Nikdynoc

Nikdynoc https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405921/bmid_nikdynoc-Z2c-405921.png 4 1003 268

Nikdynoc série

1. díl >

Dcera popraveného zrádce Mia Corverová se ukrývá ve městě postaveném z kostí mrtvého titána. Vydává se na cestu, aby se stala učednicí nejobávanějšího a nejtajemnějšího sdružení vrahů v celé zemi – Rudé církvi. I když vyniká v použití jedů a zbraní, nemůže ji to zachránit před spiknutím, které se na ni v temnotě chystá. Dokáže ho odhalit včas, než ji dostihne, a pomstít se těm, kteří můžou za smrt jejího otce?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Nevernight , 2016


více info...

Přidat komentář

marianna7090
25.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Bolo. To. Neuveriteľné. Brutálne. Kruté. Úžasné.
Cez začiatok bolo trochu ťažšie sa dostať, fleshbacky do minulosti ma veľmi nebavili a najmä mi nevyhovovala kurzíva, ktorou to bolo písané. Avšak akonáhle som dosiahla 100 strán, šlo to ako z kopca. Akcia, brutalita, vraždy, malo to úplne všetko. Úžasné fantasy. A záver teda, tá zrada. Neverila som textu pred mojimi očami, či naozaj čítam to čo čítam. Mia je sympatická "assassinka" a veľmi sa teším nato ako dokončí svoju pomstu.

vladka7410
24.03.2024 5 z 5

Už delší dobu mám Jaye Kristoffa ve své knihovně. Teprve až teď jsem se odhodlala vzít Nikdynoc do rukou a po přečtení si nadávám do hlupáků, že jsem tenhle nářez dlouho odkládala. Ano, je to krvelačné, ale co jiného očekávat od školy vrahů? Autor má neuvěřitelnou fantazii a stvořil svět, který dýchá a veškeré představy Vám postupně přetvarovává v uvěřitelnou realitu. Hlavní hrdinka Mia má v sobě své kouzlo, ukazuje své nedokonalosti a nefňuká při každém nezdaru. Některé postavy poznáváme trochu blíž, některá jména se pouze mihnou s nějakou poznámkou na jejich osobu. Když jsem u těch poznámek... jak již někdo zmiňoval, tak značení je trochu přehlídnutelné, takže jsem se občas musela v četbě vrátit a hledat, k čemu poznámka pod textem patřila. Někdy byly zbytečné a jindy zase poukazovaly na autora, který díky své bujné představivosti vytvořil celistvý svět s promyšlenou historií. Příběh jsem si neskutečně užila a jdu se s chutí pustit do dalšího pokračování :)


Bryel
18.03.2024 4 z 5

„Tohle místo dává hodně. Ale bere si mnohem víc.
Připraví o empatii. O lítost. Kousek po kousku. Smrt po smrti.
A co zbyde na konci?
Čepele.
Dívka, které se hrdinové budou bát."

Akční krvavé fantasy vyprávějící začátek příběhu dívky, která v oboru vraždění dosáhne virtuózních schopností..
Čtení je to temné, brutální, nemilosrdné. Co jiného čekat od školy pro nejnebezpečnější vrahy v zemi.
Některé části se mi zdály zbytečně zdlouhavé a detailní (především v první polovině), ale to je asi jediná výtka, kterou ke knize mám.

dana_vrana
01.03.2024 5 z 5

Temné, napínavé, násilné, ó Dcery, tohle je tak skvělé čtení! A ten konec... Nechápu, že jsem sérii tak dlouho odkládala.

