Pekárna v Brooklynu
Romantické útěky série
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.... celý text
Originální název: The Little Brooklyn Bakery, 2018
Komentáře knihy Pekárna v Brooklynu
Pekárna v Brooklynu od Julie Caplinové je příjemná, nenáročná oddychovka, která se čte opravdu lehce a rychle utíká. Děj není nijak složitý, což může být pro někoho plus – ideální čtení na večer, dovolenou nebo chvíli, kdy si chcete od všeho odpočinout.
Osobně mi ale trochu chybělo větší napětí a silnější očekávání, jak všechno dopadne. I když u těchto romantických příběhů tak nějak tušíme, kam směřují (a vlastně se na to i těšíme), přece jen by mi tam trochu víc hloubky nevadilo.
Od autorky jsem už četla i povedenější knihy, které mě vtáhly o něco víc. Tahle pro mě zůstává takový hezký průměr.
Poslední dobou jsem četla samé náročnější knihy a potřebovala jsem něco na odlehčenou. Něco, u čeho vypnu hlavu, přemístím se na nějaké hezké místo a užiju si milou romantiku. A přesně to jsem tady dostala.
Je to moje třetí kniha od autorky a už teď jsem si jistá, že si postupně přečtu vše co napsala, její styl mi sedí dokonale. Píše opravdu čtivě. A co mě na těhle Romantických útěcích baví nejvíc? To, kam všude se podívám, jako bych tam živě byla. A přitom se nemusím zvednout z gauče.
Stejně jako u Kavárny v Kodani, tak i tady se opravdu přenesete v čase i prostoru. Při čtení jsem se viděla při procházce Central parkem, dávala si dobroty ve všech těch new yorských restauracích, zašla si na kafe k Belle.
Todd se mi líbil. To, jak byl od začátku k Sophie pozorný, jak se o ni staral, ukázal si město. Chemie mezi nimi byla fajn, erotické scény byly super, nebylo jich přehnaně moc. Celé mě to moc bavilo.
Ale musím říct, že Dánsko mě bavilo malinko víc (jsem velký fanoušek severských zemí). A už teď se těším, kam budu s Julii cestovat příště!
Audiokniha
V tomto žánru je Caplinová rozhodně na špičce. Vždycky víte, co dostanete: tradiční scénář, zajímavé kulisy, krásné protagonisty, maličko prvoplánové. Musím přiznat (ale dělám to fakt nerada!), že se mi děj líbil víc, než "Praha", byla jsem přímo nadšená. Povedlo si jí velmi zajímavě vystavět charaktery, postavy mě bavily. Dost dlouhou dobu jsem byla napnutá, jak ten pitomec dokáže vybrat tu prekérku, do které se sám vmanévroval. Zase jsem se nechala chytit do autorčiných sítí. Ha, ha, ha.
Na jejím psaní se mi moc líbí, že dokáže najít na každém místě to nejkrásnější a velmi mile, až poeticky nám to podat.
Knihy od Caplinové jsou pohodové romantiky, víte co máte očekávat a odpočinete si u toho. Za pár dní vám ale příběh trochu vyprší z hlavy. Mám i oblíbenější díly.
Todd a Sophie byly skvělí hrdinové ale i Pekárka Bella ta si mě taky získala kniha je skvělá čtiva výborná bavila mě moc doporučuji
Asi nejvíc třaskavý a erotický díl od Caplinové. Dost scének, které byly dost pikantní i na její knihy. Ale o to lépe se to samozřejmě četlo. Sophie je sympatická a Todd, no ze začátku prostě otravný namachrovaný playboy, který nakonec odhalí své pravé já a důvody, proč je jaký je.
To byla nádhera. Přesně to jsem teď potřebovala, něco milého s novým začátkem :)
Hned na prvních stránkách vyskočila mega bomba, která ale byla nutná a započala celý příběh. Návštěvu USA jsem si moc užila, takhle na papíře to zní parádně, hlavně kvůli malé komunitě skvělých přátel v obrovském městě :)
Jednoduše dechberoucí a plné překvapení, to se opravdu povedlo. A jdu péct skořicové šneky už podruhé :D
Potřebovala jsem vyresetovat temné světy předchozích knížek, a to se dost povedlo. Oddychovka kde se necháte jen unášet písmenky, od první stránky sice víte co se bude dít a jak to celé dopadne, ale stejně vás knížka láká nepřestat číst. Sladké to je dost, milé a trošku spicy, pro vypnutí proč ne.
