Lapuťák a kapitán Adorabl přehled

Lapuťák a kapitán Adorabl https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350263/bmid_laputak-a-kapitan-adorabl-K4J-350263.jpg 4 133 133

Adorabl série

1. díl >

Dobrodružná knížka plná humoru pro děti a jejich rodiče. Čeněk, obyčejný malý kluk, jede s rodiči k moři. Setká se tam s kapitánem Adorablem, lovcem odměn a zvláštních tvorů, který pluje ve své lodi po celém Sedmimoří, pohádkovém světě plném ostrovů. Je zrovna na stopě Lapuťáka, nejvzácnějšího tvora Sedmimoří. Kapitán vezme Čeňka s sebou, ale pravidelně se vracejí zpátky do našeho světa, aby rodiče nepojali podezření, kam se jim synek ztrácí. Čeněk zjistí, že nejedno moudro, které pochytil od mírně potrhlých rodičů, se dá překvapivě dobře aplikovat i na problémy, se kterými se setká v dobrodružném Sedmimoří. Také se ukáže, že Lapuťák má jistou zázračnou vlastnost, kvůli které ho nahání polovina kouzelné říše, a Čeněk s kapitánem musí zabránit tomu, aby padl do špatných rukou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lapuťák a kapitán Adorabl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

LooneyCZ
11.11.2023 5 z 5

Líbil se mi Deníček moderního fotra, ale z téhle knihy jsem měla trochu obavy a dlouho jsem kolem ní v knihkupectví jen kroužila. Nakonec ji Junior nečekaně dostal jako dárek od kamarádů, a tak jsme se pustili do čtení. Byla jsem příjemně překvapená: je to vtipné (místy teda víc pro rodiče), je to napínavé a děj má hlavu i patu. Čtení bavilo jak nás rodiče, tak především syna (8 let). Ilustrace jsou parádní. Možná by to místy chtělo trochu jazykově učesat, ale to jsou spíš drobnosti. Za naši rodinu můžu doporučit.

Ladis777
11.05.2023 odpad!

To byla příšerná slátanina. Bod dávám za nápad, který se ovšem nepovedlo zrealizovat, a za ilustrace. Fantazijní svět plný laciného bujarého veselí s primitivním nádechem, chyby v dějové linii. Prostě ještě horší varianta Deníčků moderního fotra, kde stačilo přečíst dvě kapitoly a už to bylo na jedno brdo. Tady je spousta predikovaných situací, postavy kromě Čeňka se pohybují na hranici mentální retardace, Čeněk naopak je takovéto geniální a plně schopné dítě, které v reálu člověka akorát štve. No, dcera tvrdí, že je to zajímavé, ale nevypadá, že by se nějak přehnaně bavila.


AlbionFoxyFox
05.09.2022 5 z 5

Vtipná a milá kniha. Četla jsem dceři a sama jsem se velmi dobře bavila. Moc se mi líbí, jak si pan Landsman hraje se slovy, názvy tvorů neměly chybu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lapuťák a kapitán Adorabl v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených169x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených10x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x