Tajemství Turínského plátna

Tajemství Turínského plátna https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161113/bmid_tajemstvi-turinskeho-platna-I0O-161113.jpg 4 109 35

Mitzi Fallonová série

< 2. díl >

Je to nejkontroverznější náboženská ikona na světě. Nikdo neví, odkud se vzala. Nikdo neví, kdy byla zhotovena. Ale právě ona se stane klíčem k rozluštění případu současného sériového vraha, který své oběti zabíjí velmi krutým a bizarním způsobem. Podaří se dvojici amerických policistů, jež stopy zavedou z Kalifornie až do Vatikánu, odhalit zločince i největší záhadu křesťanských dějin? Thriller nabitý nekonečnou akcí, šokujícími zvraty a pozoruhodnými historickými poznatky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Turin Shroud Secret , 2012


více info...

Přidat komentář

Sklenička
04.12.2021 3 z 5

Do půlky nuda, po půlce jsem se od toho nemohla odtrhnout, ale konec je takovej kostrbatej. Ač je to na obálce prezentováno jako nejrafinovanější thriller s mystickou zápletkou od dob Dana Browna, dovolím si s tím polemizovat. V příběhu jako takovém jsou tři linie - linie sériového vraha Škrtiče, osobní linie policistky Mitzi Fallonové a záhada turínského plátna. Ta osobní linie Mitzi tam byla zbytečná.

ashburton
02.04.2021 1 z 5

Na této knize mě bohužel nezaujalo prakticky nic. Poměrně krátkou knihu jsem četl celý březen, což je u mě dost nezvyklé. Jsem rád, že jsem si ji půjčil a že mi nebude zabírat místo v knihovně. Po nudném začátku jsem se utěšoval, že určitě bude nějaké pěkné finále, ale ono to bylo stále horší a horší. A konec tam vlastně nebyl žádný. A ještě poznámka k překladu. Jak přišel překladatel na slovo karabiník? "Carabinieri" buď nepřekládat a dát je třeba kurzívou, nebo použít správné slovo karabiniér.
Dávám jednu hvězdu, ale je to jen těsně nad odpadem. 20 %


Anitram22
21.06.2020 3 z 5

V době, kdy jsem knihu četla, byla tato tématika velmi populární. Bohužel kniha je spíše průměrem.

Evišťátko
20.06.2019 3 z 5

Zpočátku zajímavá zápletka,od poloviny ale už docela čitelná,snaha zapojit do děje církevní relikvií bohužel na čtivosti moc nepřidalo,ba naopak.

SteoSG
24.04.2019 3 z 5

Tazky rozbeh, sem-tam nejaky zadrhel, chvilku to celkom uslo a zaaaver ... vsak niektore postavy proste len sublimovali a nejake rozumne doriesenie celeho toho kolotaca tiez. :)
Urcite lepsie ako jednotka.
P.S. ... uz som nasiel v trilogii aj Mitzi.

Dela111
24.11.2018 3 z 5

Autor pro zápletku využil slavné Turínské plátno. Pochybnosti kolem jeho původu a hlavně snaha o zachování tajemství s ním spojeného slouží jako základ tohoto thrilleru.
Děj začíná v Los Angeles, část se odehraje i v Itálii a ve Francii. Dějových linek je hodně, stejně jako pronásledování, střílení a samozřejmě nechybí ani náboženští fanatici. Velkým kladem je dvojice detektivů. Jsou dobře vykreslení a sympatičtí. Některé hlášky Mitzi jsou tak povedené, že jsem se i zasmála a to u thrilleru není časté.
Postrádala jsem ovšem čtivost, kniha mě nevtáhla do děje tak, jak by měla.
Celkově hodnotím jako průměrný thriller.

greatbear
22.02.2018 3 z 5

Tak, jako u předešlé knihy, chybí mi tam nějaké "rozumné" ukončení. Jinak kniha fajn, ale....

JPBelmondo
29.01.2018 3 z 5

Zprvu celkem běžná detektivka, která se ovšem postupně rozvíjí ve stále více tajemnější a záhadnější příběh. Pátrání Karakandeze v Itálii mě bavilo více než původní pátrání v USA. Téma církevních tajemství a hledání pravdy kolem nich jsou vždy velkou záhadou, která v nás zanechává rozporuplné pocity, jak to tedy vlastně je? Velmi zajímavá kniha, rozhodně doporučuji.

ivzu77
12.09.2017 4 z 5

Čtivé, napínavé, příjemné prolévání dějových linií. Baví mne každé odhalování církevních tajemství. Detektivové byli příjemní.
A po přečtení vám stejně v hlavě zůstane otázka A JAK TO TEDY VLASTNĚ JE?

alcarott
02.09.2017 4 z 5

Kniha je od začátku do konce napínavá. Zápletka s tématem Turínského plátna zajímavá, mám tyto knihy ráda. I ten závěr, kde se provalila platonická láska a zmrtvýchvstání hlavní postavy jsem překousla.

