Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána

Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422279/bmid_kapitan-adorabl-a-bambitka-cernokne-PWd-422279.jpg 4 51 15

Adorabl série

< 2. díl

Toto je příběh ze Sedmimoří… … vlastně teda jako druhý příběh ze Sedmimoří. A jako takový má určitá pravidla: Všeho víc! Víc výbuchů, víc přestřelek, víc dostaveníček holek s klukama… ale to by asi nebyl ten příběh ze Sedmimoří, ne? Tak alespoň moře šermířských soubojů, oceán démonů všech tvarů a velikostí a záplava potvor a potvůrek. A víc Adorabla a víc piráta Pařáta a víc ztracených příbuzných! Čeněk se totiž vrací do Sedmimoří, kde opět hrozí probuzení vládce všech démonů, a vezme s sebou i tatínka. Ten mu ovšem nebude kazit zábavu dlouho, protože ho brzy i s lodí unesou rytíři Zlaté korouhvičky. Je to ale nevyzpytatelné místo, že? Záchranná výprava začíná, takže vítejte na palubě a nemněte se těmi háky v oku, ano?... celý text

Přidat komentář

E_Lan
21.02.2023 4 z 5

I druhý díl je neskutečně vitpný a zábavný zároveň pro děti i dospělé:-) Každý si tam najde to své a mnoho toho je navíc i společného. Kniha plná fantazie, nesmyslů, navíc výborně namluvená. Možná ta audio verze přidává ještě jednu hvězdičku v hodnocení:-)

Rita55
23.05.2022 3 z 5

V knize pro děti bych si asi představovala méně komplikovaný děj a narážek pro dospělé. Ale na druhou stranu musím říct, že výraz "hemalák Saša" mne opravdu velmi pobavil, ten se autorovi povedl - ovšem děti z toho vtipu nic mít nebudou :-D


Marek82
02.05.2022 5 z 5

Pripájam sa ku tým, ktorým sa páčil druhý diel minimálne rovnako ako prvý. Aj keď niektoré vsuvky autora neboli určené primárne deťom a boli skôr takým žmurknutím na rodičov, práve tie si ma získali. Veď rodičia majú tiež právo sa pri audioknihe baviť. Bavili ma najmä vysvetlivky vzťahov "maminky a tatínka" a občasné spanie na gauči:-) Ako už naznačuje popis knihy, máme tu viac postáv, viac bitiek a viac hlášok, ale aj viac zábavy. Ak by bol tretí diel, ideme do toho.

JAnD
08.02.2022 5 z 5

Tak tohle bylo pro dospělého snad ještě lepší, než první díl. Narážky na Dahlovu Matyldu, na Jeffa Bezose, na Babiše, na různá další díla...
Já si snad zkusím přečíst od autora i něco dalšího (byť to má výrazně horší hodnocení)

dagmar7365
26.07.2021 3 z 5

Uf. Jsem ráda, že jsme knihu dočetli. V porovnání s prvním dílem mi přišla strašně přeplácaná, komplikovaná, spoustu odboček, politických narážek, vysvětlující žluté obdelníky jsem rovnou přeskakovala. Ovšem synovi se líbila. Je prošpikovaná humorem, místy pouze pro dospělé, ale nevadilo mu to. Nemohu upřít Dominiku Landsmanovi, že má vypravěčský talent, umí vytvořit atmosféru, ale stejně. Jestli vyjde třetí díl, jakože nachystáno to má, tak se mu budu chtít vyhnout. Opravdu musí být v knize pro děti narážky typu - dej si pozor, až ti ve vězení ve sprše upadne mýdlo?!
Výtvarné zpracování opět moc zdařilé.

ElikaS
02.07.2021 5 z 5

Po prvním dílu jsme se synem s chutí pustily do druhé a za mě je druhý díl ještě lepší než ten první. Napsat knížku, kterou si zamilují děti i dospělí je hodně těžký úkol a moc takových neznám, ale tohle je rozhodně ona. Pětiletého syna baví, mají opravdu rád, i když jsem si občas říkala, jestli vůbec tuší, která bije. A já jsem z ní také nadšená. Ač se mi líbí všechny Landsmanovi knížky, tak tahle je jednoznačně nejlepší. I když mi teda občas připravila horké chvilky, když syn přišel s doplňujícími otázkami :-D
V recenzích jsem často četla, že autor vykrádá jiné příběhy i sám sebe. Ale zrovna u něj mi to vůbec nevadí, protože to dělá tak okatě a dobře, že mi to ani jako vykrádání nepřijde a rozhodně mě to baví. Naopak se snažím přijít z čeho všeho tam vlastně odkazy byly.
Rozhodně doporučuji.

klarazelena
03.11.2020 5 z 5

Výtvarně povedená kniha a co se týče textu - já patřím k těm, co se smíří s tím, že ně všechno v textu děti poberou a nevadí mi to. Druhý, třetí a další plány a významy knih mám ráda. Aspoň ji člověk vždy čte novýma očima. Trošku mi také vadil fekální humor, jsem přeci jen asi útlocitnější žena. Ale synovi to samozřejmě nevadilo ani trochu. Čímž to hodnotím za plný počet, neb primárně je to pro děti.

