Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR přehled
Málokomu se podaří pobývat v Severní Koreji, aniž by vedle sebe měl všudypřítomného průvodce a byl pod neustálým dohledem. Koreanistce Nině Špitálníkové se to povedlo v životě hned dvakrát. Jako jedna z mála na světě se zúčastnila studijních pobytů na Kim Il-songově univerzitě za vlády obou posledních vůdců Kim Čong-ila a Kim Čong-una. Co obnášelo studium v jednom z nejtužších diktátorských režimů na světě? Jak vypadá bezprostřední severokorejská realita? Jak se režim změnil během pár měsíců po převzetí moci Kim Čong-unem? Autorka se v textu snaží nalézt odpovědi na tyto i mnohé další související otázky a na základě osobní zkušenosti přináší vhled do segmentu severokorejského života.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 254 komentářůSouvisející novinky - Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR (2)
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Kniha Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 39x |
| v Přečtených | 1 847x |
| ve Čtenářské výzvě | 373x |
| v Doporučených | 79x |
| v Mé knihovně | 327x |
| v Chystám se číst | 567x |
| v Chci si koupit | 150x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Nina Špitálníková také napsal(a)
| 2020 | Svědectví o životě v KLDR |
| 2023 | Severka |
| 2017 | Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR |
| 2014 | Propaganda v KLDR: funkce, metody a vývoj |
| 2022 | Deníky ze Severní Koreje |

87 %
69 %

Již jsem měla tu čest se Svědectvím o životě v KLDR a ano, některé pasáže se opakují, ale i tak jsem se dozvěděla mnoho nového. Je to zprostředkovaná zkušenost české ženy v této uzavřené zemi. A musím přiznat, že jsem byla i tak v šoku. Jak se v jednu chvíli tamní lidé tváří jako míliové a najednou zprudka otočí a člověk se začne hrozně, ba až nepředstavitelně bát. Všechna čest autorce, že se do Severní Koreje vydala hned dvakrát. Já bych to nedala ani jednou. 85%