Skalníková Skalníková komentáře u knih

☰ menu

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Četla jsem už lepší knížky z tohoto žánru a myslím si, že kdyby kniha neobsahovala tak laciné a primitivní scény a byl zde nějaký zajímavější děj, bylo by to mnohem lepší. Podle mě zbytečně vysoké hodnocení.

06.07.2019 3 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Tento díl byl mnohem lepší než předchozí, byla v něm spousta akce a zvratů. Aelin je tu dost panovačná, což se zrovna dvakrát nezamlouvalo, ale dalo se přes to přenést - když tedy nepočítám to, jak se před ní mužské postavy, jako Chaol, Jeřáb a Aedion neustále plazí. Nejvíc ze všeho se mi líbil příběh Manon, která nakonec asi nebude tak zlá, jak se na první pohled zdá.

04.07.2019 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

První část byla ve většině případů o ničem a dala by se zkrátit bezmála na polovinu, nicméně druhou jsem přečetla jedním dechem a nemám jí co vytknout. Konec mě docela překvapil a navnadil mě na další díl. Ještě mi trošku chyběla mapa druhého území, Wendlynu. Střídání postav mi nevadilo, protože člověk aspoň ví, co se děje jak ve Wendlynu, tak v Erilley.

08.06.2019 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Skvěle pokračování série, na které jsem se stala závislá. Autorka děj dokonale propracovala a postupně nám po kousíčcích odkrývá víc a víc, což úplně zbožňuju. Knihu jsem přečetla jedním dechem a hned se musím pustit do dalšího dílu.

26.05.2019 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Po mnoha doporučeních jsem se rozhodla si tuto sérii přečíst a jsem z ní naprosto unešená. Děj je do nejmenšího detailu propracovaný, autorka opět nezklamala. Hlavní hrdinka si mě absolutně získala svou povahou, chováním i příběhem.
Rozhodně nutnost pro fanoušky YA a fantasy. Doporučuji!

23.05.2019 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Tyto povídky jsem přečetla ještě před Skleněným trůnem a vůbec toho nelituji. Absolutně mě nadchl děj, postavy i prostředí. Nemám co dodat, prostě geniální.

21.05.2019 5 z 5


Princezna popela Princezna popela Laura Sebastian

Kniha s opravdu netradičním dějem mě nadchla. Je vidět, že autorka měla vše pečlivě naplánované, nebyly zde žádné zbytečně protahované pasáže, ani nesrovnalosti v ději. Kde bylo třeba napětí, bylo dokonale popsané tak, že se čtenář bez problémů dokáže vžít do situace.
Zaujalo mě, jak princezna dokáže bez problémů hrát na všechny strany a přitom věří jen sama sobě.
Určitě stojí za to, si knihu přečíst a já se moc ráda pustím do dalšího dílu.

16.05.2019 5 z 5


Zrada vítězů Zrada vítězů Marie Rutkoski

No... Co k tomu dodat. Jestliže mě první díl zklamal, tak tohle byla katastrofa. Samá politika, romantika nulová, děj nezajímavý. Absolutně jsem se nutila knihu vůbec dočíst.
Budu hodně přemýšlet, jestli má vůbec cenu pouštět se do dalšího dílu.

13.05.2019 1 z 5


Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Na tuto sérii jsem byla obzvlášť zvědavá, protože slibovala zajímavou, netradiční dějovou linku. Začátek byl pomalejší a v podstatě do té doby, než došlo na zápletku v podobě Herranské revoluce, se nic nestalo.
Přeházený slovosled v textu snad na každé páté stránce mě neskutečně iritoval a opravdu hodně to knize ubírá na poutavosti. Já vlastně ani nechápu, jak u nás mohla vyjít kniha, která snad ani neprošla korekcí...

12.05.2019 3 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Jedním slovem zklamání. Po úžasných třech dílech této série jsem čekala, že tato novela bude minimálně z poloviny tak dobrá, a ono nic.
Děj se točí jen kolem slunovratu a vůbec nic se za celou dobu nestane. Když jsem zjistila, že se podle kapitol budou střídat z pohledu nadepsaných postav, čekala jsem, že budou psané v ich-formě všechny a ne jen ty z pohledu Feyre a Rhyse. To knihu dělalo ještě o to víc nezáživnou a špatně propracovanou, jako by ji autorka odflákla jen, aby ji už měla napsanou.
Pro mě byla kniha naprostou zbytečností.

12.05.2019 3 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Naprosto dokonalé pokračování série, ani v nejmenším mi nevadil velký počet stran, protože celou dobu se něco dělo. Zatímco první dva díly byly spíš o romantice a akce byla až na druhém místě, v tomto díle to bylo právě naopak, což ale vůbec neubralo na poutavosti.
Celý průběh intrik i bitev (i autorčino chorobné párování postav :) ) jsem prožívala spolu s hrdiny, na konci samozřejmě ukápla nějaká ta slzička.

12.05.2019 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Kniha měla trochu pomalejší rozjezd, nicméně jakmile se Feyre začala podílet na dění v Prythianu, hned to bylo o mnoho lepší.
Milostný trojúhelník mi tu ani v nejmenším nevadil, jen podněcoval moji chuť pokračovat ve čtení. Nové postavy jsem si zamilovala, bylo úžasné postupně odkrývat jejich historii a vztahy mezi sebou.
Rozhodně zasloužených 5 hvězd.

12.05.2019 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Nějakou dobu jsem přemýšlela, jestli si knihu přečíst nebo ne, protože já osobně retellingy moc nemusím. Ted lituji toho, že jsem si knihu nepřečetla už dříve. Příběh je velice poutavý, Krásku a zvíře připomíná jen lehce a pouze první polovinu.
Svět je skvěle propracovaný, obsahuje spoustu akce, kouzelných bytostí a nečekaných zvratů. Jednoznačně stojí za přečtení.

12.05.2019 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Příběh sám o sobě byl velice zajímavý, ale skákání od jednoho k druhému, jak mezi postavami, tak dobou, není zrovna mým šálkem kávy. Musím ale uznat, že autor si dal na díle opravdu záležet, není jediná věc, která by po dějové linii neseděla.

12.05.2019 4 z 5


Vítr a pravda Vítr a pravda Michael Peinkofer

Historický román, který vás nijak netrhne, protože hlavní postavy o sobě do poloviny knihy nemají nejmenší tušení. Dle anotace čekáte, že se Alyssia stane otrokyní už na začátku knihy, ale ono to tak vůbec není.

12.05.2019 2 z 5


Zimní princezna: Dvě lásky v jednom srdci Zimní princezna: Dvě lásky v jednom srdci Hana Parkánová-Whitton

Odpočinková kniha, jednoduchá dějová linka, která mi nic nedala, ani mě nijak neobohatila. Po měsíci od přečtení nemáte tušení, že jste knihu vůbec četli.

12.05.2019 1 z 5


Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Skvělé zpracování, netradiční prostředí, dostatek akce, nemám co dodat. Kniha naprosto splnila má očekávání.

12.05.2019 5 z 5


Divoký leknín Divoký leknín Karolína Rychtecká

Pěkně zpracovaná kniha se zajímavou zápletkou, poutavý začátek, ale to, jak je celý děj rozvleklý, ji dělá nudnou. V momentě, kdy Gerard zemře, už mě kniha přestala zajímat úplně a dočetla jsem ji jen z důvodu, že nemám ráda nedočtené knihy.

12.05.2019 3 z 5