Síma97 Síma97 komentáře u knih

☰ menu

Vznik rodinného impéria Vznik rodinného impéria Charlotte Jacobi

Kniha mě velmi zaujala a bavila. Rozhodně se chytám číst i další díly.

16.09.2023 5 z 5


A co dál? A co dál? Tereza Heitelová

Od autorky jsem četla i dvě předešlé knihy, co vydala a musím tedy říct, že tato se mi líbila nejvíc. Asi to je tím, že zde se dozvídáme nejvíce z cestování, o nápadech a jak je realizovat. Z knihy vyzařuje pozitivní nálada a klid. Já sama jsem několikrát za dobu čtení chtěla sbalit batoh a vyrazit na cesty. Což je super. Knihu vřele doporučuji.

18.10.2022 5 z 5


Alias Grace Alias Grace Margaret Atwood

AUDIOKNIHA
Po dlouhé době jsem doposlouchala další audioknihu. Ze začátku, jsem z toho byla trochu zmatená a moc mě to nebavilo, ale po čase se to zlepšovalo a zlepšovalo, že jsem knihu poslouchala každou volnou chvíli. Velmi mě bavilo vyprávění Grace z jejího života a bylo to moc fajn.
Hodnotím 3,5/5

02.10.2022 3 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Knihy od této autorky mám velmi ráda, a tak jsem se těšila i tentokrát na pohodové čtení. Za mě to určitě pohodové čtení bylo ale musím říct, že kniha je asi zatím nejslabší.
Téma Tokio a čajovna je za mě super a velmi lákavé. Fiona se na můj vkus ze začátku moc rýpala v minulosti, a to mě opravdu nebavilo a Gab byl dost nerudný a protivný. To se ovšem v průběhu knihy změnilo, byla jsem ráda.
Co se týká Tokia a jeho popisu plus pochopení dost odlišné kultury od té naší, tak musím říct, že to autorce povedlo jako vždy výborně.
Přestože tuto knihu hodnotím zatím ze všech nejméně hvězdami, tak i přesto jsem ráda, že se mi dostala do ruky a já si ji mohla přečíst.

13.09.2022 3 z 5


Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Když kniha vyšla, věděla jsem, že si ji chci určitě přečíst a rozhodně jsem neudělala chybu. Kniha mě velmi překvapila. Příběh byl dobře vymyšlený jen by neuškodilo, kdyby některé věci a situace byly popsány víc do hloubky, aby čtenář získal více informací o hlavních hrdinech. Jak Veronika, tak i Martin měli ve svém životě spoustu těžkých situacích které zažili a každý se s nimi musel nějak poprat a vzájemně si pomáhali.
Za mě to byla moc fajn knížka a když k tomu člověk přidá, že to byla autorova první kniha, tak to bylo super. Rozhodně bych si přečetla ráda i další.

13.09.2022 4 z 5


Život na ostro Život na ostro Lenka Lanczová

Knížka mi několik let ležela v knihovničce, úplně jsem zapomněla že ji doma mám. A musím říct, že se mi do ní ani nechtělo pouštět. Kniha mě ovšem velmi překvapila. Příběh by čtivý a rozhodně jsem se nenudila. Vztah mezi hlavními hrdiny Veronikou a Tiborem se mi z počátku zdál v pohodě po čase jsem si ale říkala, že je to pořád až moc idylické a tak jsem čekala co se stane. Událost, která ke konci knihy nastala mě velmi překvapila a byla velmi smutná. A musím říct, že mi na to pasuje přísloví: V nouzi poznáš přítele. Závěr knihy byl hezký ale na mě možná až moc uspěchaný. Přivítala bych pár stránek navíc.
Celkově hodnotím knihu velmi kladně a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

13.09.2022 4 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Tato kniha od autorky pro mě byla velkým překvapením. Díky tomu, že se kniha odehrávala na Islandu, tak jsem si myslela, že z ní půjde zima a trochu ponurá nálada. Opak byl pravdou. Cítila jsem se příjemně a dýchlo na mě útulné a milé prostředí. Kniha byla příjemnou oddychovou, kde nechyběla romantika. Přestože nemám ráda zimu, kniha mě velice nalákala, že jsem měla chuť sbalit kufr a odjet na Island. Velmi mě bavily i vedlejší postavy, které zde dostaly více prostoru něž v předešlých knihách od autorku. Rozhodně se chci pustit i do následující knihy.

