Maestra

Maestra https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306432/bmid_maestra-1-maestra-JAH-306432.jpg 2 363 123

Maestra série

1. díl >

Judith je slušné děvče. Pracuje přece v uznávané aukční síni, s nikým nechodí, na večírky ji neužije. A když přijde o práci, protože odhalí podvod s obrazem, zdá se, že odstrkovaná hodná holka ke štěstí tentokrát nepřišla. Jenže věci nejsou vždycky takové, jaké se zdají. A Judith není odevzdaná tichá květinka. Je to cílevědomá žena, kterou není radno podceňovat, a velmi dobře placená společnice na úrovni, která s klientem odjede na Francouzskou riviéru. Tím ovšem všechno teprve začíná. Drsný thriller ze světa aukčních sítí, vysokých peněz a neomalených praktik si podmanil nakladatele v téměř 30 zemích světa a vyšvihl se hned po vydání na nejprestižnější žebříček The New York Times.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Maestra 1 , 2016


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
10.09.2023 2 z 5

"Žádný thriller vás letos nebude šokovat tolik jako Maestra..." Tak s tím rozhodně souhlasím. Je to nejlepší věta z celé knihy, a to se nachází na obálce. Protože tohle šokuje spoustu lidí stylem, jakým je to napsané. Nazývat tohle thrillerem, je hodně silné slovo. Autorka se tu dost neúspěšně snaží spojit téma umění (dost podrobně), téma módy (dost únavně a otravně), téma sexu a téma vražd. Ale ani jedno téma ji nezapadá do toho druhého, tudíž jsou z toho celého příběhu jen osekané části ze zmiňovaných témat. O napětí tu rozhodně nemůže být řeč. Nemáte tu s kým sympatizovat, protože hlavní hrdinku si rozhodně neoblíbíte (věřte mi). A ještě ke všemu je to, bráno jako celek, tak nesympatické, místy nechutné, že už se k tomu nechcete vracet. Ano, obálka říká pravdu...v šoku z toho zůstanete. Ale, ne v pozitivním slova smyslu.

knihomolka525
25.07.2023 odpad!

Děj se silně erotickým podtextem.Knihu mám ,zakoupenou za pár korun,doma možná víc jak rok.Nějak se mi do ní nechtělo a právem.Tohle není téma pro mě.


Kačkalka
01.06.2023 1 z 5

Přidávám se k těm, kteří knihu nedočetli. Snažím se knihy vždy dočíst a dát jim šanci, ale toto byla pro mě zbytečná ztráta času. Vůbec se mi kniha nelíbila. Ani hlavní hrdinka, ani příběh, nudila jsem se.

Jája92
20.05.2023 1 z 5

Po náhodném zvolení knihy jsem se zděsila, když jsem si přečetla negativní recenze a váhala zdali se vůbec pustit do čtení.
Bohužel musím se přidat k negativnímu hodnocení.
Na knize nebylo v podstatě nic co by mě zaujalo. Hlavní hrdinka mi byla od počátku protivná a dalo mi velké sebezapření, abych příběh celý přečetla. Do dalších dílů se rozhodně pouštět nebudu.

katerina6763
09.03.2023 1 z 5

Tak toto mě příliš nezaujalo. Příběh takový podivný, v podstatě jsem ani příliš nepochopila celou situaci popisující obchodování s obrazy. Určitě se nebudu pouštět do dalších dílů série.

Fzuzik
24.02.2023 2 z 5

Prapodivný příběh. Autorka očividně popisuje oblasti, ve kterých se vyzná, ať už díky studiu, nebo pobytu, ale pro mě zcela nudným způsobem.
Dále jsou tu momenty, jako by si vzpomněla na heslo "sex prodává" a tak nám naservíruje trochu BDSM stránek.
Za mě žádný velký úspěch. Knihu bych nedoporučila.

Rozarka454
03.02.2023 1 z 5

za mě ne, dost jsem se trápila.
Že jsem ji dočetla beru jako překonání sama sebe :-)

Stanas513
29.12.2022 2 z 5

Podle recenzí, které jsem na knihu četla, jsem doufala, že to bude opravdu bestseller. Jsem dost zklamaná, kniha nemá hlavu ani patu, evidentně je psána jako první díl série. (Další díl už vyhledávat nebudu.) Udivuje mě údajná chytrost vražedkyně, kdy si naivně myslí, že unikne spravedlnosti. (I když i to se někdy stává.) Ale zanechává za sebou takových stop, že to prostě není možné.

Gabetka
14.09.2022 3 z 5

Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala díky Čtenářské výzvě, protože jinak bych knihu s tak nízkým hodnocením asi neotevřela. Judith je amorální, bezcitná egoistka, které vadí, když se k ní někdo nechová fér, ale na druhou stranu se neštítí ničeho, aby dosáhla svého. A tím je život v luxusu. Přesně tomu odpovídá styl vyprávění, žádné zdržování, rovnou na věc, občas za každou cenu šokovat, hlavně jít dál a mít víc peněz a možností. A že neustále popisuje, jaké modely má na sobě? To k ní přece přesně patří. Bylo to čtivé a mě zajímalo, kam se jí povede dostat a zdá se před něčím zastaví. Plusové body za to prostředí aukčních síní a popis kupčení s uměním.

