Strašlivý příběh Prospera Reddinga

Strašlivý příběh Prospera Reddinga https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430442/bmid_straslivy-pribeh-prospera-reddinga-Z9a-430442.jpg 4 97 18

Prosper Redding série

1. díl >

Jak se zdá, Prosper je jediným „normálním“ členem starobylého a slávou opředeného rodu Reddingů. Alespoň do té doby, než zjistí, že se uvnitř jeho těla ubytoval démon. Jak se totiž ukáže, Prosperův praprapraprapradědeček před stovkami let uzavřel – a poté porušil – smlouvu s Psancem, ďáblem, který člověku poskytne nekonečné štěstí a bohatství výměnou za to, že mu bude navěky sloužit… Psanec jménem Alastor se teď, těsně před Prosperovými třináctými narozeninami, v chlapcově těle probouzí k životu a přichází se pomstít. A tak se příbuzní Prospera rozhodnou obětovat, aby zkáze předešli. Vtom mu však přichází na pomoc záhadný cizinec a Prosper se ocitá na neznámém místě. Za pomoci Strýčka B. a sestřenky Nely se pokouší svého nového „přítele“ z podsvětí zbavit dřív, než bude pozdě. S novou identitou, v novém městě a v nové škole, provázen malou čarodějkou Nelou, Prosper objevuje, že přátelství je důležitější než pozlátko slávy a že i říše smrtelníků je obestřena magií…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Dreadful Tale of Prosper Redding , 2017


více info...

Přidat komentář

M.C.SMITH
17.07.2023 4 z 5

Parádní počtení. Prosper byl skvělý a příběh super.
Mám ráda knihy s démony a tato kniha mi opravdu sedla. Bylo to vtipné a zábavné.
Určitě doporučuji všem. Super oddechovka.

Smolař
13.12.2022 5 z 5

Já nemam opravdu rád, když se z dětí dělaj kreténi. A tohle je toho důkazem. Takhle si to představuju. Knížka pro děti s dospělejší mluvou.
Příběh je jednodušší, ale dobře napsanej. Postavy sympatický a mnohdy ne úplně jasně zaškatulkovaný, což jsou plusový body.
Zkrátka a dobře - mně se to líbilo. Těšim se na další díl.


Kate3003
12.12.2022 2 z 5

Začátek knihy byl trochu táhlejší a chvilku jsem byla zmatená s toho co se dělo, než se začali objevovat souvislosti, které příběh osvětlili. Zbytek už se četl hezky a děj nabral spád. Autorka píše příjemným stylem, ale některé části by mohly být vynechány. Ke konci knihy dojde k naprosto nečekanému zvratu děje což mě dost překvapilo, ale ten konec! Kdo usekne děj ve chvíli kdy je to nejvíc napínavé? Konec mě příjemně překvapil a zklamal zároveň. Díky otevřenému konci nakonec sáhnu i po druhém dílu protože mě zajímá rozuzlení celého příběhu, který má dobrý námět, ale je napsán zbytečně zdlouhavě.

Arkagas
27.11.2022 4 z 5

Chtěla jsem číst nějakou pohádku a dostala jsem absolutně skvělé a našlapané fantasy s neotřelým námětem, ve kterém nechybí zlo, nadpřirozené bytosti, záhada v rodině, démon inkarnovaný v těle malého kluka, zvláštní příbuzenské vztahy a nakonec obrovský twist a rozuzlení na konci. Co dodat, tohle si prostě musíte přečíst a já zaručuju, že Vás to bude bavit :)

Moje hodnocení: 9/10

radynka
14.08.2022 2 z 5

Celý díl se tam řeší něco, co se nakonec nevyřeší a bez druhého dílu to asi ani nemá cenu číst (ale nebylo to dobrý ani na tolik, abych ho zkusila).

RemiBlack
23.06.2022 4 z 5

2022/22
Málokdy se mi stane, že bych nějakou knížku objevila takhle náhodně a v ten samý den ji dočetla. To samo o sobě značí, že to mělo něco do sebe. :)
Jako jo, je to middle-grade a já už pár let nejsem cílovka. Ale hrdinové byli na svůj věk vyspělí (necelých 13, ale už jsem četla knížky o 17 letých, kteří se chovali mnohem hůř) a tím, že je to o mladších, úplně odpadá takové to vztahové drama typické pro YA (které může být dobře zpracované, edukativní, zábavné... ale dost často prostě není), což mi vyhovovalo, a místo toho jsme se mohli věnovat ději.
Navíc i když téma démonů bylo zpracované tak, aby ho přelouskal mladší čtenář (na odlehčenější notu, Alastor měl světlejší chvíle, ale někdy byly zase hodně zajímavé momenty, když se snažil otřást Prosperovou vírou v jiné), tak se ve psaní jedné z mých postav věnuju něčemu podobnému, a tak to byla milá motivace/inspirace.
Četla jsem anglicky, protože k českému vydání jsem se tak honem nedostala, ale jak tak čtu anotaci, říkám si, že to byla výhra. Dívat se na slovo Fiend přeložené jako Psanec bych dlouho nevydržela... Těším se, že si někdy přečtu druhý díl!

Sybelle
10.02.2022 3 z 5

Kniha je spíše pro mladší čtenáře. Ale i tak to bylo příjemné odpočinkové čtení.
Napsáno je také dobře, proto určitě časem zvážím 2 díl.

LexiS
18.01.2022 2 z 5

Tak upřímně jsem čekala trošku něco víc.
Někdy mi přišel styl psaní tak zvláštní, že jsem ani nevěděla, co se vlastně stalo, což je trošku mrzí.
Každopádně ano, je to vyloženě pohádka, takže pro mladší čtenáře určitě super. Pro starší spíš, když si chtějí trochu oddechnout.
Stránky rychle utíkají a některé vtipy jsou moc povedené. Dám šanci i druhému dílu.

kolacky
10.01.2022 5 z 5

A honem na druhý díl!!!

strana394
16.09.2021 5 z 5

Četlo se to velmi dobře, začátek byl sice trošku pomalejší, ale jakmile se to rozjelo, stránky mi rychle ubíhaly mezi prsty. Je to skvělé ucelené tajemné fantasy s pohádkovým nádechem.
Určitě musím ocenit originální nápad. Ačkoliv tato kniha spadá spíše do sekce pohádek pro děti, musím říct, že mě to opravdu hodně bavilo. Má to opravdu skvěle promyšlenou zápletku. A myslím, že fanoušci čarodějnic, démonů a fantasy příběhů si zde přijdou na své.

AmyLee992
30.07.2021

Příběh jako takový se mi líbil, bylo to sice napsané trošku nudněji a děj se táhl, ale konec to všechno dohnal a určitě nelituji přečtení :)

JointlieKat94
03.05.2021 3 z 5

Dávám 3*, protože to bylo dobré, ale takové slabší. Asi spíše pro děti. :)

Mě rozhodně nalákala obálka, a vlastně trochu i anotace, ale příběh celkově byl "těžko uvěřitelný", ačkoliv nevím, jestli mě chápete :D je spousta knih, které obsahují kouzla a magii a dá se tomu věřit.. tady to je prostě takové dětské.

Dočetla jsem jako poslední dubnovou knihu.

Jinak se samozřejmě budu těšit na pokračování. :)

Adrim
02.05.2021 5 z 5

Úžasná kniha. Ano, asi ve 2. čtvrtině mě to chvíli nebavilo, protože se to podle mě příliš táhlo, ale následně se vše nádherně "rozjelo". Zajímavý příběh s nečekaným koncem. Rozhodně doporučuji přečíst :-).

Hanjimka
02.03.2021 4 z 5

Napínavá pohádka pro děti, ale ani dospělí se nebudou nudit. Chtělo by to teda rovnou druhý díl, ale to chci asi moc. :-D

Malinali
08.02.2021 5 z 5

Je to prostě pohádka. A na obale je bílý lišák :) pro zvědavce. Pořád jsem přemýšlela, co to je. Příběh super, jako myslím, že kdyby zfilmovalo, také by mělo úspěch. Příběh hezky plyne, stále se něco děje. Je to pohádka pro dospělé, ale i pro starší děti - kluky i holky.

Tímto plním čtenářskou výzvu - knihu, kterou po přečtení darujete :) a to své sestře k narozeninám, také se na knihu moc těšila. Věřím, že úspěch mít bude.

Kizuizi
09.11.2020 5 z 5

Tak tohle byla pohádka dle mého gusta! Ano je to pohádka, ale přiznejme si, že v každém z nás je schované dítě, které je má rádo. Já se na pohádky vždycky těším a tahle má to, co mi vyhovuje: čarodějnice, kouzla, démony, tajemné říše, kouzelné skřítky i zvířata, a také dobře vymyšlený příběh. Začátek je trochu pomalejší, ale nemyslím si, že by to vadilo. Dozvíme se hodně o Prosperovi, jeho pocitech, přáních, rodině. Místy je příběh úsměvný, ovšem konec! Konec byl možná trochu předvídatelný, ale stejně mě pohltil a samozřejmě v tom nejlepším skončil. A já teď skoro pláču, protože chci druhý díl, a to teď hned!
Knihu bych doporučila dětem cca od dvanácti let, ale stejně tak každému dospělému, který má rád kouzelné, tajemné příběhy.

Yuuki24
03.10.2020 2 z 5

Od knihy jsem očekávala mnohem víc. Není to úplně ztracená kniha, ale přece jen něco tomu chybí. Snad trochu více akce. Ke konci knihy mě to trochu navnadilo na další díl. Myslím, že konec byl vcelku předvídatelný. Budu tedy doufat ve zlepšení autorova příběhu.

barbb8k
27.09.2020 4 z 5

Tato kniha byla moc fajn. Nebylo to sice žádné velké wow, ale i přesto se mi to moc líbilo.

Děj se začal rozjíždět už po prvních třiceti stranách a postupně se toho tam začalo dít čím dál víc. Takže jsem se začetla a nedokázala se od knihy odtrhnout.

Hlavní postava mi že začátku nebyla vůbec sympatická, protože se chovala jako rozmazlený dítě, ale časem se mi začala líbit a už mi připadala víc v pohodě.

Romantická linka (jestli se jí tak dá říkat) byla moc pěkně napsaná. Postavy spolu byly úžasné a krásně k sobě pasovaly svými charaktery.


Takovýto konec jsem rozhodně nečekala. Celou dobu, co jsem knihu četla, jsem si myslela, že přesně vím co se stane, ale šeredně jsem se zmílila.
Teď se nemůžu dočkat pokračování, protože ten konec mě dostal.



Celkově: tato knížka se mi moc líbila, ale myslím, že starší lidé na ni budou mít odlišné názory...

Štítky knihy

fantasy pro děti pro dospívající mládež (young adult) fantasy

Autorovy další knížky

Alexandra Bracken
americká, 1987
2016  72%Pasažérka
2017  78%Cestovatelka
2020  80%Strašlivý příběh Prospera Reddinga
2021  78%Poslední život prince Alastora
2023  89%Lore

Kniha Strašlivý příběh Prospera Reddinga je v

Právě čtených3x
Přečtených116x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených3x
Knihotéce194x
Chystám se číst111x
Chci si koupit18x
dalších seznamech5x