Hawkiebookie
17.02.2024 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem prostě nemohla odložit. Za mě je to skvělá práce, celou sérii jsem zhltla jedním dechem a jen tak dlouho na ni nezapomenu. Na autorovi jsem si zamilovala především jeho bezprostřednost s jakou celý ten příběh vede. Nejednou jsem se u knížky i zasmála, protože **ndy mají zuby (kdo četl ten ví).
Pokud jste milovníkem fantasy doporučuji! Tento kousek je ale např. oproti Maasové, Black a spol. obdařen poněkud vyšší měrou násilí. Není to ovšem nic, co by čtenář nezvládl. Naopak je to celkem osvěžující.

mnohoknih
04.02.2024 4 z 5

Anotaci psal někdo, kdo to nečetl. Spiknutí proti Mie? Tak zrovna tohle nečekejte. Ano, opravdu se vydává na cestu, aby se stala učednicí Rudé církve. Její vraždící instinkty jsou nadpozemské. Ale není to cesta, kterou by si sama vybrala. To okolnosti. A Mia dělá, co umí a co neumí, to se snaží zarputile naučit. Kromě ní je ve škole ještě 28 akolytů, tedy adeptů na výuční list vrah. Už jen ten nápad, tedy příběh plný vrahů, stojí za vysoké ohodnocení. Ne u každého se dozvíme, proč se chce stát vrahem. Miu pohání pomsta. Ale zároveň, jako jedna z mála, zůstává empatická, čímž si vytvoří potřebného přítele. Má také o stín víc než běžný smrtelník, protože patří mezi Temné. Neví proč, prostě se to stalo. Ten stín je ve tvaru ne-kocoura. A má fakt dobré hlášky. Rozjezd byl pomalejší, trochu utahaný, ale vzhledem k tomu, jak děj gradoval, stupňovalo se i tempo příběhu. Bavilo mě i to, že se s námi vypravěč bavil a i jeho vysvětlivky pod čarou. Jasný, pro děj neměli žádný význam, ale jako zvláštnost fungovaly výborně. Ovšem konec mě tedy dostal. Tušila jsem nějaký podraz (myšleno od autora), ale tohle mě překvapilo. Co mě jistě nepřekvapí, budou postavy v dalším díle. Úplně bych nesázela na to, že jsou mrtvé do mrtva.

petgona
09.01.2024 4 z 5

Najprv som bola dost mimo a posobilo to mna dost nesurodo. Ale potom...wow. Fakt super, napinave.
Ale tie poznamky pod ciarou si mohol odpustit. Vela z nich som neskor preskocila a hoci ocenujem snahu vytvorit komplexny svet, kde este aj speci vino ci nieco ine "life-stylove" si zasluzi samostatnu poznamku, prave zbytocne a dlhe opisy su casto dovodom, preco na nieco znudi a nedocitam to.
Nastastie pribeh bol dostatocne putavy, ze som to zvladla.

Ivet_V
29.12.2023 4 z 5

Tak prvních zhruba 150 stránek mě nebavilo a byla jsem ztracená. Proto ubírám 1 hvězdičku. Ale od té doby se to zlepšovalo. Když se dostala do Hory, tak mě to začalo opravdu bavit. Tak 60 stránek před koncem se stal takový zvrat, že jsem to musela dlouho rozdýchávat. Mia byla skvělá, měla i chyby a to se mi na ní líbilo. Sedla mi do toho světa plnýho vražd, že přemýšlí, jakou hodnotu ta smrt má.

Kikulka97
25.12.2023 2 z 5

Hodně podobné jako Divoká říše. Hrdinka, co spolkla všechnu moudrost, rádoby hloupý protějšek a celé to bohužel pan Laskavý neutáhne. Děj zdlouhavý, vůbec mě provedení neoslovilo.

Amiz
26.07.2023 3 z 5

Kniha se mi celkem líbila, ale přišlo mi, že nebyla tak krutá, jak se tváří. Lépe řečeno některé části na mě byly trochu moc, ale jako celek to až tak hrozné nebylo. Na ději mi, kromě prostředí, nepřišlo tak v prvních dvou třetinách nic zajímavého. Konec se mi ale líbil a to mě přimělo přečíst si i druhý díl, který byl výrazně lepší.

uzivatel5475
07.07.2023 3 z 5

Kdo si chce přečíst tuhle knížku, potřebuje železné nervy a plechový žaludek. Já bohužel nemám ani jedno, takže na mě to bylo možná trošku moc brutalit. Hvězdičky dávám za styl psaní a Miinu stínovou kočičku Pana Laskavého, protože ta byla prostě skvělá.

