O knize Limea
Romantický příběh dívky, která se pokusí vzepřít pravidlům svého kmene. Limea je dívka z ostrovního národa Sorayů, která se rozhodla stát nejlepší lovkyní ze všech – do cesty za naplněním tohoto snu se jí však postaví nečekaná překážka. Když objeví zraněného cizince, kterého na pláž vyvrhlo moře, nedokáže ho nechat zemřít. Muž se stříbrnýma očima jí dává naději, že by se mohla vymanit přísným pravidlům svého kmene. Může mu však věřit? Nebo jsou její pocity jako klid před hrozivou bouří, která už se sbírá na obzoru?
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Limea vyvolává smíšené pocity mezi čtenáři. Někteří ji považují za příjemnou oddechovku, zatímco jiní ji kritizují za jednoduchost a nedostatek hloubky. Hlavní postava, domorodá dívka Limea, se setkává s cizincem, což přináší zajímavé kulturní střety. I když příběh má své slabiny, mnozí čtenáři oceňují jeho čtivost a romantickou linku. Někteří čtenáři ji srovnávají s Kronikami prachu, ale většina se shoduje, že Limea nedosahuje stejné úrovně. Více v komentářích.
Komu by se kniha Limea mohla líbit?
- Čtenáři hledající nenáročné romantické příběhy
- Fanoušci fantasy literatury pro mladé dospělé
- Milovníci příběhů s exotickými kulisami
- Čtenáři, kteří ocení jednoduché, ale čtivé vyprávění
Kniha Limea v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 7x |
| v Přečtených | 404x |
| ve Čtenářské výzvě | 52x |
| v Doporučených | 16x |
| v Mé knihovně | 308x |
| v Chystám se číst | 242x |
| v Chci si koupit | 70x |
| v dalších seznamech | 11x |
„„A co tedy dělají vaše ženy, když neumějí lovit?“ „Vaří,“ vyslovil důrazně cizinec a já se zašklebila, což mě ale rychle přešlo, když pokračoval dál. „Ženy se chovají tiše a mravně. Nemluví, pokud se jich nikdo na nic neptá. A také neodporují.“ Nevěřícně jsem zamrkala. Něco takového jsem si neuměla ani při nejlepší vůli představit. Ženy, které nemluví? Něco takového neexistuje.“
Související novinka - Limea
Knižní novinky (38. týden)
19.09.2021
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: