Poslední život prince Alastora

Poslední život prince Alastora https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475034/bmid_posledni-zivot-prince-alastora-mac-475034.jpg 4 49 10

Prosper Redding série

< 2. díl

Před stovkami let osud spojil životy démona Alastora, prince Podsvětí, a lidského chlapce Prospera Reddinga. V jednom lidském těle se teď vydávají do Podsvětí bojovat o vše, co je jim drahé. Odvěká rivalita i nesplacené dluhy musí jít stranou. Alastor se stává chlapcovým průvodcem temnou říší. Prosper je odhodlán zachránit svou sestru, a teď musí ukázat, kolik je v něm odvahy. I Alastora čeká boj. Jeho milovaný, hrůzostrašný domov pohlcuje Prázdnota a obyvatelé Podsvětí upírají své naděje k děsivé královně Pyře. Prosper spolu s čarodějkou Nelou v Podsvětí čelí neznámým nástrahám. Boje o záchranu rovnováhy ve světě vrcholí v Červánkově, kde všechno kdysi dávno začalo. V rozhodujícím momentu mají lidští hrdinové i temní panovníci Podsvětí poslední šanci dokázat, že mají srdce na správném místě. S pomocí přátel a rodiny, a když se nebojíme správných rozhodnutí, je totiž možné zvrátit i zdánlivě nevyhnutelný osud, obrátit list a začít psát nový příběh…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Last Life of Prince Alastor , 2019


více info...

Přidat komentář

M.C.SMITH
02.01.2024 3 z 5

Podobné knihy mne vždy velmi bavily. Knihy se četla velmi dobře, rychle. Bylo to příjemné a já se bavila.
Jistě že má kniha své mouchy, ale mne se líbila.
Je určena spíše mladším čtenářům a i když už dávno nejsem cílová skupina, kniha se mi zamlouvala.

Kate3003
12.12.2022 2 z 5

Jedná se o druhý díl ze série o chlapci Prosperu Reddingovy a jeho rodinném prokletí, které má na svědomí démon Alastor, princ z rodu psanců, který staletí vládl v podsvětí. Narozdíl od prvního dílu mě tato kniha moc nebavila. Za mě tam bylo mnoho zbytečných a nic neříkajících částí, které děj nikam neposouvali. Celkově vzato kdyby z obou knih bylo vytaženo jen to podstatné a vložilo se to pouze do jedné knihy, byl by příběh poměrně zajímavější a celkově čtivější. Myšlenka celého příběhu jako taková rozhodně není vůbec špatná, ale knihy jsou zbytečně natahované a děj tak ztrácí na intenzitě.


Sybelle
14.09.2022 3 z 5

Povedené zakončení příběhu rodiny Reddingových. Stejně jako u prvního dílu se jednalo o odpočinkové čtení. Kniha je napsaná příjemným stylem. Nechybělo ani pár pěkných dějových zvratů a zajímavostí ze světa démonů. I když nejsem cílová skupina, bylo to příjemné čtení.

Malinali
17.08.2022 3 z 5

Trochu slabší, než první díl. Jako většina zde, doporučuji číst hned po prvním díle. Špatně se totiž po delší době do děje dostává. Nové prostředí je lehce matoucí.

Adrim
12.07.2022 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale ... asi je skvělé číst ji okamžitě po prvním díle. Trochu jsem tápal v souvislostech a ztrácel se.
Osobně se mi líbil spíše první díl.

RemiBlack
03.07.2022 5 z 5

2022/23
A víte co? Za mě to bylo skvělé. Nejsem cílová skupina, ale to téma a postavy mě rozhodně chytlo. Je to krásný příběh plný věcí, co mě baví. Rozhodně doporučuji.

Canney
31.03.2022 3 z 5

Stejně jako u prvního dílu mi trvalo než jsem se do této knížky pořádně začetla. Bohužel narozdíl od předchozího dílu to trvalo podstatně déle. Myslím si, že to bylo tím prostředím. Hned na začátku se totiž dostáváme do Posvětí, světa démonů, a autorka se tak snažila navodit atomosféru a zároveň popsat tento nový svět. Jenže právě díky příliš dlouhým popisů se ztratila právě ta správná atmosféra. V rámci této série rozhodně preferuji náš svět před Podsvětím.
Líbilo se mi, ale že tu máme i pár kapitol z minulosti. A vidíme tak jak se potkali Honor a Alastor a jak se oba dva v průběhu doby, co se znali změnili.

Rozhodně doporučuju číst co nejdříve po dočtení prvního dílu! Příběh začíná přesně tam, kde ten předchozí skončil a je tu spousta referencí bez kontextu. Myslím si, že kdybych druhý díl přečetla hned potom prvním, tak bych si to užila více.

LexiS
26.01.2022 2 z 5

Trošku utahané, ale příjemná oddechovka. Nejlepší je hašteření mezi Prosperem a Alastorem.

kolacky
10.01.2022 5 z 5

Moc pěkné uzavření příběhu! Líbili se mi oba hrdinové i děvčata, čarodějky a dokonce i tamta... abych nespoilerovala.

Shisureen
22.09.2021 5 z 5

Sice už tak úplně nejsem cílová skupina téhle knihy, ale musím říct, že jsem se u ní neskutečně bavila. Zajímavé, poučné, vtipné (výměny názorů mezi Prosperem a Alastorem opravdu nemají chybu) a ten konec...ne, já nebrečím, to mi jen něco spadlo do oka.

Štítky knihy

čarodějové dětský hrdina podsvětí

Autorovy další knížky

Alexandra Bracken
americká, 1987
2016  72%Pasažérka
2017  78%Cestovatelka
2020  80%Strašlivý příběh Prospera Reddinga
2021  78%Poslední život prince Alastora
2023  89%Lore

Kniha Poslední život prince Alastora je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce103x
Chystám se číst34x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x