Amifa
18.07.2020 5 z 5

Vtipne, napinave, nekdy trochu slozitejsi na pochopeni (pro deti). Nektere vtipy take pochopi jen dospeli (napr. Rozdeleni Ceskoslovenska) ale ja jsem se bavila.

simviki
02.03.2020 4 z 5

Tak za mě je to trochu nadsazené, překombinované, místy vulgární( hvězda dolů). Nicméně má to švih, vtip, a pokud to dokáže zaujmout desetiletého kluka natolik, že si to čte po večerce pod peřinou jako já kdysi Ramsomeovky a Foglarovky, tak jsem nadšená. Ty narážky na současnou dobu jsou takové zpestření a osvěžení, mám dojem, že je tam autor dal primárně pro nás dospělé, abychom se pobavili, a já se fakt bavila. Někdy více,někdy méně, někdy to bylo přes čáru. Moje dvacetiletá dcera, která to bráchovi občas četla, se bavila moc. Četli jsme jen tento díl, ale určitě doporučíme dál.

Jarek82
25.02.2020 3 z 5

Nadstavený příběh. Ještě víc referencí (než v prvním dílu) na popkulturu které mi přijdou vtipné ale děti je nepoberou. Po vysvětlení už to ale zas takový vtip není.

Ládja
12.02.2020 2 z 5

Autor se snaží, to nemohu říci. Druhý díl bohužel trpí syndromem druhého dílu. Vykrádačka prvního dílu, jiných dílů, jiných filmů a jiných dalších věcí a situací, ale nějaký vlastní nápad, jako v prvním díle zde chybí. Velké zklamání a ještě větší zklamání když si uvědomím, kolika lidem jsem knihu doporučil. 2* za čtivost, ale tím to končí. Jestli někdy bude další díl, tak do něj už nepůjdu.

Kulturnice
10.02.2020

Příběh zase napínavý, i když pro mne o trochu méně čtivý než první díl, ale syna skutečně bavil, což je asi hlavní. Souhlasím s Markytičkou, že narážek na současnou dobu je tam hodně, na můj vkus už moc a děti tomu stejně nerozumí. Co mi dost vadí a snižuje to kredit příběhu je fekální humor. Tak nějak nechápu jeho smysl, jako děti se tomu smějí, to jo, ale já jej přeskakovala.
Výprava knihy nádherná...ilustrace, papír vazba.

kuba7533
22.01.2020

Jednoduchý a svižný příběh. Děti si v knize probudí fantazií a dospělí, kterým to už nejde, se zasmějí nad spoustou skvělých narážek a referencí z naší doby i z jiných příběhů. Moc jsem se bavil od začátku až do konce. Humor pana Landsmana mě fakt baví. Takové ty situace, kdy si říkáme, že by něco bylo fakt vtipné, ale bojíme se toho, tak on je prostě do té knížky dá! :D Těším se na další díl. Už jen proto, že kniha končí otevřeně. :)

Spoiler:

Když mi útěk před orděsy v jeskyni začal hodně připomínat Morii z Pána prstenů. Ejhle, fakt se tam velká reference z Tolkiena objevila. Ke konci knihy jsem zase vyprskl smíchy nad "Luku, já jsem tvůj otec." Díky pane Ladnsmane za takové pobavení. :)

markyticka
19.01.2020 4 z 5

První kniha byla na čtení lehčí, čtivější. Jsem ráda za pokračování příběhu, jen v něm bylo trochu moc propojení na reálný svět - Amazon, Alza, Babiš, věštkyně Jolanda, ... To mi čtení dost stěžovalo. Navíc se bojím, že díky to ubere té knize kredit v budoucnosti - dnes už taky málo kdo pochopí polistopadové hlášky a vtipy.

Elinka.cz
07.01.2020 5 z 5

Kniha je napínavá a zajímavá. Jsou tam kouzla a magie. Je to druhý díl knihy Lapuťák a kapitán Adorabl. Moc pěkné ilustrace.