Ztracené vzpomínky

Ztracené vzpomínky https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531111/bmid_ztracene-vzpominky-65b9645c7a3cf.jpg 4 11 3

Je to jen v její hlavě, nebo se to skutečně stalo? Od autorky bestselleru Kroniky prachu. Představ si, že přijdeš k lékaři se zlomenou rukou a na rentgenu se zjistí, že jsi v minulosti měla zpřelámané snad všechny kosti v těle. A ty přitom netušíš, kdy se něco takového mělo stát. Představ si, že se nastěhuješ do nového bytu a ve zdi koupelny najdeš schovaný svůj vlastní deník. Zápisy v něm jsou skoro dva roky staré a ty si nevzpomínáš, že by sis něco takového kdy psala, natož že bys v tom bytě už někdy byla. Představ si, že najednou poznáváš lidi, které jsi nikdy předtím neviděla. Představ si, že slyšíš věty, které nikdo neřekl. A přitom si jsi jistá, že je neslyšíš poprvé. Co potom? Začneš pochybovat o svém duševním zdraví, nebo o světě, ve kterém žiješ?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Gemmas Gedanken , 2020


více info...

Přidat komentář

kikikrat
22.04.2024 4 z 5

Kniha by šla určitě zkrátit ale mě to zkrátka bavilo tak jak to bylo. Líbilo se mi, že hlavní hrdinové žijí normální život a do toho se míchá trochu těch scifi prvků. Hlavní hrdinka mě bavila moc, byla to obyčejná holka, které se dělo několik zvláštních věcí. Samotná zápletka byla zajímavá a gradovala. Byl tam fajn humor, nějaká ta akce a přišlo i na lásku. Pár věcí mi vadilo. Zejména ta rodinná linka, která šla do ústraní a díky tomu mi to přišlo méně opravdové. Některé postavy jsem cestou úplně ztatila a ta káva už mi lezla na nervy. Jinak ale skvělá kniha se skvělou scifi zápletkou.

DreamerX9
21.04.2024 3 z 5

Knihy Lin Riny jsou srdcovky, jak by ne. Ale musím uznat že tahle mi připadala trochu slabší. Sci-fi část měla autorka velmi zajímavě zpracovanou akorát mi nesedli postavy a také zdlouhavost Knihy pričemž se mi zdálo že se mnohokrát opakuje.
Zůstanu fanouškem kronik ale jsem si jistá že si najde své čtenáře.


Natty
16.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Velmi zajímavé tak trochu YA sci-fi (nebo budoucnost za pár desítek let?), které mě rychle připoutalo a po třech dnech propustilo s příjemným pocitem po dočtení.

Velmi mne bavila myšlenka budoucí medicíny za několik desítek let, screeningu našich myšlenek a celková zápletka s „ukradenými“ vzpomínkami a možnou implementací umělých vjemů. Opravdu originální příběh, ve kterém nechybělo drama, dobrodružství, ryzí přátelství ani láska. Klidně bych se rovnou vrhla na další díl, pokud by existoval.

V knize sice jsou některé pasáže, které by si zasloužily trochu péče, a hrdinka se občas chovala nepochopitelně a všechno vnímala jako naprosto normální, i když to občas moc nedávalo smysl, ale ani tak to nenarušilo běh příběhu. Co mě tedy ale opravdu zarazilo, bylo to, že se po ničem moc nepídila, byť bych čekala, že se už z principu bude ptát všech úplně na všechno. A na rodiče nějak moc často zapomínala - na to, že ani jeden z nich nebyl zrovna moc v pohodě.

Jediné co bych vytkla, je ta neustále opakující se posedlost kávou.... Klidně bych zmínku o kávě tak 50x vynechala a i tak by toho bylo moc.

Štítky knihy

pro děti od 14 let

Autorovy další knížky

Lin Rina
německá, 1987
2019  87%Kroniky prachu
2020  85%Pár stránek navíc
2021  72%Limea
2022  74%Kufr z nebe
2024  78%Ztracené vzpomínky

Kniha Ztracené vzpomínky je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce78x
Chystám se číst130x
Chci si koupit54x
dalších seznamech3x