kape97 kape97 komentáře u knih

☰ menu

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Dvořáková nezklamala. Neočekávala jsem veselou knihu a to také nebyla. Další depresivní téma. Kniha měla spád, četla se moc dobře. Vyprávění z perspektivy všech členů jedné rodiny bylo zajímavé. Jsem nadšená.

01.01.2024 5 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Moc hezké mám ráda střídání dějových linek a tady to bylo úžasné udělané. Moje první beletrie od autorky a pravděpodobně ne poslední. Dějová linka s Marií byla moc zajímavá. Do poslední chvíle jsem byla napjatá, jak to dopadne. Tereziny úzkostné stavy byly skvěle vyjádřené a doktorka Eva byla výborná postava!

16.02.2023 5 z 5


Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Karin Lednická opět našla téma, o kterém se moc neví a zpracovala ho s precizností sobě vlastní. Moc se mi líbilo střídáni beletristických prvků a fakty. Fotografie a dobové dokumenty skvěle dokreslují obraz celé události. Rozhodně doporučuji k přečtení každému, kdo se chce dozvědět více o vlasti, ve které žije.

04.04.2022 5 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Velmi čtivé, na můj vkus jsou Hartlovy knihy příliš zaměřeny na sex, ale to k němu patří. Kniha se velmi dobře četla a jelikož znám život s dvojčaty v některých situacích jsem se úplně viděla.

29.01.2022 4 z 5


Znám tě? Znám tě? Nika Peas (p)

Zajímavá kniha. Nemohla jsem se odtrhnout.

25.01.2022 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Zajímavá kniha. Nápad oddělit ty, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní nejen fyzicky ale i časově mi přišel zajímavý. Celkově mě ale kniha extra nenadchla. Možná před pár lety ????

10.02.2021 3 z 5


Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Úžasná kniha, která dojme a donutí vás se rozesmát. Netušila jsem, že něco jako pojízdné knihovny existovalo, ten nápad mi připadá skvělý. Moc jsem si čtení užila ????

06.02.2021 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Výborná kniha, čtenář se rozhodně nenudí, prožívá strasti i příjemnější momenty s hrdiny prvního dílu a jejich potomky. Obdivuji všechny, kteří zvládli žít v této době a i přes všechny překážky se snažili do svého života přinést alespoň trochu štěstí a lásky. Také moc děkuji autorce za to, že kniha vznikla :)

01.02.2021 5 z 5


Maestra Maestra L.S. Hilton

Kniha nic moc, samá vražda, hrdinka uniká spravedlnosti jen díky štěstí a krádežím. Řekla bych, že kniha měla podle popisu a anotace skvělý potenciál, ten se ale bohužel nepodařilo naplnit.

25.01.2021 1 z 5


Normální lidi Normální lidi Sally Rooney

Zajímavá kniha, normální život dvou normálních lidí, kteří jsou stvořeni jeden pro druhého, ale z jistých důvodů spolu nejsou. Kniha nebyla špatná, ale vyloženě nenadchla. Chyběla mi přímá řeč. Někdy mi přišlo složité se orientovat, zda postava právě mluví a nebo ne.

16.01.2021 2 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Výborná kniha. Díky za ni. Jsem ráda, že se autorka nebála a poskytla svědectví uprchlíků veřejnosti. Je velmi zajímavé číst rozhovory o něčem, co si můžeme jen domýšlet. Moc se líbilo zpracování i poznámky, které rozhovory doplňovaly o více emocí. Určitě si přečtu i autorčiny předchozí knihy.

08.01.2021 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha byl ze začátku hodně zajímavá, těšila jsem se jak příběh dopadne, jenže najednou začaly přibývat další a další postavy, příběhy se začaly zamotávat a já se v tom začala ztrácet. Také to, jak se střídá minulost a současnost a člověk neví kde vlastně je... nápad a kniha výborná, jen kdyby alespoň příběhy jednotlivých postav byly psány trochu chronologicky. Musím tedy říct, že snad poprvé jsem nadšená mnohem víc z filmu než z knihy.

28.10.2020 3 z 5


Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Jakože tak tohle byla vážně jízda, od začátku do konce jsem si jí užila plnými doušky. I když to byla romantická slaďárna, které normálně nevyhledávám, vážně mě to dostalo. Díky za to, že vychází takovéhle skvělé knihy :)

11.09.2020 5 z 5


Generál Heliodor Píka a jeho vrazi Generál Heliodor Píka a jeho vrazi Ladislav Vrchovský

Geniálně napsaná kniha, jsem moc ráda, že, i když po letech, jsou někým objasněny i takovéhle zločiny a nezapomíná se ani na jiné oběti komunismu než je Milada Horáková.

02.08.2020 5 z 5


V nepřítomnosti posvátného V nepřítomnosti posvátného Jerry Mander

Velice silná kniha. Každá, kdo si myslí, že pokrok je vždy skvělý by si měl přečíst tohle. Opravdu je pokrok, vždy krokem vpřed? Nezapomněli jsem náhodou při cestě za jednoduššími zítřky na to, odkud pocházíme a že naše Matka Země je stejným živým organismem jako my a stejně tak jako o sebe se musíme starat i o ni? Jsem ráda za to, že jsem si tohle mohla uvědomit i já :)

20.06.2020 5 z 5


Brněnské Židovky Brněnské Židovky Naďa Horáková

Čím více knih jsem do autorky o středověkém Brně přečetla, tím víc mám pocit, že své bydliště vůbec neznám. Knihy jsou úžasné. Čtu je vždy jedním dechem.

03.05.2020 5 z 5


Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Tak tohle mě fakt bavilo! Drsnější styl vyprávění, super postavy, zajímavý svět a detailně popsané jak násilné scény, tak i ty sexuální. Poznámky pod čarou super, dovysvětlení mi pomohlo. Doufám, že třetí bude vydán v termínu, nemůžu se dočkat :)

28.04.2020 5 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Tak tohle mě fakt bavilo! Drsnější styl vyprávění, super postavy, zajímavý svět a detailně popsané jak násilné scény, tak i ty sexuální. Poznámky pod čarou super, dovysvětlení mi pomohlo.

28.04.2020 5 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Velice zajímavé. Vidět duchy, restaurovat hroby zajímavá práce. Kromě příběhu se mi líbila i symbolika vysvětlovaná mezi řádky.

28.04.2020 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Úžasné, úžasné. Velmi čtivá kniha. Moc se těším na pokračování. Kniha mě přesvědčila, že se musím více zajímat o českou historii :)

28.04.2020 5 z 5