrozné mimino bez nějakých světlejších chvilek, v reálném světě už by dávno skončil v babyboxu. Jeho příšerná povaha baví zhruba do poloviny knihy, pak už to začíná být drobet otravné, předvídatelné. Doposlouchal jsem toto dílko jako audioknihu, psanou knihu už bych asi nedočetl. Další díly (kupodivu to má i pokračování) určitě číst nebudu. 2 hvězdy za zatím málo otřelé téma.

Štítky knihy

humor zfilmováno výchova otcovství rodičovství humoristické romány rodiče a děti

Kniha Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti je v

Právě čtených33x
Přečtených2 068x
Čtenářské výzvě518x
Doporučených49x
Knihotéce430x
Chystám se číst257x
Chci si koupit51x
dalších seznamech9x