Zvrácená pouta

Zvrácená pouta https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503590/bmid_zvracena-pouta-gPg-503590.jpg 4 266 53

Prázdné sliby série

< 2. díl

Lapena v síti vlastních lží. Druhý díl vílí fantasy romance. Když Brie přišla o svoji sestru, která padla do spárů víl, myslela si, že život už nemůže být horší. Pak se ale zamilovala do dvou princů… a věřit teď nemůže ani jednomu. Zatímco na Temném dvoře zuří občanská válka, Brie si nedokáže zvolit stranu. Jak by jen mohla, když už se neumí vyznat ani sama v sobě? Čím rychleji se Vílí říše rozpadá na kusy, tím jasnější je, že věštby nelžou a Brie sehraje svou roli v osudu magických království – ať se jí to líbí, nebo ne.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

These Twisted Bonds , 2022


více info...

Přidat komentář

zatoulane_knihy
06.04.2024 4 z 5

ZVRÁCENÁ POUTA

Druhý díl DUOLOGIE (Prázdné sliby).

Ten mě nadchl jako ten první. Druhý díl navazuje, ve chvíli kdy končí první. Hlavní hrdinka zjistí, že osoba, které dala srdce a vytvořila si s ním pouto, jí jen využila a zradila.

Když se vydá na útěk, doví se pravdu o zotročování dětí a chce je všechny zachránit. V tu chvíli objeví nečekaného spojence. Dostane zde odpovědi na všechny otázky, které jí trápí a také ty o kterých ještě neví.

K tomu se bude muset rozhodnout jestli dá přednost rozumu nebo srdci. No, kdybych popsala další situace, se kterými si bude muset poradit, tak bych toho hodně prozdradila.

Kniha se mi velice rychle a dobře četla. Jenom ten začátek mi přišel, že se trošku vlekl. Takže za mě 4 z 5

AlcaLou
21.01.2024 5 z 5

Dvojka opět úžasná a nezklamala. Chvílemi jsem četla se zatajeným dechem a stránky mi ubíhaly pod rukama, ani nevím jak. Prostě jsem četla a musela vědět, jak to celé bude dál. Jestli to skončí tak, jak bych si přála nebo ne. Tahle duologie je za mě opravdu velká romantika, některé scény jsem viděla tak živě a má romantická duše jásala. Ale celkově mě ten svět a víly moc bavily. Vyhovovalo mi, že to nebylo takové to hodně kruté temné fantasy, ale spíš takové pohádkové. Série Prázdné sliby se stala mou srdcovkou.


Lidska_ctecka
09.01.2024 5 z 5

Byla to delší doba od toho co jsem přečetla první díl, takže i když jsem si to připomněla, je možné, že si ten pocit po dočtení nepamatuju tolik. Vím, že to končilo velkým zvratem a já se nemohla dočkat až bud moct přečíst pokračování. Kdybych to četla hned za sebou, asi by pocity z toho byli ještě lepší. Ale jsem ráda, že to je jen duologie. Ne každé fantasy musí být dlouhé a plné protahovaných problémů. Fakt jsem ráda, že když byl problém, tak se vyřešil a šlo se dál a nebylo z toho protahování na 100 stan. (Nebo klasický výplňkový druhý díl trilogie). Je to skvěle vymyšlený svět a postavy mám ráda a jako většině čtenářů se mi příběh na konci nechtělo opouštět. Ale jsem ráda za to, jak to skončilo.

scarletblue
16.10.2023 4 z 5

Tento příběh je skutečně zdařilý. Možná jen zbytečně uspěchaný. Stálo by za to, aby na něm autorka více zapracovala. Jde o velice slibný projekt, který mohl skončit kouzelnou trilogií. Rozhodně má toto dílo potenciál. Nedá se však nic dělat série je již na světě a určitě si najde své fanoušky. Jen mě mrzí, že je tímto dílem konec mého putování vílí říší spolu s Brie.

Malinali
06.08.2023 5 z 5

Druhý díl bych nazvala takový víc putovní. Akční, pořád se něco děje. Moc dobře se čte. Kouzla, akce a romantika až do poslední strany. Doporučuji.

2368
18.06.2023 4 z 5

Druhý díl, který uzavírá celý příběh. Jsem ráda, že zde dochází k vyjasnění všeho co se stalo. Jako čtenář se teď na obsah obou knih dívám jinak, konečně to všechno dává smysl. Za mě se série povedla a pokud se Vám líbil první díl nezklame Vás ani druhý. Nové postavy v knize příběh obohatí a závěr je opravdu nečekaný. Napětí, akce a romantika až do poslední stany. Doporučuji.

