Ztracené vzpomínky přehled

Ztracené vzpomínky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531111/bmid_ztracene-vzpominky-65b9645c7a3cf.jpg 4 45 45

Je to jen v její hlavě, nebo se to skutečně stalo? Od autorky bestselleru Kroniky prachu. Představ si, že přijdeš k lékaři se zlomenou rukou a na rentgenu se zjistí, že jsi v minulosti měla zpřelámané snad všechny kosti v těle. A ty přitom netušíš, kdy se něco takového mělo stát. Představ si, že se nastěhuješ do nového bytu a ve zdi koupelny najdeš schovaný svůj vlastní deník. Zápisy v něm jsou skoro dva roky staré a ty si nevzpomínáš, že by sis něco takového kdy psala, natož že bys v tom bytě už někdy byla. Představ si, že najednou poznáváš lidi, které jsi nikdy předtím neviděla. Představ si, že slyšíš věty, které nikdo neřekl. A přitom si jsi jistá, že je neslyšíš poprvé. Co potom? Začneš pochybovat o svém duševním zdraví, nebo o světě, ve kterém žiješ?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Gemmas Gedanken , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené vzpomínky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

lucky4ever
včera 3 z 5

Myšlenka, že se vám někdo hrabe v hlavě bez vašeho vědomí je opravdu zneklidňující. Mít soukromí v myšlenkách by mělo být nedotknutelné právo.
Celé toto téma bylo hodně sraženo spoustou nepodstatného děje, nepříliš významných postav a zbytečných vedlejších vztahů. Hrdinka se nechová příliš logicky na situaci, ve které se ocitla.
Bohužel y kniha měla mnohem větší údernost, kdyby byla kratší bez zbytečného balastu všude kolem.

andrejci
21.07.2024 5 z 5

Další kniha od Lin Riny přečtená a já jsem nadšená.
Zaujala mě anotace, potom se k tomu přidala i krásná obálka a já jsem moc tešila až se do příběhu ponořím. No a musím říct, že to bylo naprosto skvělá.
Moc se líbil svět ve, kterém se děj knihy odehrával. Bylo hodně zajímavé si to představit. Skvěle popsané.
Gemma za mě byla skvělá hlavní hrdinka, kterou jsem si hned oblíbila. Bylo zajímavé to všechno s ní objevovat. Ostatní psotavy, byly stejně úžasné jako Gemma a já si to opravdu užívala s nimi trávit čas.
Moc se mi líbila romantická knížka, která se v knize odehrávala. Byla pomalá a tajemná a za mě skvěle napsaná. Vzhledem k tomu, že knížka má 550 mi to všechno hodně rychle uteklo a celkem mě to i mrzí.
Mám malé mínus a to za trošku urychlený konec. Kdyby byl trošku delší a klidně i napínavější tak by mi to nevadilo. Knížka i tak byla skvělá.
Moc se mi líbila. Není to nic náročného, ale krásně to plyne a já si čtení opravdu užívala. Kombinace záhady a romantiky se mi moc líbila.


zuzi9
09.07.2024 4 z 5

Od autorky jsem četla Kroniky prachu a chystám se na Kufr z nebe.

Knížka mě zaujala obálkou a anotací, tak jsem si jí půjčila v knihovně.

Žánr dystopický sci-fi YA román jsem zatím nečetla, ale překvapilo mě, že se mi knížka líbila a dobře se mi četla. I přes to, že to byla bichlička se skoro 550 stránkami.

Gemma ztratí část svých vzpomínek a snaží se zjistit, jak se to stalo. Kniha byla napínavá a chtěla jsem vědět, co bude dál. Mělo to trošku detektivní prvky a nechybí ani romantická linka.
Zajímavý námět pro knihu jako screening myšlenek. Já bych tedy na screening myšlenek nešla a co vy, chodili byste?

V knize najdeme i playlist 20 písniček. Všechny jsem si našla a poslechla, ale žádnou jsem neznala. Nejvíc se mi líbila The Lonely od Christini Perri.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Zfilmováno

Ztracené vzpomínky (2002)


Kniha Ztracené vzpomínky v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst148x
v Chci si koupit57x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

pro děti od 14 let

Autorovy další knížky

Lin Rina
německá, 1987
2019  87%Kroniky prachu
2020  84%Pár stránek navíc
2021  72%Limea
2022  74%Kufr z nebe
2024  76%Ztracené vzpomínky