O knize Jako hvězdy v temné noci

Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovolnice do projektu takzvané Koňské knihovny, který má za úkol šířit literaturu a vzdělanost v odlehlých oblastech Appalačských hor. Alici, Margery a tři další odvážné ženy čeká cestování na koních nebezpečnou divokou krajinou, boj s předsudky místních lidí vůči ženám, přistěhovalcům i lidem jiné barvy pleti, ale také nádherné ženské přátelství, soudržnost i láska. Jojo Moyesová ve svém nejnovějším románu tentokrát přináší výpravné historické drama z dob americké hospodářské krize, vycházející ze skutečných událostí.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha přináší fascinující příběh o odvážných ženách, které v těžkých časech rozvážely knihy po odlehlých oblastech Kentucky. Jejich úsilí o vzdělání a přátelství je inspirováno skutečnými událostmi z 30. let 20. století. Autorka mistrovsky zachycuje nejen krásu přírody, ale i překážky, kterým musely čelit. Příběh je dojemný a plný emocí, což čtenáře vtáhne do děje a zanechá silný dojem. Více v komentářích.

Komu by se kniha Jako hvězdy v temné noci mohla líbit?

• Milovníci historických románů
  • Čtenáři hledající inspiraci v silných ženských postavách
  • Fanoušci příběhů o přátelství a odvaze
  • Ti, kdo ocení literární ztvárnění skutečných událostí

Kniha Jako hvězdy v temné noci v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 606x
v Mé knihovně553x

Možno práve toto nás to má naučiť, Alica. Že niektoré veci sú dar, aj keď si ich nemôžeme nechať. Možno by nám malo stačiť, že o tej kráse vieme, a nežiadať viac.

Z každé situace existuje nějaké východisko. Někdy může být to řešení hodně ošklivé. Někdy můžeš mít pocit, že se ti půda propadá pod nohama. Ale vždycky je nějaká cesta ven.

všech 33 citátů najdete u autora

Související novinka - Jako hvězdy v temné noci

50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi