Královna ničeho přehled
Holly Black
Krutý princ série
On bude zkázou koruny a ničitelem trůnu. Moc je mnohem jednodušší získat než si ji udržet. Jude se tuhle lekci naučila, když se vzdala kontroly nad podlým králem Cardanem výměnou za neomezené pravomoci. Teď je z ní vyhoštěná královna Říše víl, skončila v lidském světě bezmocná a trpící Cardanovou zradou, ale odhodlaná získat zpátky všechno, o co ji připravil. A příležitost se brzy naskytne v podobě sestry-dvojčete Taryn, jejíž smrtelný život je v nebezpečí. Pokud chce svou sestru zachránit, musí se Jude vrátit mezi víly, riskovat život a vyrovnat se se svými přetrvávajícími city k Cardanovi. Ale v Elfhame je všechno jinak. Říše stojí na pokraji války, a jakmile Jude vklouzne hluboko za nepřátelskou linii, pohltí ji krvavá politika.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
The Queen of Nothing, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna ničeho. Přihlašte se a napište ho.

Královna ničeho je mega super pokračování! Příběh je plný napětí, magie a nečekaných zvratů. Jude se stále vyvíjí jako postava a její rozhodnutí jsou naprosto fascinující. Kniha mě bavila od začátku do konce a rozhodně udržela úroveň předchozích dílů. Fakt mě to pohltilo, nemohla jsem přestat číst. 5 hvězd!
Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)
13.09.2024
Knižní novinky (30. týden)
19.07.2020
Knižní novinky (28. týden)
05.07.2020
„Celý život jsem své srdce střežil. Střežil jsem ho tak, až jsem se začal chovat, jako bych žádné neměl. Doteď je to omšelé, zpustošené místo, prožrané od červů. Ale patří tobě. - Cardan“
„Slíbila jsem si, že když nemůžu být lepší, než jsou mí nepřátelé, proměním se v něco horšího. - Jude“
„Ať se mě všichni bojí, abych se už já nikdy bát nemusela. - Jude“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Královna ničeho v seznamech
v Přečtených | 2 050x |
v Mé knihovně | 703x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
pohádky, báchorky pro dívky romantika dobrodružství víly, rusalky pro dospívající mládež (young adult) od nepřátelství k lásceAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2019 | ![]() |
2015 | ![]() |
2020 | ![]() |
2017 | ![]() |
Nemůžu uvěřit tomu, že už je konec. A nemůžu uvěřit tomu, že jsem tenhle díl přečetla za jeden PRACOVNÍ den.
Po prvním díle bych nevěřila tomu, že řeknu, že tahle série se zařadila mezi oblíbené. Ale stalo se tak. Od druhého dílu to byla jízda a třetí díl s námi moc slitování taky neměl. Ani jedna stránka oddechu. A tak to mám ráda.
Intriky jsou temnější, smrt je cítit ve vzduchu, krve teče víc než dřív. Tohle už je vyloženě vysoká hra, která nikoho nešetří. Přátelé se stávají nepřáteli a nepřátelé přáteli. Figurky se začínají pohybovat.
S koncem knihy jsem v zásadě spokojená. Autorka to vyřešila hezky a uzavřela vše, co bylo potřeba. Ale nezlobila bych se za povídkovou knihu typu “za 10 let”
Cardan
Absolutní král. Víc Cardana by neuškodilo, co si budeme. Jeho minulost vysvětluje mnohé. A taky ukazuje jakou vnitřní sílu má. A laskavé srdce. Ikdyž to nechce slyšet.
Jude
Absolutní královna. Nebezpečná, obětavá, smrtící a milující. Absolutně ji miluju. Rozhodne jedna z nejlepší hrdinek, co jsem kdy v knihách potkala. Její uvědomění si své vlastní hodnoty. Odvaha pustit někoho k sobě. A zatvrzelá tvrdohlavost to nevzdat… Ano. Tohle je hlavní hrdinka jak má být.
Taryn
Její proměna se mi líbila. Ale nedá se říct, že bych si ji zamilovala. Rozhodně nejméně zajímavá postava, co v tomhle díle dostala zbytečně moc prostoru.
Locke
Kdo si jak ustele, tak si taky lehne. Co k tomu říct.
Vivi a Heather
Bála jsem se, co s těmito postavami bude a nejsem zklamaná.
Grima Mog
Absolutně úžasná.
Madoc
Madoc mi zlomil srdce. Několikrát. Ale nemůžu se na něj zlobit. Řídil se svou přirozeností a přesto miloval své dcery. I ty lidské a koneckonců pro ně chtěl šťastný konec. Svým způsobem.
A Jude? Tu miluje velmi. A ona miluje jeho. A přesto, nebo právě proto, spolu tolikrát zkříží meč. Jsou jak rub a líc té stejné mince. Srdcervoucí, ale nádherné.
Nicasia
Rozmazlená princezna, co přišla na to jak se tato hra hraje.
Šváb a Puma
Jsou moje oblíbené vedlejší postavy a naprosto je zbožňuju.
Závěrem?
Je to lehce slabší jak druhý díl. První část byla skvělá. Úžasná. Milovala jsem to na maximum. Ale ta druhá… Ta byla slabší. A epilog byl lehce kýčovitý. A přesto je to dobrá kniha.
Hodně se mi líbila část, která řešila kolik různých vztahů v životě člověk má a jakou mají cenu. Jude je pro nás takovou průvodkyní na které nám autorka názorně předvádí jaké vnitřní boje může člověk bojovat, i když se to na první pohled nezdá.
Vidět vývoj vztahu Jude a Cardana bylo kouzelné po celé tři knihy. Vztah Jude a Taryn byl pevný a křehký zároveň. A vztah Jude a Madoca? Ach. Dynamika těchto dvou postav a jejich složitý vztah je tím pravým pokladem této série.
Je vidět, že autorka to měla opravdu dobře promyšlené a všechny nitky příběhu chytře propojila a klubko záhad rozmotala. Miluju to. A jsem si poměrně jistá, že si tuto sérii pořídím i fyzicky.
Za mě doporučuji…
Všem, co mají rádi spíše šedé hlavní hrdiny než vyloženě bílé a černé.
Všem, co mají rádi komplikované postavy.
Všem, co rádi objevují nové světy.
A hlavně všem, co mají rádi intriky a překvapivé zvraty.
A ano. Je to spíše temnější kousek. Mrtvoly, krev, podlost na každém kroku.
Bude se mi stýskat!