Yuuki24 Yuuki24 komentáře u knih

☰ menu

Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Ota Pavel je jeden z mých oblíbených klasických autorů knih. Dílo Smrt krásných srnců nádherně přibližuje prožitky z jeho života, někdy i snad komickým způsobem. Ani za těžkých dob mu nebylo zatěžko si vzpomenou na krásné časy se svojí rodinou. Prostě za mě srdcovka.

10.02.2024 5 z 5


Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

S touto knížkou není, co řešit. Je krátká stručná. Romantická, odpočinková četba na ukrácení dlouhé chvíle o víkendu, popř. hezké čtení k obědu pro ty, co rychleji čtou. Za mě pěkné, ale malinko tuctovka.

09.02.2024 3 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Skvělá odpočinková četba, když chce člověk vypnout a nechce přemýšlet nad dějem. Autorka mě malinko zklamala. Chápu, že občas v románu není moc o čem psát. Ale myslím, že její minulá díla byla více originální a napínavá, taky méně čitelná. Zde je prostě čitelné snad naprosto vše. Tak jako v ostatních románech. Sice mi to inponuje, ale myslím, že se člověk nemá pak moc na co těšit. Jinak kniha se čte rychle bez naprosto žádný komplikací.

09.09.2022 3 z 5


Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Skvělý závěr, zápletka. Není to typicky přeslazený románek. Rozhodně se kniha čte plynule a na jediný dech. Pro mě naprosto odpočinkové.

16.06.2022 5 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Již jsem od autorky četla ságu drahokamů a byla naprosto úžasná. Moje první myšlenka se týkala toho, že tato sága nebude rozhodně dobrá jako ta první, občas to bývá běžné u některých autorů tohoto typu žánru, ale autorka mě opravdu mile překvapila ne-li úplně oslnila originálním námětem ze světa snů a snad i trochu toho okultismu. Perfektní hlavní hrdinka. Sympatická, odvážná, ale tak nějak přesto obyčejná i neobyčejná. Napínavé a neočekávané zvraty vůbec nechyběly. Rozhodně hodlám číst další pokračování, která jsou již nyní součástí mé nemalé knihovny️

16.06.2022 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Paráda. Dočteno na jeden nádech a skoro bez přestávek. Autorka spojila úžasný příběh sympatických postav. Čekalo mě hodně hezký zvratů, ale i těch špatných. Jinak dílko se jí povedlo zatím se mi od ní líbilo nejvíce.

18.11.2020 5 z 5


Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Celkem je mi líto, že jsem byla tak rychle u konce knihy. Naladila ve mě dokonalou Vánoční i romantickou atmosféru. Nechyběl ani vtip ani drama. Snad jen ten konec...řekněme otevřeně, kdo by to nečekal ???? Úžasné dílko.

04.11.2020 5 z 5


Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Skvělý a procítěný příběh. Jsem zvědavá ja tohle vše bude pokračovat.

16.10.2020 5 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Bože bylo to naprosto skvělé. Vcítila jsem se do postav a opravdu prožívala živě děj s nimi. Jaká škoda, že je konec. Autorce se toto dílko povedlo tak jako to první. Její inspirace je úžasná.

06.10.2020 5 z 5


Strašlivý příběh Prospera Reddinga Strašlivý příběh Prospera Reddinga Alexandra Bracken

Od knihy jsem očekávala mnohem víc. Není to úplně ztracená kniha, ale přece jen něco tomu chybí. Snad trochu více akce. Ke konci knihy mě to trochu navnadilo na další díl. Myslím, že konec byl vcelku předvídatelný. Budu tedy doufat ve zlepšení autorova příběhu.

03.10.2020 2 z 5


Rozvratník Rozvratník Sebastien de Castell

A tak se stalo, že jsem tu velice tlustou knihu dočetla. Byl to nádherný finiš o spoustě úžasných i napínavých dějstvých. Autor v každém dílu překonává sám sebe. Každá postava mi bude chybě a hlavně to, co bude příště, protože žádné příště již není☹️.

17.09.2020 5 z 5


Květ železného stromu Květ železného stromu Laurie Forest

Tak to jsem zvědavá jaký bude konec. Druhý díl nesmírně napínavý zamnou. Teď si stačí počkat na ten poslední;)

02.09.2020 5 z 5


Černá čarodějka Černá čarodějka Laurie Forest

Super! Naprosto ideální příběh pro takového knihomola jako já. Spletitý, napínavý příběh plný neočekávaných zvratů. Úžasně zasazené hlavní postavy. Tak a teď se vrhnu s chutí na další díl.????

22.08.2020 5 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Moc jsem se na poslední díl ságy těšila a možná mě malinko zklamal. Trochu nudné na poslední díl dlouhé pasáže o bojích a válce. Předvídatelný konec a žádné napínání. Mohlo to být lepší, ale jsem i tak spokojena, že autorka toto celkem zajímavé dílko dopsala.

19.08.2020 4 z 5


Ada a myší strašidlo Ada a myší strašidlo Chris Riddell

Úžasný svět s nádechem duchovna a strašidelna. Rozhodně doporučuji. Kreslíře této série zbožňuji a mám i jiná dílka od něj. Rozhodně napínavé. Ada je velice zajímavá dívka se zajímavou rodinou a i další díl stoji za to ????

03.08.2020 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Jedním slovem depresivní. Autorka chtěla odradit lidi s depresí od sebevraždy, ale můj pocit byl, že chtěla pravý opak. Ano, dala do toho kus sama sebe a své pocity. Jenže to trošičku podle mě přehnala. Na mě rozhodně moc deprese. Rozhodně to není pozitivní myšlení například pro mladistvé nebo lidí právě s depresí. A to mluvím z vlastní zkušenosti.

03.08.2020 2 z 5


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Moc se těším až se dostanu i k filmu. Tato kniha mě naprosto uchvátila svým procítěným příběhem. Často jsem se snažila vyžívat do postav, které jsou neskutečně odvážní lidé a nikdy se nevzdávají. Takhle by to v životě mělo chodit. Jenže bohužel i hodným lidem se stávají špatné věci a bohužel třeba nemají takovou podporu přátel a rodiny jako v tomto románu. Mám ráda tyto příběhy i když leckdy nekončí dobře, ale něco na nich je k zamyšlení. Víc bychom měli pomáhat lidem kolem nás a vážit si opravdu přátel a rodiny. Příběh mi doslova probíhal před očima. Určitě moc doporučuji.

01.08.2020 5 z 5


Zaslíbená Země Nezemě 1 Zaslíbená Země Nezemě 1 Kaiu Širai

No manga je prostě úžasná nikdy mě nezklamala a v tomto případě dvojnásobně. Zajímavé pojetí příběhu o dětech, které vychovávají jako potravu pro démony. Seriál ani mága nemají chybu a jsem napnutá jako struna na další úžasné pokračování.

29.07.2020 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Dočteno jedním dechem. Tolik jsem o tomto příběhu slyšela a zvěsti samozřejmě nezklamali. Úžasný příběh se skvělým hrdinou i postavami. Nechybí vtipné ani napínavé pasáže a od prvního písmenka do posledního. Už se samozřejmě těším na dotisk pevného vydání knihy.

29.07.2020 5 z 5


Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý Petra Hülsmann

Paráda. Odpočinkové, ale strhující. Trochu mi to připomíná jeden film. Ale jinak se to autorce povedlo a rozhodně nezklamala.

15.07.2020 4 z 5