Tialexa
12.06.2023 5 z 5

Tak tohle bylo mnohem lepší než jednička. V jedničce jsem chvilkama tápala, ale tohle mě vtáhlo do děje úplně celou. Hlavu jsem měla po dočtení jako střep a chtěla jsem se vrátit do knížky. Takže sprocentně doporučuji

klarka009
23.05.2023 3 z 5

Začátek měl pomalejší rozjezd a já se dlouho nemohla začíst. Pak se v knize objevila nová postava - Misha, král divokých víl a hned to čtení bylo zajímavější :) za mě nejlepší postava z celé duologie, jen ho tam mohlo být víc. Co se týče hlavní hrdinky, tak ta mi sedla ještě o něco méně než v prvním dílu.. Naopak Sebastiana mi tady bylo docela líto a jsem ráda že zůstal klaďasem i přes to co provedl. Co se týče Finna, tak i když jsem si ho oblíbila a rozhodně jsem mu v tom šíleném trojúhelníku fandila už od začátku, stále je pro mě jen levnější napodobeninou Rhyse :D
Jak jsem v recenzi na první díl psala, že mi nevadí podobnost s Dvory, tak tady už mi vadila :-/ na mě už tam těch podobností bylo dost.
Nevím co víc k tomu dodat, pocity při čtení jsem měla jak na houpačce. Chvíli se mi to líbilo, pak mě to zase štvalo.. Jediné co vím je, že znovu si sérii už nepřečtu..
3,5/5 *

Lemra794
18.05.2023 4 z 5

Mě se to moc líbilo. Bylo to více propracované než první díl, zábavné a tak akorát napínavé. Četlo se to samo (až na ty překlepy v prostřední části) a neztrácelo to drive. Je pravda, že tam mohlo být víc fantasy a víc vílího světa, jeho složitých komplikovaností a dalších vílých věcí týkajících se třeba nesmrtelnosti. Taky mi malinko chybělo blížší vysvětlení magie i jak ji používají jednotlivé postavy.
Ale naprosto to vyvážila romantická linka, která byla absolutně super. I to, jak nad těmito věcmi hlavní hrdinka přemýšlela v kontextu nových objevů. Celé se to vyvíjelo tím správným tempem a bylo příjemně napínavé, tajemné a mírně neodhanutelné, jak to nakonec dopadne.
Za mě skvělá fantasy romance, ke které se kniha hlásá. Víc teda té romance. Nečekejte strhující fantasy senzaci. Užívejte si to ;).

Vikinka224
15.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Toto bylo snad ještě horší než první díl. Z Abrielly se stala pěkně otravná nána.
Nebylo to tak viditelně okopírované z jiných knih jako jednička, ale i tak to stálo za nic. Četlo se to pomalu, musela jsme se nutit.
Z úžasného Finna (ano, je jak Rhys z Wishe, ale i tak jsem ho měla v jedničce ráda) se stal naprostý podpantoflák, o Sebastianovi ani nemluvím. Oba uctívali hlavní hrdinku jako bohyni a ona je mezitím tahala za nos.
To, co bylo mezi Abriellou a Finnem bylo extrémně umělé. Nepůsobilo to jako láska. Abriella "milovala" toho, se kterým zrovna trávila čas a střídala svou zamilovanost jako ponožky. Ještě tam mohla být nějaká ta romantická scénka s Mishou a bylo by to komplet.
Smrt královny Aryi jsem si taky představovala víc wow. Zabít největšího nepřítele na pár stranách mi přišlo dost odfláklé.
Koho jsem si jako jediného zamilovala, byl Misha. Ten to celé držel nad vodou. Já být na místě Abrielly, kašlu na ty dva a zůstávám s ním. A být na místě Mishy, zdrhám od Abrielly co nejdál :D.

6493
05.05.2023 3 z 5

O fous lepší než jednička, ale opět děsná kopírka SJM. Mám skoro pocit, jako by autorka nahrála Dvory a Trůn do OpenAI a dala command na přepsání ve zjednodušené formě a změnu jmen. Přesto se kniha četla neskutečně dobře a bavila mě.
Jen teda posledních asi 60 stran (?) bylo neskujtečně uspěchaných a tak nedotažených, že jsem musela zkontrolovat, jestli můj výtisk nemá slepené strany, nebo dokonce nechybí celé kapitoly.
Taaaaakže, určitě to bude top, když je vám 15, ale ve třiceti se rohlíkem opít nenechám a mnohem radši si přečtu originál od SJM, ne zjednodušenou kopírku.