Kavárna v Kodani mě příliš nezaujala, nicméně ještě jsem dala šanci Pekárně v Brooklynu. Kniha se mi líbila více. Téma mi sedlo více. Opravdu hodně se zde vše točí kolem pečení dortíků. Chování Todda jsem nechápala a nepřišlo mi na něm nic přitažlivého. Ačkoli se jedná o oddechovou literaturu, našla jsem zde překvapivě i hlubší témata. A přišlo mi hodně zajímavé pojetí svatebního dortu, který vyjadřuje něco hlubšího o novomanželech. Takto jsem se na svatební dorty nikdy nedívala. Někdy v budoucnu zřejmě zkusím další díl z této série.
Tentokrát nás autorka pozvala do New Yorku do prostředí pekárny plné vůní, dobrého pečiva a kávy. Čtivá oddechovka ze série Romantické útěky, jak jsme od autorky zvyklí. Dostanete se díky knize za oceán během chvilky a relaxujete. Odreagujete se od starostí všedních dnů.
Krásné, milé na čtení. Sice už od poloviny je děj předvídatelný, ale i tak je to příjemné čtení.
Pekárna v Brooklynu je moje pátá knížka ze série Romantických útěků. Nebude mým nejoblíbenějším dílem, ale určitě bude patřit k těm lepším v sérii.
Autorka má všechny svoje knížky dost podobně vystavěné, takže jsem přesně věděla, kam bude tento příběh směřovat už od druhé kapitoly, ale vůbec mi to nevadilo. Opět jsem zvolila audioverzi, kterou bravurně namluvila Veronika Lazorčáková. Já prostě Caplinky v audio zbožňuju.
Tentokrát nás autorka vzala do Brooklynu. Popis prostředí autorka opět zvládla dokonale. Přišla jsem si jako bych tam byla a jsem docela nalákaná na to jet se někdy do New Yorku podívat, takže tohle fungovalo dokonale. Skvěle fungovala i chemie mezi hlavními hrdinami. Sophii a Todda jsem si oblíbila hned.
Nejvíc jsem si ale užívala prostředí pekárny, dortíků a sladkého pečiva, to já miluju! Dostala jsem při poslechu podle mě cukrovku.
Pekárna v Brooklynu je prostě jednoduchá oddechovka, od které nemůžete čekat nic velkolepého, ale jestli máte tenhle typ příběhů rádi, tak budete maximálně spokojení.
Knížku jsem četla díky knižní štafetě od @petululinka.
To byla taková romantika plná sladkých dortíků a kafíček až málem vytékal med z knihy a voněla kávovými zrny :-)
Ke konci jsem už měla motýly v břiše s hlavní hrdinkou, ale chyběl mi epilog, protože jsem jako zdrogovaná žádala ještě trochu...
Po knížce jsem sáhla jen pro splnění výzvy. Říkala jsem si: "To bude slaďárna, ale nemá to moc stránek, nějak to dám..." Přečteno na jeden zátah a bavilo mě to :o) Jednoduché, nenáročné, romantika pro chvíle, kdy potřebujete "vypnout".
Další ze série Romantických útěků, tentokrát z prostředí newyorské kavárny a mediální firmy. Upřímně musím říct, že po několika desítkách stran jsem knížku na pár týdnů odložila, protože jede podle zajedené šablony. Nicméně když jsem se ke knize vrátila, nelitovala jsem, od zhruba poloviny je kniha značně svižnější a konec (i když ano, byl předvídatelný) mě svým zpracováním vyloženě potěšil, přidávám za něj jednu hvězdičku.
Tuhle sérii mám na odlehčení ráda a tenhle díl patří k těm lepším. Ač zrovna Brooklyn mě lákal z celé série asi nejméně, tak nakonec překvapily postavy, které mi sedly a bavilo mě sledovat jejich příběh.
Nechybělo ani gastro okénko, což hodnotím jako vždy kladně a konec mě také neurazil.
Já v dané sérii našla opravdu zalíbení a ráda se někdy pustím zase do dalšího dobrodružství. Ač je celý příběh vždy dost předvídatelný, tak mě to vlastně nevadí, protože mi knihy vždy vykouzlí úsměv na tváři.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
New York láska milostné romány kavárny USA (Spojené státy americké) romantika dorty cukrárny Brooklyn anglické rományJulie Caplin také napsal(a)
| 2018 | Kavárna v Kodani |
- Pekárna v Brooklynu / TheMellory
- Pekárna v Brooklynu - Dobře upečená romantika / V lese knih - Julie Šubrtová

85 %
79 %

Kniha se mi hrozně líbila a přečetla jsem ji vlastně skoro hned, co jsem s ní začala.Ale popravdě ubírám jednu hvězdu za to, že jsem čekala více vtáhnutí do popisu města , v tomto případě do NY. To už i popis nejrůznějších jídel byl lépe propracovanější. Příběh hlavních postav byl správně romantický , ideální na letní večery . Proč se to vlastně jmenuje pekárna , a ne cukrárna , když se tam vytváří dorty ?