Katelienes
08.06.2023 5 z 5

Velice čtivé temné fantasy, které čtenáře pohltí a pustí ho až na konci.

Skvělé napsané, skvěle vymyšlené a promyšlené. Bála jsem se že poznámky pod čarou, budou narušovat průběh příběhu, ale naopak jej mile doplňovaly. Miu a pana Laskavého si musí snad oblíbit každý, jejich humor, smýšlení a hlavně rozhovory mezi sebou.

jitka_dankova
08.05.2023 4 z 5

Násilný fantasy příběh o pomstychtivé vražedkyni ve škole vrahů. Tahle série je psaná v er-formě, obsahuje celkem dost násilí, krutosti, zrady, podlostí, je v ní minimum soucitu, zato maximum vulgarit. Nevím, co jsem čekala. Po sérii Aurora jsem si chtěla užít zase nějakou super partu lidí a přátelství a boj o záchranu, ale tady jsem nic z toho nenašla. Musím uznat, že autor mne překvapil především tím, jak dokáže napsat tak rozdílné věci. Hvězdičky přiděluji za styl psaní, čtivost a překvapivost, nicméně tahle série ale vůbec vůbec není pro mne. Brrr... tohle fakt nebylo pro mne, nic mne tam neoslovilo. Což ale neznamená, že by kniha nebyla dobrá. Jen si prostě rozmyslete, co že to vlastně chcete číst, ať neskončíte s rozporuplnými pocity, tak jako já.

Carolxc
26.04.2023 5 z 5

Ach, bohové. V tomto případě Ò Dcery, mé první setkání s autorem a já jsem se asi zamilovala. A doufám, že se to nezmění ani po přečtení dalších dvou dílů.
Nebylo místo, nebyla část, kde bych se nudila. Užívala jsem si každou konverzaci postav a humor autora. Ponořila jsem se do knihy a prožívala celý příběh s hrdinkou, která mi byla sympatická - ženské postavy mě většinou nezaujmou, nebo mě štvou, ale Mia se dokázala probojovat do mého žebříčku oblíbených ženských postav, nebo aspoň minimálně těch, na kterých mi během příběhu záleží a není mi lhostejný jejich osud.
Odvážná Mia, co to neměla v životě lehké ženoucí se za pomstou s výcvikem pro vrahy, jenž působí, že nezná strach, ovšem opak je pravdou, mi byla sympatická od začátku i s jejím věrným přítelem.

Svět, ve kterém jsem se ocitla, se mi líbil a ráda bych o něm věděla více. Více o dalších jeho zákoutí a doufám, že se podíváme v dalších knihách i do jiných míst. Přece jen se děj odehrával převážně v sídle vrahů.
Děj jsem neodhadla a na samém konci jsem byla překvapená. V tomto příběhu není žádných hrdinů, ale lidí, vrahů, co jsou ochotni udělat pro svůj cíl cokoliv a ačkoliv Mia se tomu trochu vymyká, tak i ona mě dokázala překvapit svými rozhodnutími.

Autor prý je hodně vulgární - ano pár sprostých slovíček tam bylo, ale nic hrozného. Nepřišlo mi to, ani tolik drsné ( i když tam je pár částí, co jsou ), přesto to není pro mladší čtenáře. Já osobně měla problém pokud šlo o erotické scény. Není jich tam sice moc, spíše jen jedna, ale pro mě to bylo dlouhé a nezáživné; což je můj osobní problém.

