Světlo z Pauliny přehled

Jan Štifter

Tohle je svět, tak žij! Není na co čekat – co nechytneš, uteče, k čemu nepřivoníš, zvadne. I půvabnou jihočeskou osadu Paulinu pohltil les, místo komínů ční k nebi stromy a všude je hrobové ticho. Ze starého světa však přece jen něco přetrvalo: příběhy, jména a dávná rozhodnutí, která mají vliv na naši přítomnost. Pohnuté lidské osudy jsou nejen cestou, ale i branou do minulosti, poznáním toho, co bylo a nesmí zůstat zapomenuto.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Povídková sbírka Jana Štiftera zaujme čtenáře svou hloubkou a atmosférou. Mnozí chválí autorův jazyk, který je poetický a přístupný. Příběhy se dotýkají osudů obyčejných lidí a vyvolávají silné emoce. Některé povídky vyvolávají nostalgii a zamyšlení nad pomíjivostí života. Čtenáři oceňují propojení minulosti a současnosti, které dodává textům na síle a hloubce. Kniha je doporučována pro ty, kteří hledají krásu v melancholických příbězích. Více v komentářích.

Komu by se kniha Světlo z Pauliny mohla líbit?

• Milovníci poetických a melancholických příběhů
  • Čtenáři, kteří ocení hluboké lidské osudy
  • Fanoušci české literatury
  • Ti, kdo hledají zamyšlení nad životem
  • Čtenáři, kteří preferují kvalitní jazyk a styl

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světlo z Pauliny. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

AmberTom
17.11.2025

Je to moje první kniha od jihočeského autora, o kterém jsem se dozvěděl v našich místních novinách v zajímavém rozhovoru.
Myslím si, že mám něco načteno, ale ty krátké povídky mě dostaly. Ta atmosféra, ty jednoduché věty, prostě skvělé.
Nemám více slov. Děkuji.

všech 107 komentářů

Související novinky - Světlo z Pauliny (0)

Kniha Světlo z Pauliny v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně150x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Jan Štifter také napsal(a)

Jan Štifter
česká, 1984