Májaa
22.08.2017

Čtivá,napínavá kniha..zajímavá.

DuncanIdaho
04.07.2017 4 z 5

Steně jako Ajrad mám rád knihy, které nějakým způsobem zpochybňují křesťanské dějiny a nauku. Tahle kniha patí mezi ně. Nevím, jak na to nahlíží věřící, ale mne jako ateistu to neuráží, naopak mne to pobaví. Kniha se četla dobře a doporučuji ji přečíst.

Ajrad1981
22.03.2017 4 z 5

Coby zarytý ateista si užívám každou knihu, kde se odkrývají církevní tajemství a kde se se říká, že ne vše je tak, jak tvrdí Vatikán, a že církev svoje ovečky parádně vodí za nos.
Samotná pointa týkající se Turínského plátna je tedy pořádný mazec! Nedivím se, že se to snažili ututlat i za cenu tolika mrtvých. Takové odhalení by mohlo znamenat průšvih mnohem větších rozměrů, než je pád katolické církve. Z té představy mrazí víc než z toho thrilleru :-)
Těsně před koncem jsem váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, bezprostředně po dočtení jsem chvíli uvažovala dokonce i o třech. Autor dokázal posledními stránkami zkazit do té doby hodně dobrý čtenářský zážitek. Srovnání tří vzorků DNA a rozhodnutí, které z toho vyplynulo, asi mělo účel šokovat, mě to ale spíš rozčarovalo. A poslední kapitola? Tu radši nečtěte. Totální kýč.

Raszkulce
11.03.2017 3 z 5

Knížka se zajímavou nábožensko-myteriózní tématikou od dob Šifry mistra Leonarda. Zajímavá, čtivá, možná ten konec byl trochu více přemrštěný ale jinak dobré zpestření deštivých jarních dnů:)

kytarka
08.01.2017 5 z 5

Tahle se mi od spisovatele líbila více než Odkaz z sto ehage. Pro mne hodně čtivá a záživná po celou dobu. Kdo má rád Browna tak doporucuji přečíst.

ZuzziŠ
28.11.2016 3 z 5

Tato kniha je přesně důvodem, proč jsem ještě nikdy nic nenapsala já, protože místo krásné, oddechové detektivky na dlouhé a temné zimní večery bych napsala karikatury na někoho lepšího.
Ale nebýt té touhy být kontroverzní a ze všeho obvinit prohnilou katolickou církev (jako by nestačily stohy protestantských spisů) a touhy svést se na vlně Šifry mistra Leonarda a toho sladkého konce, tohle mohla být krásná oddechová detektivka na dlouhé a zimní večery!

romain
20.10.2016

Jakoby chtěl autor napodobnit příběhem Dana Browna, ale nemělo to ten správný spád. Někdy až moc morbidní. Trápil jsem se u toho. Nedoporučuji.

gad
11.06.2016 4 z 5

Knihy s touto tématikou se mi líbí, takže jsem byl spokojen.
(Obsah zde: http://www.gad.estranky.cz/clanky/ctenarsky-denik/christer--sam---tajemstvi-turinskeho-platna.html)

Rade
21.03.2016 3 z 5

Pro mě celkem dobrá napínavá detektivka, plusem je zajímavé téma turínského plátna. Bohužel konec mě trochu zklamal, nikoliv pro jeho otevřenost, to mi ani nepřišlo, ale pro tu zvláštní pointu. Za ten závěr dávám dolů jednu hvězdičku.

Pet007
19.10.2015 3 z 5

Těžkopádný začátek, ale pak už to bylo dobré. Opět jedna z knih, kde je zločin páchán pro větší slávu boží. Dokonce jsem si dnes něco našla o Turínském plátně na netu. Mám ráda knihy, kde je nějaký reálný základ. Příběh mne pobavil i poučil, tak to má být.

Štítky knihy

záhady thrillery Vatikán Turínské plátno dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Sam Christer (p)
britská, 1957
2012  76%Odkaz Stonehenge
2013  71%Tajemství Turínského plátna
2014  70%Kodex Camelot
2017  75%Služebník smrti

Kniha Tajemství Turínského plátna je v

Přečtených169x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce135x
Chystám se číst54x
Chci si koupit7x