A na konec .. POZNÁMKY pod čarou! Ne jednou jsem četla, že ruší při čtení a některým to zkazilo celou knihu. Ano, některé jsou moc dlouhé, rušivé a snaží se být vtipné, což se někdy nedaří, ale nakonec jsem si na ně zvykla a doplnili celou knihu o zajímavé informace. Jen ty hvězdičky mohli být vidět lépe. A občas jsem se i nasmála. Když se podívám na prase, asi si vzpomenu na prase Růženku

Nikdynoc mě jednoduše dostala. Dokáže být vtipná, ale zároveň drsná a drží svého čtenáře v napětí, až do konce. Zamilovala jsem se do toho, vážně a doufám, že další díly si udrží stejnou laťku.

Sixtinka144
31.03.2023 5 z 5

Konečně jsem si našla čas a pustila se do této skvělé a tajemné série od Kristoffa. Je to moje první autorova kniha a už jsem naprosto nadšená. Celý příběh má nádhernou, temnou atmosféru. která mě nutila číst dál a dál. Postavy jsou napsané opravdu čtivě, a spoustu z nich jsem si po pár stránkách zamilovala. Líbí se mi, že je zde hodně akce a vlastně pořád se něco děje. Co už se mi tolik nelíbilo jsou poznámky pod čarou, které jsou jistě velmi originální a setkala jsem se s nimi asi jen dvakrát ve fantasy knihách, ale pro mě je to spíše rušivý element. Možná je to tím, že jsem na ty poznámky zvyklá z vysoké, která mi je znechutila :D. Jinak jsem ale spokojená, dosáhlo to laťky, kterou jsem očekávala a těším se, až si přečtu další dva díly.

krovacek
31.03.2023 4 z 5

Na zacatku pomalejsi rozjezd, kdy jsem tak akorat knizku neodlozila, ale ani se do ni moc nezacetla... no ale konec to napetim vynahradil =)

Petra-1
30.03.2023 5 z 5

Konečně mám knihu dočtenou a teď vůbec nevím, proč jsem ji již 2x odložila. Svět je originální, děj hezky utíká a postavy jsou chytré, vtipné a celkově sympatické. Mia je tvrdá, sarkastická a nemusíme každou stránku,, poslouchat" její kňourání, jak je to u většiny YA hlavních postav. . Na druhou stranu dokáže přemýšlet o morálních otázkách a ukázat někdy i lidskou stránku. Řekla bych, že na YA jsou charaktery postav hezky vystavěné a uvěřitelné.

Anushka1
09.03.2023 4 z 5

Můj druhý vstup do knižního světa Jaye Kristoffa a opět to nebyl krok vedle. Říše upíra byla pro mě top kniha roku 2022, takže jsem se chtěla přesvědčit, jestli to nebyla jen náhoda. První díl série Nikdynoc opět představuje nový originální svět. Hlavní postavou je mladá dívka Mia, která toho má za sebou už hodně. Přišla o rodinu a chce se za to pomstít. Proto se vydá do školy pro ty nejlepší vrahy v říši a začne se cvičit v tomto řemeslu. Postupně poznáváme další a další postavy. Některé si rovnou oblíbíte, jiným byste rovnou usekli hlavu. Tohle právě Kristoff umí. Umí napsat postavy tak, že k nim něco cítíte, nejsou vám jedno. Mia je sympaťačka už od začátku, protože není úplně černo-bílá. Má svá morální dilemata, není naprosto nelítostným vrahem. Nebo alespoň zatím, uvidím, co přinesou další díly. Nějak cítím, že tato kniha je takovým předkrmem k tomu, co se bude ještě dít. Proto si šetřím hvězdičku a hodnotím 4*.

Tereza137
04.03.2023 4 z 5

Hl. hrdinka Mia jde do elitní školy, kde se trénuje na nájemného vraha, aby pomstila svou rodinu. Povede se jí to, se stát profesionálním vrahem? Pomstít rodinu a překonat všechny překážky, které na ni temnota uvalila?...

