SimonaM86 SimonaM86 komentáře u knih

☰ menu

Gazely Gazely Patrik Hartl

Kniha byla určitě čtivá asi jako každá od pana Hartla, ale asi půjdu proti proudu, mě se 15 roků lásky líbilo víc, asi tím že hlavní hrdina byl nezdolný a i přes všechny strasti života se do toho uměl obout. Tady mě nebavila Šárka, její část jsem vyloženě potrpěla, absolutně nevěděla co chce a ani se neuměla ke svým problémům postavit čelem oproti tomu Helena s Karolínou za to uměly vzít a trávit čas s nima bylo fajn.

31.10.2023 3 z 5


Pamatuj na smrt Pamatuj na smrt Aleš Novotný

Musím říct, že tenhle autor mě baví, jeho styl, vykreslení postav a atmosféry.
PS: Vždycky pamatujte na smrt, ale nikdy přitom nezapomeňte žít.

22.05.2023 4 z 5


Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Zase tleskám, moc se mi to líbilo, Krkavec- Helena a její dobrota i přesto, že je zlověstnou maskou, Elias - Strážce duší a jeho smutek nad ztrátou svého lidství, Laia ze Serry, která se snaží zabránit všem krutostem, které se dopustili na jejím lidu Učenců. Za mě kniha měla dynamiku, spád, vývoj a mnohá rozuzlení. Tento díl nezaostával za ostatními.

01.05.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

I já se zde musím přiklonit spíše k tomu, že kniha se mi nelíbila a to jsem četla od autorky skoro vše a byla jsem nadšená.
Bývala bych dala dvě hvězdičky, ale přidávám bod za to, že kniha se fakt četla sama a za metaforu s lesem.
Není to tím o čem kniha byla, to se bohužel stává i v reálném světě, ale spíš mi tam chybělo něco navíc, pro mě to bylo takové emočně ploché, je asi správný výraz.

25.04.2023 3 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Čtivé, skvěle napsané a střídání postav a jejich pohledů tomu dodává správnou dynamiku!
Druhý díl vůbec nezaostává za prvním dílem a zcela se mu vyrovnává!
Musím říct, že nejvíc se mi líbí vykreslení postavy Eliase. Fandila jsem mu.

20.04.2023 5 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Město v poušti plné Džínů, Ghulů, Ifritů a jak už to tak bývá plné lidí, kteří myslí jen na moc a nadvládu, jež je lidská rasa pověstná, ale existuje výjimka a to v řadách Masek a tím je Elias a na druhé straně u Učenců Laia a to je jiskra v popelu.
Skvěle napsané, čtivé, má to akci a spád.

12.04.2023 5 z 5


Dvojčata paní Karoliny Dvojčata paní Karoliny Ronald H. Balson

Už jsme toho o 2. sv válce četla mnoho a tohle byl pro mě průměr. Příběh byl čtivý, děj utíkal, ale ani jedna z hlavních postav, možná až na výjimku týkající se Leny, mi nepřirostla k srdci ba naopak právničká Cat mi přišla až protivná. Happy end na konci až přehnaný aspoň co se týče syna Arthura a jeho nečekaného prozření a uvěření.

06.03.2023 3 z 5


Syndrom hodné holky Syndrom hodné holky Elle Kennedy

Za mě průměr, nic nového, nic co by mě uchvátilo. Asi jsem moc náročná, ale klasický vzorec krásná X krásný a předvídatelné konec i děj.
A to jsem byla touhle spisovatelkou nadšená, její první sérii jsme hltala, ale v poslední době mi přijde, že je to dost opakující a už to nepřináší nic nového, ale je to třeba mnou a četla jsem ve špatnou chvíli.

03.03.2023 3 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Libilo a moc. Musím říct, že tenhle díl předčil první a jestli budou mít i zbylé knižky v sérii stoupající tendenci,tak mi už nestačí hvězdičky. V prvním díle u mě vedl jednoznačně Dorian teď i Celeana získala body, i když Doriana přesto nepřekonala
Jejich svět včetně probouzejici magie mě uchvátil. Budu se opakovat, ale těším se co bude dál...

28.02.2023 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Musím říct, že jsem dlouho Maasové odolávala, kdysi jsem zkoušela Dvůr trnů a růži, ale nechytlo mě, možná špatný čas a nálada. Se Skleněným trůnem jsem začala na doporučení a překvapilo mě s jakou lehkostí se knížka čte.
Vykreslení postavy hlavní hrdinky Celaeny se mi líbilo, ale asi největší pozornost u mě měl princ Dorian ( a stal se i mým oblíbencem, takový můj lehký nešvar, někoho si oblíbím na začátku a už se ho nepustím :-)
Už se těším jak tohle všechno dopadne.

