Pár stránek navíc

Obálka knihy Pár stránek navíc
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454843/bmid_par-stranek-navic-S3b-454843.jpg 4.5 722 722

Kroniky prachu série

Bonusová kniha pro fanoušky romantického bestselleru! „Nejmilejší Eliso, už je to tady! Vše nejnutnější sbaleno, vše potřebné zařízeno, matka je dokonce spokojená s mým výběrem garderoby. Od středy za týden se vracím zpátky do Londýna.“ Bonusová sbírka epizodních příběhů, dopisů a autorčiných poznámek ke knize Kroniky prachu.... celý text

Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (CZ)

Animants Welt: Ein Buch über Staubchronik, 2019

Book_girl
10.06.2025 5 z 5

Bonusová sbírka dopisů, charakteristika postav a pár dalších kapitol navíc.

Další naprosto skvělá kniha od od autorky Lin Rina

ELISA.
HENRY.
RACHEL.

A spousta dalších...

Příběh, který ve skutečnosti není příběhem, jen doplňkovým vyprávěním ke knize Kroniky prachu. Jde vlastně o mozaiku osobností, událostí, kreseb a doplňkových informací, které čtenářům mnohé dovysvětlí. Moc jsem se na to těšila, ale...

Už to zkrátka nějak nebylo ono. Ačkoli si mě jednotlivé příběhy podmanily, kouzlo z předcházející knihy tak nějak vyprchalo.

Milé a čtivé, přesto kniha, která se vám do srdce příliš neotiskne...

Princezna22
05.05.2025 3 z 5

Pár stránek navíc mě zaujalo, ale něco tomu chybělo. Příběh je fajn, ale chvílemi jsem měla pocit, že to je spíš doplněk k původní knize než samostatná věc. Některé části byly zajímavé, ale občas to působilo trochu zbytečně a postavy už mě tolik neoslovily. Celkově to bylo v pořádku, ale nic, co by mě úplně nadchlo. 3 hvězdy.

bookworm86
15.04.2025 4 z 5

Příjemný dodatek ke Kronikám prachu. Mám tyhle dovětky ráda, takže mě potěšil.

Ani14
06.04.2025 5 z 5

Protože Kroniky prachu byly ukončeny velmi rychle, byla to právě tato kniha, která tomu dodala konec. I když bych uvítala pokračování jejich příběhu. Kapitola z pohledu Thomase byla úžasná. To co prožíval ty tři měsíce, kdy Animant neviděl… A Vánoce u Reedů! Nemám co dodat, jen možná, že chci pokračování jejich života. Protože tento příběh je úžasný.

Capybar(k)a18
02.04.2025 5 z 5

Pár pochvalných vět navíc k mému komentáři na kroniky prachu...

Nádherná připomínka k té dokonalosti, kterou jsem přečetla tak před dvěma týdny...
Na kroniky prachu prostě nikdy nezapomenu a tenhle doplněk byl pro mě božské z nebe.
Strašně mě bavilo číst to jak vlastně něco autorku inspirovalo k tomu, aby vymyslela postavy, atd..

P.S. Rozhodně zkusím listopadové čtení!

Gi-Gi
13.03.2025 4 z 5

zajímavý výlet i duše spisovatelky a autorky. fakt se mi to líbilo, a těch pár kapitol navíc, bylo to prostě super. pohledy postav, jejich vznik a náhled na ně :-D

Lenka_S
01.03.2025 3.5 z 5

Bylo milé se po pár letech vrátit zpět do světa Animant, i když mi chvíli trvalo oživit si její příběh. Tenhle bonus navíc je takové malé A co bylo dál.... :-)

misssicccka
30.01.2025 4.5 z 5

Vtipny ilustrovany dodatek k samotnemu dilu.
Za me urcite lepsi pocinh nez samotne dilo.

Marekh
05.01.2025 5 z 5

Jedná se o druhý díl ze série KRONIKY PRACHU. Po dočtení prvního dílu jsem se pustil do četby druhého dílu, který se mi také líbil. Je to pěkný bonus pro fanoušky knihy Kroniky prachu. Časem si přečtu třetí díl – KUFR Z NEBE.

V tomto dílu nalezneme pokračování příběhu a další epizodní příběhy. Jsou zde různé dopisy a autorčiny poznámky. Bylo zajímavé, jakým způsobem autorka tvořila postavy.

Překvapilo mě, že knihovna, kterou v knize autorka popisuje, ve skutečnosti neexistuje. Je kompilací Národní knihovny ve Vídni a Univerzitní knihovny v Oxfordu. Trochu mě tato skutečnost zarazila, protože jsem si myslel, že autorka čerpala z dobových pramenů, ale realita je jiná. To však příběhu neubírá na čtivosti.

Kniha se celkově četla dobře a objasnila a rozšířila mi pohled na různé postavy.

Kniha je pěkně graficky zpracovaná.

Kniha má pěknou obálku.

Zrzi_čte
25.11.2024 5 z 5

Moc příjemný návrat do viktoriánského Londýna. Líbili se mi autorčiny poznámky, dopisy a ilustrace k některým postavám i příběhy postav, které neměli tolik prostoru zazářit v Kronikách. Nejvíc mě bavila povídka o vánocích v rodině Reedů. Krásná tečka na závěr.

