Maestra přehled
Judith je slušné děvče. Pracuje přece v uznávané aukční síni, s nikým nechodí, na večírky ji neužije. A když přijde o práci, protože odhalí podvod s obrazem, zdá se, že odstrkovaná hodná holka ke štěstí tentokrát nepřišla. Jenže věci nejsou vždycky takové, jaké se zdají. A Judith není odevzdaná tichá květinka. Je to cílevědomá žena, kterou není radno podceňovat, a velmi dobře placená společnice na úrovni, která s klientem odjede na Francouzskou riviéru. Tím ovšem všechno teprve začíná. Drsný thriller ze světa aukčních sítí, vysokých peněz a neomalených praktik si podmanil nakladatele v téměř 30 zemích světa a vyšvihl se hned po vydání na nejprestižnější žebříček The New York Times.... celý text
Originální název: Maestra 1, 2016
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha vyvolává rozporuplné reakce. Někteří čtenáři ji považují za šokující a zábavnou, jiní ji kritizují za nedostatek hloubky a nevěrohodné postavy. Hlavní hrdinka Judith je vnímána jako amorální a vypočítavá, což mnohé odrazuje. Přesto se najdou i ti, kteří oceňují její drsnost a neotřelý styl, i když se příběh občas zdá být povrchní a chaotický. Celkově se zdá, že kniha oslovuje specifickou skupinu čtenářů, zatímco jiní ji považují za zklamání. Více v komentářích.
Komu by se kniha Maestra mohla líbit?
- Čtenáři, kteří hledají provokativní příběhy
- Milovníci thrillerů s erotickými prvky
- Fanoušci moderních pohádek pro dospělé
- Čtenáři, kteří ocení drsné a šokující děje
- Ti, kdo se nebojí kontroverzních témat
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maestra. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 125 komentářůSouvisející novinky - Maestra (1)
Je tu další Knihománie
18.10.2016
Kniha Maestra v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 7x |
| v dalších seznamech | 4x |

80 %
69 %
Maestra
Někdy přijde chuť na čtení, které vám sice slíbí vášeň a napětí, ale místo toho dodá pocit, jako by vás někdo nutil koukat na nekonečné selfie bez filtru, kde je každý pokus o dramatičnost tak přeslazený, že z toho cukru bolí zuby. Vzdušnost a lehkost jsou tu tak vzdálené, jako moje trpělivost po třetím kapitole, protože dialogy připomínají rozhovor dvou lidí, co zapomněli, jak se dělá konverzace mimo Instagram. Přílišná snaha být „sexy a tajemná“ se proměnila v trapný tanec okolo klišé, který by i moje kočka vyhodnotila jako nudný. Místo elegantního thrillera to působí spíš jako narychlo napsaná telenovela pro neklidné duše, co milují přeplácané scény bez špetky jemnosti. Humor tu hledat nečekejte, protože i když by se hodil, auto-ironie se vytratila tak rychle, že by ji pohledal i Sherlock. Naštěstí pro všechny, kdo mají rádi jemnější literární chytáky, jde o jasný signál, že existují mnohem lepší způsoby, jak si zpříjemnit večer než tahle hra na dospělou hru s dětskými pravidly. Za odměnu pak můžete vypnout a pustit si něco, kde vášeň neznamená jen nekonečné opakování těch největších klišé.