Cukrárna v Paříži

Cukrárna v Paříži
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423051/bmid_cukrarna-v-parizi-Yri-423051.jpg 4 1967 1967

V Paříži se skrývá jedna malá cukrárna, která má už ale své slavné dny za sebou. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Třeba zjistíte, že minulost stačí jen oprášit, aby opět získala svůj lesk. Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet. Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco – učila ve školce, pracovala v zahradnictví, absolvovala také kuchařský kurz. Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to, co by doopravdy chtěla dělat? Když na dva měsíce kvůli rekonstrukci zavřou restauraci, kde Nina pracuje, naskytne se jí šance odjet do Paříže. Měla by tam pomáhat s přípravou cukrářských kurzů pro amatéry. Zdá se, že je to přesně ta příležitost, na kterou čekala. Má to však háček. Kurzy vede rodinný přítel Sebastian, velmi úspěšný a také velmi protivný šéfkuchař. Nina se do něj navíc kdysi bláznivě a beznadějně zamilovala. Sebastian ovšem neměl zájem. Dokáže se Nina odpoutat od dřívějších citů a najde v malé pařížské cukrárně to, po čem opravdu touží?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Little Paris Patisserie , 2018


více info...

Přidat komentář

KateTheBlogger
22.07.2024 3 z 5

Romantické útěky jsou má oblíbená knižní série. Dlouho mi ovšem trvalo, než se ke mne dostala Cukrárna v Paříži. Konečně jsem ji přečetla a bohužel se za mě jedná o nejslabší díl celé série.

Postrádala jsem nějakou pořádnou romantickou linku a nezachránili to ani ostatní postavy, které sice jsou sympatické, ale nezachrání celý děj.

Cestovatelka136
20.07.2024 4 z 5

Oddychové prázdninové čtení. Příběh milostný, který se nejprve vleče, je trochu podivný, ale proč ne, stává se, od začátku mi přišlo, jako bych o podobném vztahu ,,chci tě-nechci tě" už někde četla :-) Postava Sebastiana byla nesympatická, Nina i její přátelé v pohodě. Příběh pařížské cukrárny, která ožije díky této partě, je hezký, i když se dal vytušit konec, a chuť na dortíky je po dočtení úplně samozřejmá :-)


BlankaHill
18.07.2024 2 z 5

Tu du du tum... Tento díl mě až tolik neoslovil. Oba hlavní hrdinové mě nebavili, vzájemná chemie žádná, ani jsem jim vlastně nefandila. Snad mě další díl bude bavit více nebo prostě Caplinova nebude čtení pro mě...

Anežka173
09.07.2024 5 z 5

Tato kniha je zatím má nejoblíbenější z celé série. Úžasná atmosféra zapadlé pařížské cukrárny pro mě byla tak inspirativní až jsem se sama vrhla do pečení a vymýšlení nových receptů.

Fzuzik
09.07.2024 3 z 5

Zatím nejslabší díl. Sebastian byl blb... jeho postava působila spíš rušivě. :)
Jinak příjemné letní čtení.

Janadvorackova
30.06.2024 1 z 5

Jsem trpělivá - čtu další díly, i když se mi vlastně nelíbí.
A náročná - nebaví mě divné příběhy, které by vlastně mohly kopírovat nějaké skutečné životní situace.
Ale až při čtení té série zjišťuji, jak strašně pitomé to je. Takhle se fakt lidé chovají a přemýšlejí?
Ne v mém vesmíru.

Špekyn
25.06.2024 4 z 5

Skvělá romantická oddechovka z úžasného prostředí malé zapadlé pařížské cukrárny. Nina byla sympatická. Jen jsem čekala, že se Sebastian více projeví. Také konfrontace mezi Sebem a Nickem mohla být zajímavá a v příběhu chyběla. A oprava cukrárny byla až příliš jednoduchá. Jinak měl příběh krásnou atmosféru, ač byl trochu plytší.

Drnkla
21.06.2024 2 z 5

Kniha mě nalákala svým prostředím a francouzskou cukrařinou, ale příběh a obsah mě dost zklamal. Milé to bylo, ale chybělo napětí a spád, knihu jsem četla poměrně dlouho. Bohužel si další knihy ze série nemám chuť přečíst.

