Slušní lidé přehled

Slušní lidé
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471404/bmid_slusni-lide-V7j-471404.png 4 893 893

Jednou ráno otevře Pete Riley dveře cizímu člověku a uslyší zprávu, která jemu i jeho partnerce Maddie promění život v noční můru. Dozvědí se totiž, že jejich syn byl v porodnici omylem zaměněn a už dva roky vychovávají cizí dítě… Zatím poslední psychologický thriller bestsellerového autora Té přede mnou nebo Dokonalé manželky se dotýká otázek souvisejících s rodičovstvím, vztahy a především s morálkou: Projevuji dítěti dost lásky a dokáži správnou výchovou ovlivnit jeho vrozené vlastnosti? Mohu partnerovi za všech okolností a ve všem věřit? A především: mám právo chovat se k druhým, jako se oni chovají ke mně, a zlo oplácet zlem?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Playing Nice , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slušní lidé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (265)

pinkstrom
včera 5 z 5

(SPOILER) Skvělá kniha, která se četla sama. Je neuvěřitelné, jak snadné je překrucovat nejmenší detaily i zásadní věci a jak životy "normálních" lidí můžou být vnímány v úplně jiném světle příslušnými orgány. Miles byl opravdu ukázkový psychopat a při pasáži s psychologem, který zkoumal Thea, mě málem zamrazilo. Každá nová rána pro Peta a Maddie byla neskutečná, člověk jen kroutí hlavou, co dalšího se může stát a jak to bude použito proti němu. Velmi mě potěšil závěr s Maddie. Plný počet, protože téma záměny dětí by mě k výběru knihy nenalákalo, ale dala jsem na doporučení a rozhodně nelituju.

Coucouha
23.07.2024 4 z 5

Od začátku se mi kniha četla velmi dobře. Děj byl zajímavý, napínavý a nutil mě číst dál a dál, ale hvězdičku musím strhnout za konec. Skončilo to přestě tak, jak jsem si říkala "no snad na konci nebude to a tamto..." a bohužel jsem se trefila. Takže konec moc rychlý, jednoduchý a nereálný. Celá kniha byla napínavá právě tím, že takhle by se to vše mohlo v reálném životě stát, ale opravdu by to vše skončilo určitě jinak. Škoda, mohlo to být lepší, ale i tak je J.P. Delaney autor, od kterého si ráda přečtu jakoukoli knihu.


Magdalenkačte
14.07.2024 5 z 5

Pete a Maddie jsou mladý pár, který má dvouletého Thea a žijí svoje relativně pokojné životy. Do školky, do práce, domácí práce. Pete je s chlapečkem doma, stará se o něj a Maddie chodí do práce. Jednoho dne se u jejich dveří objeví sympatický Miles a oznámí jim, že Theo není jejich syn. A má na to dokonce DNA důkaz. Prvotní šok střídá překvapení, jak jde s Milesem a jeho ženou Lucy všechno skvěle. Oba páry se spřátelili a probíhá kontakt i mezi jejich dětmi, Theem a Davidem.
Jenže pak se něco změní….a ta změna je jak atomová bomba!
Přečtěte si tento skvělý psychologický thriller a zjistěte zda opravdu jsou Miles s Lucy slušní lidé.

všechny komentáře

Související novinky (3)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Knižní novinky (9. týden)

27.02.2022


Knižní novinky (37. týden)

12.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Slušní lidé v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených1 174x
ve Čtenářské výzvě299x
v Doporučených54x
v Knihotéce362x
v Chystám se číst495x
v Chci si koupit132x
v dalších seznamech12x