Lucík118
26.04.2023 5 z 5

Miluju knihy plné emocí a to tahle rozhodně byla. Už první díl této série se mi líbil, ale druhý nabral pěkné obrátky.
Líbilo se mi vysvětlení vzniku dvorů, krásně vykreslené postavy a děj, co byl stále napínavý, dokonce mě chování některých postav překvapilo.
Je mi trochu líto, že to skončilo a zajímalo by mě, jak by se to vyvíjelo dál, ale to už bude na mojí fantazii.
Můžu jedině doporučit.

KájaKoxík
25.04.2023 5 z 5

Ano, ano ano :) dávám 5 z 5.

Rozhodně se vyplatilo dát této sérii šanci i s dalším dílem. Už se rozhodně nedá vyčítat vykrádání, které neustále vidím v komentářích pod tím prvním.

Krásně se rozjel příběh již známých postav, který velmi ovlivňuje minulost.
Jak vlastně dva dvory vznikly?
Jaké pravidla musí magie a ti co ji používají ctít?
Jak nastolit tolik potřebnou rovnováhu mezi dvory, která se narušila když na konci minulé knihy Brie zlomila kletbu?
Jak to, že i když Brie přišla o korunu, zůstala jí moc trůnu?
Dá se zvrátit pouto, které ji váže k Sebimu jinak, než jeho smrtí?
Stejně tak přechod koruny?
Co nebo kdo je ukotvený druh?
Kdo dokáže přinést větší oběť jen aby pomohl svému lidu?
Musí panovník opravdu obětovat všechno, aby byl pro svůj lid tím nejlepším?

Všechny tyto otázky druhý díl zodpoví.
A ač část v Podsvětí mi přišla hodně zmatečná, celá scéna po návratu mezi Finnem a Brie dost nepatřičná a Sebastianovo rozhodnutí v jeskyni u Ledové řeky přišlo z čista jasna, bez nějakého viditelného charakterového zdůvodnění, přeci jen dávám plné hodnocení. Je to milé čtení co rychle odsýpá a pokud by už další díl nevyšel, jsem spokojená s tím, jak je to ukončeno teď.

Anett003
17.04.2023 2 z 5

První díl mě asi bavil víc, četla jsem ho tedy před delší dobou, takže mi trošku trvalo, než jsem se rozpomněla, co všechno se tam vlastně odehrálo. Vzpomněla jsem si ale brzy.
Cca prvních 150 stránek mě nebavilo, nutila jsem se do čtení, rozčilovalo mě, že po každé pronesené větě následovala půlstránkové přemýšlení o tom, jak se Brie vlastně cítí a co si myslí, po těch 150 stránkách už to bylo únosné, ale začátek byl šílený. Když se to už rozjelo, tak jsem zbytek přečetla za půl dne.

Alíček83
13.04.2023 4 z 5

Druhý díl se mi líbil víc než první. Bylo zde napětí, romantika (i když po tom, co byly na pokraji smrti na to vlítnout, bylo přehnané, nicméně se to dobře četlo), někdy až moc dlouhé omýlání citů (hrdinka se pořád nemohla vyznat sama v sobě, pořád fňukala koho vlastně chce a koho už ne), rozplétání celého příběhu bylo také zdlouhavé, ale vše se vysvětlilo a dobře dopadlo, což mám ráda.

ydnac
03.04.2023 5 z 5

NENÍ POUTO JAKO POUTO

Poté co Brie spojila svůj život s Ronanem (Sebastian), zemřela, vypila elixír a stala se z ní víla.
On má na hlavě korunu, ona má její moc.
Trůn temného dvora však korunu bez její moci nepřijme.
Královna Arya, celou dobu měla v plánu Brie zabít. Ta od Sebastiana hned po obřadu utekla, protože jí lhal. Útočiště našla u krále Divokých víl - Mischi :-)
Mischa je velice sympatický :-), dle popisu krásný, loajální k Finnianovi, kapku drzý a je na něj spolehnutí.
Temný dvůr však umírá...
Děti upadají do dlouhého spánku.
Brie má stále blíž k Finnianovi, její moc na něj reaguje a ona neví proč.
Jak bojovat proti Arye a jak zachránit temný dvůr?
Kdo bude nakonec králem?
Kdo získá srdce Brie?
Romantika, zvraty, zrada, láska a přátelství.
A samozřejmě víly :-)
JÁ TO MILUJU :-)

Oba díly se mi moc líbily, ale dvojka asi o kousek víc :-), protože už jsem se dozvěděla jak to celé dopadne :-)
Ať už je tu možná podoba s jinými knihami nebo ne, mně se to prostě moc líbilo :-) a budu se těšit na další knihy této autorky :-).