04.06.2022 4 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Napřed musím říct, že fantasy příběhy mě nikdy moc nebavily. Myslím si že po této knize se o ně budu zajímat mnohem více. Knihu jsem četla až po shlédnutí seriálu a rozhodně bych to příště udělala opačně.
Kniha je totiž mnohem a mnohem lepší. Dozvídáme se o jednotlivých postavách nové věci, které v seriálu nebyly. Celkově, byl děj mnohem podrobněji popsán ať už se to týkalo výborně vymyšleného světa nebo charakterů jednotlivých postav. Myslím si, že ke konci bylo i dobře vysvětleno proč je Temnyj takový jaký je a to se mi hodně líbilo.
Knihu hodnotím jen a jen pozitivně a rozhodně si přečtu i další díly.

21.05.2022 5 z 5


Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

AUDIOKNIHA
Kniha se velmi dobře poslouchala. Bavilo mě jak se postupně ukazovali charaktery jednotlivých postav. Myslím si že celý děj byl velmi dobře vystavěn a i když jsem někdy nechápala jak řeší jednotlivé situace tak jsem se chtěla co nejdřív dozvědět jak to dopadne. Četla jsem i autorovu předešlou knihu a musím říct, že ta se mi asi líbila o něco více. Přesto i tato kniha je velmi povedená.

17.05.2022 4 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Knihy od této autorky opravdu nezklamou. Příjemná oddechovka, která vás přenese na krásné a prosluněné pláže. Zároveň se dozvíme něco málo o kultuře a samozřejmě jako vždy i o jídle a památkách. Mě osobně zaujal popis jak funguje život na jachtě. Líbilo se mi že hlavní hrdinka nebyla vykreslená jako hubená blondýnka ale je zde ukázáno, že každá žena je krásná. Musím přiznat, že někdy mě opravdu vadilo chování Tary. Jinak knihu hodnotím pozitivně a určitě stojí za přečtení.

17.05.2022 4 z 5


Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

Výborný doplněk předešlé knize. Dozvídáme se spoustu nových informací i o vedelejších postavách z první knihy. Velmi mě bavilo číst si o tom jak kniha vznikala a jak se postupně měnily charaktery postav. Byla jsem ráda, že tato knížka byla obohacena i obrázky a různými dopisy. Kdo miloval první díl tak si určitě zamiluje i tento druhý.

11.04.2022 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Knížku jsem si přála k Vánocům a dost mě mrzí že jsem se k ní dostala až teď. Moc se mi líbila. Hlavní hrdinové mi přirostli k srdci. To, jak byly každý jiný a vlastně stejný, jak ten druhý bylo prostě dokonalé. Musela jsem se usmívat nad jejich dialogy, které mě neskutečně bavily. Prostředí knihovny bylo velmi dobře vykreslené a já bych si přála hned se tam přenést a pracovat v ní. A i když to pro mě byla po dlouhé době docela baculatá knížka, vůbec mi to nevadilo. Klidně mohla být i delší. Příběh mě naprosto vtáhl a já se nechtěla ani vracet do reality.
Hodnotím 4,5 ⭐

07.04.2022 4 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Knihy od této autorky čtu postupně za sebou. Jsou to příjemné romantické oddechovky provoněné jídlem. Musím ale říct, že to pro mě má mírně sestupnou tendenci. Byla bych více spokojená kdyby se v knize objevovalo více dialogů mezi hlavními hrdiny. Prostředí cukrárny a veškeré zákusky atd. byly perfekt popsány hned jsem měla chuť si něco dobrého dát.
Určitě stojí za přečtení.
Hodnotím 3,5/5

29.03.2022 3 z 5


Fáma Fáma Lesley Kara

AUDIOKNIHA
Musím říct, že když jsem se pouštěla do poslechu této knihy tak jsem od ní nic moc neočekávala. má totiž velmi rozporuplné hodnocení. Mě ovšem kniha velmi mile překvapila. Je zde velmi dobře ukázáno, co dokáže způsobit na malém městě jedna do světa vypuštěná fáma. Jak to dokáže všem zamotat hlavy i když to nechtějí. I já jsem se od začátku, chtěla dozvědět kdo zabil malého chlapce. Měla jsem hned několik verzí ale sama jsem to neodhadla a závěr mě velmi překvapil.
Kniha určitě stojí za přečtení.