No to teda byla jízda od začátku až do konce !!! Musím se přiznat, že jsem měla chvíli problém si zapamatovat nějaký pojmy, ztrácela jsem se a začátek byl fakt hodně složitý. Pamatuji si, že i ke konci knihy jsem se v některých věcech moc nevyznavala a že se mi buď pletly nebo jsem je už zapomněla. Každopádně mi to asi ani nepřekáželo, jelikož buď to autor hned připomenul znovu, nebo to není důležité. No a to, kolik krve, mučení, soubojů a akce v tom příběhu bylo... wow !

Hodně lidí si stěžuje na poznámky "pod čarou," ale upřímně mě to absolutně nevadilo. Některé byly vtipné, některé poučné a některé (přiznám se) jsem přeskočila, jelikož mě buď nebavily číst nebo byly hrozně dlouhé.

Mia mi byla sympatická hned od začátku příběhu a opravdu jsem ji žrala celou knihu, jak byla chladná, drsná, drzá, vtipná... Ale musím se přiznat, že stejně jsem nejvíce měla ráda pana Laskavého a jeho sarkasmus.

Co se týkalo ostatních postav, tak některé byly příjemné, vtipné, inteligentní, některé neutrální, no a některým byste bodli dýku do oka, jakmile byste měli první možnost.

Co mi opravdu vadilo na příběhu, jelikož já prostě tento žánr nečtu nikde, byla erotika a můžu Vám s jistotou říct, že byla fakt podrobná, že i postavy účinkující v žánru RED by mohli tiše závidět. No opravdu jsem na to zírala, jak tele na nová vrata.

Jinak co se týče konce, tak byl opravdu úžasný a asi by to nemohlo dopadnout lépe. Jelikož je to dark fantasy, tak se tady autor s ničím a nikým nepáře. No, už se nemůžu dočkat na další díl! Opravdu doporučuji tuto knihu/sérii každému, kdo má rád nájemné vrahy, krev, brutalitu atd... Jelikož tady je v plných doušcích... A už teď vím, že tuto serii mi lu ju.

Thalin
26.01.2023 4 z 5

Když jsem po knížce sáhla, trošku jsem se bála, abych zase nenarazila, jako u první knihy o tohoto autora, Říše upírů. Ta mě totiž i přes vysoké hodnocení kdoví jak nechytla. A ze začátku jsem i tady měla trošku problém se začíst. Děj se na můj vkus z kraje táhl. Ale potom se to trošku rozjelo, když se Mia a Tric dostali k Rudé církvi a mě to začalo docela dost bavit. Ona sama mi byla docela sympatická, správně drzá a neohrožená. Ale pár výtek mám, kromě pomalého začátku. Víceméně tu už padly. Třeba vulgarit tam bylo místy zbytečně moc. Holka nemusí nadávat jak dlaždič, aby dokázala, že je ostrá. Další věcí byly poznámky pod čarou. Vždy jsem je vnímala jako prostor pro dodatkové, krátké informace nebo vysvětlivky.
Tady byly ale často pro děj nepotřebné a hlavně zbytečně dlouhé. Začala jsem je pak občas přeskakovat, protože mě zkrátka odtrhovaly od děje a nebavily mě dodatky někdy dlouhé i napůl stránky. Když ale pominu tohle, tak mě Nikdynoc bavila. Zvraty mě sice moc nepřekvapily a ke konci mi přišlo, že je z Mii až moc veliká super hrdinka, co zvládne vše a všechny, ale přečetla jsem ji rychle, nenudila mě a určitě si přečtu i pokračování.

Štítky knihy

pro dívky pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Jay Kristoff
australská, 1973
2016  87%Illuminae
2019  86%Nikdynoc
2022  91%Říše upíra
2017  93%Gemina
2019  91%Boží hrob

Kniha Nikdynoc je v

Právě čtených47x
Přečtených1 318x
Čtenářské výzvě172x
Doporučených140x
Knihotéce702x
Chystám se číst860x
Chci si koupit252x
dalších seznamech19x