21.02.2023 4 z 5


Zvrácená pouta Zvrácená pouta Lexi Ryan

Mě se první díl opravdu líbil, těšila jsem se na pokračování a měla jsem opravdu radost, když jsem v knihovně narazila na druhý, ale za mě zklamání...Dlouhé, předvídatelné, hlavní hrdinka Brie, mi už ke konci lezla krkem... Jediným světlým a pro mě zajímavým bodem bylo propojení mezi Brie a Sebim ( musím říct, že jsem mu fandila ) a pak ještě Misha. Možná i proto tři hvězdy, jinak by to bylo mnohem slabší.

23.01.2023 3 z 5


Černá a purpurová Černá a purpurová Wojciech Dutka

Přečteno a po každé takové knize, týkající se 2. světové války, si říkám, že to snad ani není možné, že se to opravdu stalo a že ty zvěrstva páchána lidmi lidem, jsou reálná.
Vždycky říkám, že svět není černobílý, že každá mince má dvě strany a zde to bylo ukázáno přesně...kat x oběť.

17.01.2023 5 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

To, že je Joona nejlepší už jsem tady určitě někdy zmínila a musím zas a znova to potvrdit a i to, že se Sagou tvoří vražedný tým.
Této kriminálce nechybělo nic. Výborný...
Dle konce předpokládám, že nekončíme.

09.11.2022 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Musím se přiznat, že jsem tuhle knizku začala číst na základě traileru, když film mířil do kin (skvělé obsazení). Teď mám za sebou obě verze a musím říct, že knížka má v sobě neuvěřitelnou hloubku, kterou film nemůže vypovědět, ať už je natočený jakkoliv.
Dívka z bažin, mě dojímala celou dobu a nemohla jsme se odtrhnout. Její nezdolná vůle věřit i přes všechna zklamání. Pořád tvrdím, že nikdo nechce být sám, že potřebujeme mít někoho vedle sebe a mít pocit, že jsme viditelní.

02.10.2022 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Autorka píše opravdu čtivě, místy jsem se i zasmála. Hlavní hrdina Petr byl sympaťák každým coulem.
To, že jsme se moc nebála, je asi můj problém, nevěřím v druhý svět a nadpřirozeno, ale v druhé polovině knížky se děj už trochu vlekl a knížce to začalo ubírat. Naopak závěrečné rozuzlení a rozhodující konfrontace bylo urychleno.

28.09.2022 3 z 5


Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Tajemno, erotika, napětí... Mě se to líbilo, trochu jiný formát románu, ne klasika krásná - krásný, na co jsme zvyklí v každé druhé průměrné knížce s erotickým nádechem.

17.09.2022 4 z 5


Bez zábran Bez zábran T. L. Swan

Přečteno. Asi jsem čekala mnoh víc než mi bylo dáno. Díl s Tristanem byl fantastický, ale tento díl už pro mě byl dost opakující, jak fráze, gesta, příběh - dobrá až na pointu s malířkou, která, ale začala 50 stránek před koncem. Za mě průměr a to dávam hvězdičku navíc, za to jak jsou knížky od této autorky čtivé. Zbývá příběh Christophera, tak uvidíme, zda se zvedne laťka nebo západne do průměru splu s Elliotem.

10.09.2022 3 z 5


Nový život Nový život Katharina Fuchs

Knížka byla mnohem slabší než prvotní Dvě hrsti života a spíše průměrná. Ten kdo si chce knížku přečíst, tak doporučuji začít nejprve s první knížkou. Sice je návaznost pozvolná, ale i tak je to lepší, Dvě hrsti života jsem četla už před delší dobou a musím říct, že i mě chvíli trvalo než jsem si připomněla střípky okamžiků z první knížky.

06.09.2022 3 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Dočteno.
Závěrečná tečka za Hunger Games a stvoření krutého prezidenta Coriolanuse Snowa - jen nepatrný náznak lidstvý a lásky, který byl uhašen v zárodku a touha po uznání a moci, která zvítězila a převálcovala všechny morální hodnoty, které člověk v sobě má.
Snow vždycky vítězí.
Původní sérii s Katniss se to vyrovnat nemohlo, ale jako fanouškovi Hunger Games, se mi to líbilo.
Moc se těším na filmové zpracování, jak si s tím poradí!

26.08.2022 4 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Zábavné, mile, vtipné, knížka se četla sama. Na vyčištění hlavy, značka ideál.

07.08.2022 5 z 5