Paja.92
30.03.2023 5 z 5

Po dlouhé době kniha, která mě vtáhla do děje hned na začátku a nemohla jsem se odtrhnout!

Ačkoliv se mi první díl líbil, druhého jsem se trochu obávala, protože ruku na srdce. Děj v YA fantasy má většinou takovou tendenci gradovat až do šílených rozměrů, kdy je všechno překombinované a všichni jsou tak dokonalý, talentovaní, krásní a úžasní, až se mi z toho kazí zuby.

A tady mě čekalo příjemné překvapení.

V knize se sice neustálo něco dělo, ale nenabralo to šílených apokalyptických rozměrů, jak je tomu třeba u knih od S.J.Maas. Všechno se hezky vyřešilo a zbytečně se nenatahovalo do dalších X dílů. Chemie mezi hlavními postavami byla moc pěkně popsaná a stejně tak prostředí.
Za mě spokojenost.
Pěkná fantasy oddechovka s romantickou linkou.
Doporučuji!

SněžnáSova
29.03.2023 4 z 5

Řeknu to jednoduše ,čekala jsem to horší ,avšak s tím jak to dopadlo jsem byla spokojená. Jako fanouška vílího fantasy mě to bavilo a nelituju času s touto knihou (hlavně když jsem slintala nad Finnem),nicméně mi přišlo že autorka neskutečně okopírovala Dvory .Nějak nevím co k tomu víc dodat ,protože jsem si díky napětí čtení užila ,ale to uvědomění že ta kniha má spoustu chyb bolelo...

Ketfl
21.03.2023 4 z 5

Pokud se vám v prvním díle jevila hlavní hrdinka Brie celkem sympaticky, tak se připravte, že ve druhém díle byste ji větší část knihy nejradši urvali hlavu. Z celkem normální holky se lusknutím prstu stává totální uplačtěná chudinka. I Finn, kterého jsem si v prvním díle dost oblíbila, mě v tomto díle vyloženě otravoval a přiznám se, že jsem si většinu příběhu přála, aby Brie skončila s Mishou, který se v příběhu objevuje nově. S ním měla dle mého názoru Brie nejlepší chemii a jejich rozhovory mě fakt bavily. Autorka si i v tomto díle drží svůj pěkný styl psaní, nicméně nejeden čtenář by zaplakal nad absolutně nevyužitým potenciálem. Scény, které by byly hřebem příběhu, autorka vyřešila jak lusknutím prstu. Nakonec pro mě bylo i zklamání, jak autorka vyřešila celou situaci se Sebastianem, tohle si podle mě vůbec nezasloužil. Příběh se krásně čte, stránky se jen míhají pod rukama, ale v závěru jsem po přečtení knihy spíše mírně zklamaná. Rozhodně tím ale nechci říct, že je kniha úplně špatná, ale dokonalá také ne.

Celkové hodnocení: 3,5/5

michaela_books
19.03.2023 4 z 5

Prázdné sliby jsem četla tehdy jako e-knihu, hned jak kniha vyšla a nejvíce jsem se bála toho, že se do druhého dílu už nezačtu po takové době a nebudu si už hlavně pamatovat určité souvislosti a jména vedlejších postav. Naštěstí pokračování hezky navazuje, příběh byl stejně čtivý a autorka se tady od samého začátku věnuje hned nabité akce, která vás vtáhne zase do děje. Máme možnost se tu seznámit s úplně novou postavou - Misha, u které se přiznám jsem měla i jisté obavy a předtuchy. Naopak Sebastiana jsem tady už nemohla vystát a tým Finn je pořád jasný. Zvrácená pouta skrývají nespočet odhalení a myslím si, že stojí za to dát této sérii určitě šanci.

Štítky knihy

víly, rusalky

Autorovy další knížky

Lexi Ryan
americká, 1981
2021  76%Prázdné sliby
2022  78%Zvrácená pouta
2024  0%Láska zrozená ve lži

Kniha Zvrácená pouta je v

Právě čtených4x
Přečtených328x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených24x
Knihotéce173x
Chystám se číst83x
Chci si koupit44x
dalších seznamech3x