Simbli Simbli komentáře u knih

☰ menu

Bratři Bratři Jü Chua

(SPOILER) Tohle pro mě byl objev roku a zároveň tím začala má literární náklonnost k čínským autorům. Kniha je sice dlouhá, ale příběh se vám zažere pod kůži a vy chcete jen a jen číst. Téma je těžké, kruté, ale i přesto všechno vás často dovede k smíchu svou bizarností a groteskností. Bavil mě styl a tempo vyprávění, který jsem u “západních” knih dosud nepoznala. Například prvních sto stránek věnovaných očumování zadků Těším se na další zážitek s autorem!

29.12.2022 5 z 5


Světlo z Pauliny Světlo z Pauliny Jan Štifter

To bylo tak krásné čtení!

13.04.2020 5 z 5


Probudím se na Šibuji Probudím se na Šibuji Anna Cima

Jak už někteří zmínili, také mi trvalo než jsem se do knihy začetla, takže zhruba do půlky jsem se musela celkem nutit do čtení i přesto, že styl psaní autorky se mi líbí a právě díky němu dávám tři hvězdy.

26.02.2020 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Takhle jsem se naposledy cítila když mi bylo 10 a já hltala svět Harryho Pottera. Vstala si o hodinku dřív, abych, ještě než půjdu do školy, stihla něco málo přečíst. Skvělé, už když jsem dočítala, tak jsem šla pro druhý díl.

31.01.2020 5 z 5


Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Milé, krásně napsané. Jsem spokojená a nepotřebuji vědět zda je to určené dětem či dospělým.

03.01.2020 4 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Skvělé, takové knihy je radost číst. Další z příjemných objevů na který budu ráda vzpomínat. Bavilo mě chlapské vnímání všech situací a pohled na věc. Skvělý příbeh kombinovaný s autorčiným stylem psaní, které má říz :-)

06.12.2019 5 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

No já teda nevím... Začátek knihy mě vyloženě iritoval a nadávala jsem sama sobě za zbytečně vyhozené peníze. Červená knihovna s plytkým exkurzem do minulosti, který jen tak klouzal po povrchu. Kniha mě nezaujala ani literárně, stylem psaní autorky, ani tématicky. Tahle rodinná dramata ala Soukupová, Morštajnová apod. musí být, když už, prostě dobře napsaná.

06.12.2019 1 z 5


Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Už dlouho se mi nestalo abych nemohla už přes měsíc dočíst tak úzkou knihu. Kniha je často přirovnávaná k Houbařce, ale Houbařka se mi četla skvěle a přestože se tam také nic velkého nestane, tak je příběh mnohem silnější. Popisy přírody, hub a pocitů hrdinky byly psány krásným jazykem a tak vám ani ty popisné části nevadí. Do Tmy je za mě extrémně nudné a nikterak přínosné.

29.07.2019 2 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Já to zbožňuju a přeju si zfilmování!

21.06.2019 5 z 5


Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Moc mě to bavilo. Jak hlavní postava, tak způsob, jakým je kniha psaná.

13.05.2019 4 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Spousta lidí tvrdí, že s Hanou je Hotýlek nesrovnatelný. Nicméně mně se kniha velmi líbila, byla psána krásným milým jazykem a s nadhledem s nenápadným humorným podtónem. Rozhodně doporučuji a přestože Hana je od autorky asi nejlepším počinem, Hotýlek je těsně za ní (narozdíl od Slepé mapy, která mě téměř nezaujala).

12.02.2019 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Kniha se četla rychle a dobře, příběh poměrně poutavý, ale vzhledem k tématu bych očekávala, že na mě kniha víc zapůsobí.

28.11.2018 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Mně se to líbilo přestože děj byl pomalejší a tak mě nenutil knihu hltat, jako to obvykle mívám.

22.03.2018 3 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Dlouho jsem nečetla nic nudnějšího. Bohužel. V celé knize se toho v podstatě moc nestalo. Dvě hvězdy jsou jen za Humberta Humberta, který sebe samého velmi bystře a s humorem popisuje.

15.02.2018 2 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Já tuhle knihu fakt nedávám i přes její nespornou kvalitu.

02.09.2015


Tajemství Turínského plátna Tajemství Turínského plátna Sam Christer (p)

Popravdě nerozumím těm názorům, že kniha připomíná Dana Browna. Mně ho nepřipomínala ani vzdáleně. Kniha je čtivá, i když asi nemá tak rychlý spád jako u ostatních knih tohoto tématu. Liší se podle mě tím, že celá záležitost okolo turínského plátna je jaksi spíše jen na pozadí jiného hlavního příběhu. Tedy já jsem z toho měla ten pocit.

07.08.2014 4 z 5


Tajemství chrámové hory Tajemství chrámové hory Michael Byrnes

Jedna z lepších knih s náboženskou tématikou. Obvykle mě tyto knihy zklamou (kromě Browna samozřejmě), ale příběh nebyl přitažený za vlasy, kniha velmi čtivá.

29.07.2014


Poslední templář Poslední templář Raymond Khoury

Prostředek knihy jsem přečetla jedním dechem a pomíjela jsem ten fakt, že kniha je podle mě psána přesně podle šablony knih Dana Browna. Nicméně mi začaly vadit nesmysly, které se s koncem objevují. Loď ztroskotá a moře vyplaví ten zásadní objekt zrovna na pláž na kterou se jde hlavní postava projít? Nebo kóma ze kterého se probere během týdne přestože lékař předpokládá mnohem delší trvání? Já nevím, prostě mi tam vadilo tolik těch absurdit, že se mi úplně znechutilo knihu číst. Ale špatné to nebylo, až na ten zabitý konec.

29.07.2014