patricia8137
25.07.2022 2 z 5

Kniha MAESTRA je prvým dielom zo série Maestra a mojim prvým stretnutím s autorkou. Kniha je rozdelená na 4 časti. Bohužiaľ, zo začiatku som sa nevedela do knihy začítať a veľakrát som sa do čítania nútila a mala som nutkanie knihu odložiť a nedočítať. Keďže som typ čitateľa, ktorý musí knihu dočítať za každú cenu, knihu som s veľkou námahou dočítala, ale veľmi som ľutovala ten stratený čas. Príbeh ma začal baviť až od tretej časti, v ktorej sa dej trošku rozbehol a ja som bola zvedavá, čo bude nasledovať a ako to všetko dopadne. V knihe je príliš veľa detailných opisov obrazov a okolia, čo zbytočne odvracalo moju pozornosť od samotného príbehu. Ani postava hlavnej hrdinky ma neoslovila. V mojej knižnici ma čaká aj druhý diel zo série, ale pochybujem, že po ňom niekedy siahnem. A keďže nechcem už viac dehonestovať autorkinu snahu, ku knihe sa už nebudem vyjadrovať a moju recenziu ukončím tak, že knihu ani nebudem odporúčať iným čitateľom ako to mám vždy vo zvyku.

Ticiana
26.06.2022 3 z 5

Ctu podruhé, protoze po pravdě uz si první dva díly moc nepamatuju. Ted uz me nesokuje kniha jak u prvního čtení. Vím, co mam cekat. Je to nerealni ale mne to docela baví. A hlavne chci vědět, jak to dopadne.

Emma27
13.06.2022 1 z 5

Knihu mam dlouho a taky za mě ne. Moc mě to nebavilo.

martunka
05.04.2022 3 z 5

Díky tomu,že jsem od této knihy moc nečekala...jsem si ten příběh docela užila. Přiznávám se...fandila jsem té drzé Judith.

Myrna
28.03.2022 1 z 5

Za mě bohužel....ani za sníženou cenu 39 Kč jsem knihu nedočetla...bez spádu, bez napětí....děj neplynul.

Fidibus
12.02.2022 odpad!

(SPOILER) Došla jsem do půlky a dlouho váhala, zda pokračovat. Nestojí to zato, dle mého. Moc napětí jsem v knize nenašla, erotika spíš chladná. Jde o příběh ženy z nelehkých poměrů, která cíleně využívá vše, aby se dostala nahoru. Nepodařilo se mi do ní vůbec vcítit, i když chápu, že to neměla lehké. Ale ženská, která chladnokrevně vraždí... Myslela jsem dle anotace, že to bude o něčem jiném.

bárbra13
22.06.2021 2 z 5

Ze začátku mě příběh zaujal. Prostředí galerií a nočních klubů, zajímavá kombinace. Pak se to však celé zvrhlo. A tím nemyslím explicitní sexuální scény, ale směr, kterým se příběh začal ubírat. Počínání hlavní hrdinky mi přišlo směšné a ve většině případů jsem nepochopila její záměr. Přála bych si, aby mi v životě vše procházelo tak hladce jako Judith, to by byl život!

zimolka
19.05.2021 1 z 5

Asi zůstanu u detektivek.Kniha si určitě své oblíbence najde,ale já už po knihách této autorky určitě nesáhnu.

terez4606
13.05.2021 2 z 5

Knihu jsem si koupila dávno, tuším mě tehdy ve výsledku nalákala na thriller a prostředí, ve kterém se odehrává... no nakonec jsme byla zklamaná. Sáhodlouhé popisy, které jsem přeskakovala a ukazovalo se, že to ani nevadilo. Taky než se k ději a něčemu akčnějšímu člověk dostane, je nová kapitola a je to prakticky od znova.
A upřímně by mě zajímalo, kde nabrala až tolik štěstí na to, aby jí všechno procházelo?

Ve výsledku mi děj přišel jako snová realita, kdy na konci jsem začínala v momentě, kdy se to soukromé očko objevilo, věřit, že se něco změní a zasáhne jí ruka spravedlnosti. No - samozřejmě, to by nebyla naše "dokonalá" Judith, kdyby se zase nerozhodla a opět spravedlnosti utekla.

Ewishekk
07.05.2021 2 z 5

Od knihy jsem toho moc nečekala a dobře jsem udělala. Příběh byl nakonec úplně jiný, než jsem si diky popisu na knize myslela. První půlku jsem trošku protrpěla, protože jsem vůbec netušila, kam bude autorka děj dal rozvíjet, bylo to takové plácání, naštěstí se to pak trošku rozjelo, nicméně mi dej pak přišel plný vražd, sexu a nereálných obratů v ději.

Ronny97
06.05.2021 3 z 5

Kniha se četla dobře, příběh byl ale hodně nereálný. To, že Judith všechno procházelo, že vždy ze všeho vybruslila...nějak jsem tomu nevěřila.

Štítky knihy

pro ženy thrillery

Autorovy další knížky

L.S. Hilton
britská, 1974
2016  42%Maestra
2017  48%Domina
2021  60%Ultima

Kniha Maestra je v

Právě čtených7x
Přečtených508x
Čtenářské výzvě62x
Doporučených4x
Knihotéce253x
Chystám se číst169x
Chci si koupit19x
dalších seznamech4x