Svědectví o životě v KLDR přehled

Svědectví o životě v KLDR
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457486/bmid_svedectvi-o-zivote-v-kldr-msu-457486.jpg 5 3520 3520

Dění v Severní Koreji bedlivě sledují média a politici po celém světě, přesto se k nám z této země dostává jen velmi omezené a cenzurované množství informací. Kniha koreanistky Niny Špitálníkové, která přináší sedm rozhovorů se severokorejskými uprchlíky, proto představuje mimořádně cenný a unikátní příspěvek k poznání jednoho z nejtužších autokratických režimů na světě. Jak funguje severokorejská indoktrinace? Co pro tamní obyvatele znamená trojice zbožštěných vůdců? Jaký je rozdíl mezi životem na vesnici a ve městě? Na tyto a mnohé další otázky najdete odpověď ve strhujících výpovědích sedmi silných osobností, které se rozhodly riskovat vlastní život, utéct z KLDR – a poznat svobodu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svědectví o životě v KLDR. Přihlašte se a napište ho.

DrCocktail
15.06.2025 5 z 5

Svědectví hrůz, které zde na této planetě probíhají stále i dodnes, v éře civilizovaného světa. Určitě stojí za přečtení, už jen z toho důvodu, že si člověk uvědomí, jak se u nás ve střední Evropě máme pohádkově. Kniha mě inspirovala i ke přečtení Mezi dvěma Kimy.

kaja77
05.06.2025 5 z 5

Objevné, zajímavé, obzory rozšiřující a místy až neuvěřitelné čtení. Co mě nejvíc dostalo byla ta poslední, pro Kima v srdci stále planoucí důchodkyně a taky ta učitelka z prvního rozhovoru...fascinoval mě ten pocit nadřazenosti, to přesvědčení, že jsou víc než jiní, že si za ten "špatný původ" ostatní můžou sami. Každopádně velmi exotické čtení

zuzuzajda
02.06.2025 5 z 5

Samotná kniha se díky rozdělení na několik "příběhů" - rozhovorů velice dobře četla. To, že jednotlivé příběhy jsou děsivé - s tím, že je v současnosti ještě vůbec něco takového možné, to už je druhá věc.
Určitě doporučuji si přečíst každému. Člověk získá trošku jiný pohled na svůj obyčejný, ale vlastně neskutečně bezpečný a skvělý život, tady u nás.

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Ocenění knihy (2)

2021 - Audiokniha roku (Nejlepší mimo kategorie)
2021 - Magnesia Litera (Litera za publicistiku)

Kniha Svědectví o životě v KLDR v seznamech

v Přečtených4 829x
ve Čtenářské výzvě1 667x
v Mé knihovně773x
v Chystám se číst1 392x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)