Viky007
21.06.2024 4 z 5

Takové milé letní čtení. Nehledejte v tom žádný propracovaný příběh. Prostě trochu cestování, hodně pečení a nějaká ta láska :-)

pige
19.06.2024 2 z 5

Hodně nepovedený díl.
Hned na začátku se vydá hlavní hrdinka do Paříže, aby pomohla s cukrářským kurzem. Jaké překvapení...

Postava Sebastiana se hodně nepovedla. Marcelova byla propracovanější, i když to nebyla postava hlavní.

Celkově mám z příběhu dojem, že se autorka nemohla rozhodnout, zda se věnovat rodinnému zázemí, kamarádství, lásce, hledání vlastního potenciálu, zákuskům či pařížským pamětihodnostem.
Od každého trochu, ale to je žalostně málo.

dom.ini
16.06.2024 3 z 5

Po delsi dobe jsem se vratila k teto serii a prijemne jsem si u knizky odpocinula. Predesle dily, ktere jsem cetla, se mi sice libily vice, tento mi prisel opravdu veeeelmi predvidatelny a neoriginalni. Ale autorka pise velmi ctive, takze nakonec z toho bylo prijemne odpocinkove pocteni a od dalsich dilu me to urcite neodradilo.

Booky84
12.06.2024 5 z 5

Milé, pohodové a příjemné čtení, které pohladí po duši a vykouzlí úsměv na rtech, což jsem nyní potřebovala, a proto jsem po knize sáhla. Řekla bych, že Paříž je sázka na jistotu, ale to rozhodně knize nic neubírá. Knižní cukrárnu bych moc ráda navštívila. :-)

Gabriela_K
11.06.2024 5 z 5

S každou další knihou zjišťuju, jak moc tuhle sérii a autorku miluju.
Je to čtivé, oddechové, milé pohlazení po duši s krásnými popisy míst a jídel, na které se mi sbíhají sliny.
Moc doporučuji.

ŽabičkaHannie
11.06.2024 5 z 5

Kniha o dvou mých láskách Paříži a sladkých laskominách. Lahodné čtení s milých příběhem. Kniha doslova k nakousnutí.
Už se těším na další knihy z této série.

denyjanostik
09.06.2024 4 z 5

Čtu postupně, takže moje 3. Z této série, asi nejslabší, ikdyž nakonec taky milé a chytlavé. Jenom mi to přišlo místy až moc přitažené za vlasy .

lenny_prague
29.05.2024 5 z 5

Za mě asi nejlepší příběh ze série :) Klasicky jsem se hned zase viděla ve městě, ve kterém se příběh odehrává, to autorka prostě umí. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, celý příběh byl tak nějak uvěřitelný. Samozřejmě se těším na další knihy ze série :)

renulka.s
22.05.2024 4 z 5

Moje první kniha od této autorky. Hezký příběh mladé ženy, která se shodou okolností ocitá v Paříži, kde se začíná odvíjet její nová životní etapa, nabízející práci, přátelství, dobrodružství ale i znovu nalezenou lásku. Příjemné čtení.

kaca1530
15.05.2024 3 z 5

Krásná obálka, jak jsme u série zvyklí. Už od začátku výrazně nesympatické a dětinské hlavní postavy. Tentokrát mi už vadil i ten přehnaně podporující fanklub okolo Niny. Přes všechny výhrady ale musím uznat, že knížka díky popisu prostředí umí vtáhnout a donutí vás si všechny ty zákusky najít.

Denča__02
15.05.2024 4 z 5

Už jste si někdy říkali, potom co jste přečetli nějakou knihu, že chcete být na místě, které je popisované v knize?
Vítejte ve světě, kde Julie Caplinová naprosto úžasně vykresluje atmosféru a místa.
Tentokrát nám autorka přiblíží pařížské cukrárny a jaké dobroty v ní najdeme.
Doporučuji si nachystat ke čtení něco sladkého na zub.

Věra91
12.05.2024

Má první kniha od ní, taková příjemná oddechovka.