Buchtičkajani
13.11.2024 4 z 5

Taková tečka za prvním dílem , třešnička na dortu. Doplnění toho co mám v prvním díle chybělo.

Ada0004
08.10.2024 4 z 5

Pro fanoušky kroniky prachu je to milá třešnička na dortu. Spokojenost :)

kaca1530
03.07.2024 5 z 5

To bylo pohlazení po duši! Snili jste někdy o tom, že Vaše oblíbené postavy z právě dočtené knížky ještě na chvilku ožijí? Tady nám to autorka splnila a to dost originálním a krásným způsobem. A Vánoce nakonec už byla jen třešnička na dortu. Jediné, co mi přišlo líto, byl ten časový rozpis ke kronikám prachu, klidně bych ho uvítala už v nich a prožila tak měsíc s návodem :)

packlik
18.05.2024 5 z 5

Jo, tohle jsem vlastně asi opravdu postrádala. Musím ale přiznat, že Elisa mi příšerně vadí, znovu jsem si tu potvrdila, že Kufr prostě nedočtu.
Ani a Reed zůstanou moji miláčci, to je jasný!

Metroušek
09.05.2024 2 z 5

Prostě paběrky. Nestojí za čtení, natož pak za koupi. Tohle není od autorky fér.

18LenkA12
17.04.2024 4 z 5

Od této knihy jsem moc nečekala, brala jsem to jako doplnění informací, které nebyly v předchozí knize. Líbilo se mi jak jsou zde dány jednotlivé dopisy a popisy jlavnich postav. Jedná se o oddechovou knihu.

Cara.17
09.04.2024 5 z 5

Pokud jste podobně jako já se slastnou spokojeností dočítali Kroniky prachu a přitom byli smutní, že těch 544 stran tak rychle uběhlo, věřím, že jste byli jako já nadšení, když jste zjistili, že vyšlo toto doplňkové dílo Pár stránek navíc.

Tahle kniha by se dala považovat za jakýsi soubor příloh a bonusových materiálů.
Co se týče doplňkových kapitol a dopisů, tak k těm nemám nejmenších výtek. Bylo skvělé dozvědět se, jakým směrem se bude Animantin život odvíjet dál + díky tomu, že nám autorka odhalila některé pasáže z Kronik prachu prostřednictvím úhlu pohledu jiných postav, se spousta věcí vyjasnila.
Nicméně ty další přílohy mě už tolik neoslovily a bez problémů bych se bez nich obešla. Týká se to rozborů jednotlivých postav, receptu na sušenky či ilustrací šatů s popisky - to na mě působilo jako vycpávka a když člověk uváží, jakým stylem příběh dýchá, uvedené ilustrace k tomu příliš neseděly. Různé poznámky autorky sice byly zajímavé, ale až se na Kroniky prachu vrhnu znovu, bezesporu je přeskočím a vychutnám si pouze to skvělé, co jsem zmiňovala na začátku.

Dalo by se tedy říct, že jsem ze zpracování této knihy byla trošku zklamaná (kdyby byly ony kapitoly a dopisy vydány hned v první knize, určitě by to bylo lépe a člověk by aspoň ušetřil peníze), ale nechci kvůli tomu snižovat hodnocení, protože jsem si četbu užila na maximum a ani ty zmíněné "mouchy" mi čtenářský požitek nezkazily.

Kikulka97
09.03.2024 5 z 5

Nejdřív jsem měla z dovětku smíšené pocity. Hrozně se mi líbí, že původní knížka je i není uzavřená (čtenář si může průběh příprav svatby krásně domyslet). Na druhou stranu oceňuji, že autorka si dala tu práci a nebála se napsat dodatek, který krásně doplňuje hluchá místa. Obzvlášť povídka o Elise se mi líbila (a krásně navnadila na další díl série).
Na druhou stranu se musím přiklinit k tomu, že jsem místy polemizovala, zda mám potřebu číst "knihu o knize" a přiznám se, že z ilustrací postav jsem moc nadšená nebyla, neboť stylově se mi tam nehodily.
Tak či tak ale knížku hodnotím velmi kladně, povídky za to stály a ve výsledku bych si knížku znovu přečetla právě kvůli onomu doplnění. A krásnému dokreslení ultimátního mrzoutství pana Reeda, zde jeho mrzoutství opravdu dostalo spoustu prostoru :DD

tereza3242
14.02.2024 4 z 5

Po pár letech jsem si znovu přečetla a připomněla hlavní příběh a natolik se do něj vžila, že jsem si musela koupit i tento dovětek. Samozřejmě je to nesrovnatelné s celým příběhem o pětistech stranách, ale cítím, že teď to mám tak nějak kompletní. Až bude příležitost, určitě budu v sérii pokračovat. Romány z prostředí Anglie v minulosti se mi moc líbí. Sama jsem tyto knihy začala charakterizovat jako "novodobá Austenová"... stejně úžasné příběhy, jen v modernějším jazyce

Lin Rina
německá, 1987