10.03.2022 4 z 5


Návrat domů Návrat domů Yaa Gyasi

K této knize jsem se dostala díky mé spolubydlící na koleji. Měla ji půjčenou z knihovny a po dočtení. Mě přesvědčila ať se do ní pustím též. A musím říct že rozhodně nelituji. Sledujeme život dvou sester, které ale mají každá úplně jiný život. Následně pokračuje vyprávěním jejich potomků jak žijí oni. Vše je zasazeno do 18. století a zároveň do prostředí Afrických kmenů což mě osobně dost zajímá. Místy drsný ale také dojemný příběh, který určitě stojí za přečtení.

07.03.2022 5 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Dánská dívka byla pro mě první audiokniha jakou jsem zatím poslouchala. Příběh četla Dana Černá a musím říct, že její hlas se na tuto knihu hodil úplně perfektně.
Před pár lety jsem viděla film a rozhodně jsem si chtěla přečíst i knihu. Musím říct, že mě velmi překvapila. Autorovi se neskutečně dobře povedlo oddělit pocity Einara a Lili a zároveň mi bylo jasné, že se tyto pocity odehrávají v jedné osobě. Obdivovala jsem Gretu jak se s pochopením na tu dobu postavila k dané situaci a podporovala manžela v jeho rozhodnutí i když to pro ni muselo být velmi těžké.
Knihu hodnotím jen a jen pozitivně a rozhodně mám v plánu pokračovat i v poslechu dalších audioknih.

22.02.2022 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Kniha, mě nalákala především místem, kde se odehrávala hlavní část příběhu a to je Kodaň. Autorka dokázala město popsat tak barvitě a zajímavě, že jsem měla pocit jako bych já sama byla v Kodani v malé kavárničce s výbornou kávou a skořicovým pečivem. Musím se přiznat, že jsem si myslela že se bude jednat o prvoplánovou romantiku, akorát zasazenou do neobvyklého místa. Opak byl pravdou. Kniha mě velice překvapila tím jaké problémy i vedlejších postav zde byly ukázány. Celkově tedy hodnotí velice dobře a rozhodně doporučuji. Mám v plánu si postupně koupit i další knihy od této autorky.

06.02.2022 5 z 5


Ztracená sezóna Ztracená sezóna Dot Hutchison

Knižní sérii Sběratel jsem četla postupně tak jak jdou knihy za sebou. Musím říct, že kniha Ztracená sezona je mojí druhou nejoblíbenější ze všech. První knihu Sběratel motýlů to sice nepřekonalo ale i tak mě moc bavila dokonce i překvapila. Celou dobu jsem doufala, že to alespoň v tomto případě dopadne dobře a Brooklyn se najde živá. Četla jsem proto pořád dál a dál, nemohla jsem se odtrhnout. Málo kdy se mi stává že nad knihou přemýšlím i v průběhu dne, kdy ji nemám v ruce a u této knihy se mi to stalo. Prostě mohu jen a jen doporučit.

06.02.2022 5 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Obálka naláká na pohodové čtení. A je to pravda. Příjemná pekárna s výborným pečivem a pečením dortů. Knih ale zároveň skrývá zajímavá témata hlavních hrdinů. Ať už je to velká životní změna a přestěhování na půl roku úplně do jiné země a města, nebo problémy rodičů které negativně ovlivní celou rodinu. Příběh je plný opravdového přátelství, vzájemné pomoci a pochopení.

08.01.2022 5 z 5


Socha Afrodity Socha Afrodity Amanda Quick (p)

Přestože tato kniha byla vydána již před nějakou dobou tak k mému překvapení byla velmi čtivá a stránky velmi rychle ubíhaly. Dobrodružný a zároveň romantický příběh který vás po pár stránkách vtáhne do děje. Postavy byly popsány velmi realisticky a barvitě. Příjemná oddechovka

01.12.2021 4 z 5