Čajovna v Tokiu

Čajovna v Tokiu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465030/bmid_cajovna-v-tokiu-8ku-465030.png 4 1487 348

Popadněte cestovní pas a vydejte se do země mrakodrapů, tradičních chrámů, čajových rituálů a rozkvetlých sakur. Užijte si romantiku s šálkem lahodného čaje a nechte se unášet příběhem, který si vás získá od první stránky. Fiona je vášnivá fotografka, má cestovatelský blog a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen. Jenže na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí před deseti lety zlomil srdce – přitažlivý a úspěšný fotograf Gabe. Čas strávený s Gabem je pro Fionu zpočátku za trest. Fotograf jí dává najevo, jak ho obtěžuje, že se jí musí věnovat. Tři generace místních žen ji ale přijmou mezi sebe a Fiona v jejich domě a rodinné čajovně nachází lásku a vřelost, která jí schází. Užívá si s nimi piknik pod sakurami, poznává pravý japonský čajový obřad. A právě díky nim se jí postupně vrací sebevědomí, které jí dávný incident pořádně pochroumal. Mezitím k sobě s Gabem při toulkách Tokiem pomalu nacházejí cestu a začíná to mezi nimi znovu jiskřit…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Little Teashop in Tokyo , 2020


více info...

ElikaS
ElikaS
včera 4 z 5

U knížek Julie Caplin můžu v podstatě napsat jednu recenzi a tu kopírovat ke všem knížkám
Opět jsem si čtení užila. Jedná se o příjemnou oddechovku, ve které se neděje nic zásadního. Děj příjemně plyne a vykouzlí vám úsměv na tváři.

blebuska
blebuska
09.03.2024 5 z 5

Přestože od začátku víte, kam se bude kniha ubírat a jak skončí, popisy Japonska a jeho kultury jsou úžasné. Příjemná oddechovka


Silvisek
Silvisek
01.03.2024 4 z 5

Docela dobra kniha o kulture atd. Mozna jsem cekala od toho vice. Jde tam hlavne o Japonsku

kopeceli
kopeceli
24.02.2024 5 z 5

Mám za sebou již dvě knihy od autorky. Dodržuje stejnou jednoduchou osnovu, takže čtenářka ví, co ji čeká. Proto není vhodné číst její knihy brzy po sobě.
Cílem knih je pohodová atmosféra, jemná romantika, poznávání odlišných kultur v různých zemích. Líbí se mi, že není násilně korektní. Líbí se mi, že je svá. Mnoha unaveným ženám pomáhá uvolnit se a potěšit, když břímě dnů je příliš těžké.
Kdybych hodnotila jen literaturu, bylo by hvězdiček mnohem méně. Ale rozhodla jsem se hodnotit i lidsky a v tom případě dávám plný počet.

leny.wood
leny.wood
18.02.2024 4 z 5

Jako u všech knížek série je jasné, o co jde a kdo ke komu patří. Pro mě je důležitá čtivost, příjemná a neuměle použitá slovní spojení a v tomto případě poznání japonské kultury a taky něco z práce fotografa, jak jen to je u romantických knížek možné.

Evina.Cetba
Evina.Cetba
15.02.2024 2 z 5

Nic se tam dohromady neděje, Fiona se spřátelí s japonskou rodinou a oni si jí oblíbí, opečovávají ji, berou na známá japonská místa oblíbená turisty, taková pohádka. Seznámí se také s evropským fotografem, který jí má být mentorem. Četlo se mi to obtížně, nemá to spád a myslela jsem, že se dozvím víc zajímavých věcí o Tokiu. Je to druhá kniha ze série, ke které jsem se dostala a pro představu mi to už stačilo.

Mabie
Mabie
11.02.2024 4 z 5

Tentokrát je v hlavní roli exotické Japonsko, jeho kuchyně, filozofie a jako vždy v knihách od Julie Caplin i romantická linka s happyendem. Romantické knihy příliš často nečtu, ale konkrétně knihy JC mám ráda kvůli neuvěřitelně dobře popsanému prostředí, místním zvyklostem, tradicím a jídlu.
Hlavní hrdinka Fiona je "šibui", což podle Japonců znamená bezelstnost, přirozenost a obyčejnost. Právě tato obyčejná dívka má možnost si během 14 dnů pobytu vychutnat nejen krevety v křupavém těstíčku tempura, suši, kuřecí špízy yakitori, majonézu yuzu nebo nudle ramen, ale poznává svět plný tradic. Lidé si tu cení přírody, klidu i letitých nedokonalých věcí a chápou, že stáří znamená moudrost a zkušenost. Prostředí, kde filozofie "wabi sabi" učí, že nic není navždy a všechno bychom si měli užívat tady a teď. Svět, kde zlaté lepidlo "kincugi" praskliny nemaskuje, naopak se prasklina opravované věci zvýrazní a pozlatí, protože staré věci jsou díky svým nedokonalostem jedinečné odrazy reality.
"Třešňové květy se oslavují nejen pro krásu, ale také pro pomíjivost. Zítra můžou být pryč. Krása spočívá v okamžiku, kdy se na ně díváš."
Bylo to milé, exotické, pohodové, takže doporučuji.

hlavajda93
hlavajda93
06.02.2024 4 z 5

Pěkná kniha s popisem Japonska, ale čekala jsem od ní trochu víc.

Pouli
Pouli
05.02.2024 2 z 5

Líbilo se mi Japonsko a hostitelská trojice žen, ráda bych zkusila Ramen. Nalilo se do mě nadšení do focení. Ale hlavní hrdinka a její vyvolený mě rozčilovali.

Fčelička
Fčelička
30.01.2024 2 z 5

Velmi přesný popis Japonska z pohledu Evropana. Zvyky, gastronomie i příroda krásně výstižné. Mohu posoudit, neb jsem tam byla....
Pokud jde o milostnou zápletku, tak ta opravdu není uvěřitelná!!! Ale jako oddechovka se kniha dá přečíst.

Didi15
Didi15
29.01.2024 5 z 5

Mně se to moc líbilo , jak téma fotografování , tak Japonsko , které na mě úplně dýchlo.

pip11
pip11
19.01.2024 3 z 5

Příběh, ve kterém se dozvíte něco málo o Japonsku, které já moc nemusím. Bylo to hezké hlavně díky fotografování. Konec se mi líbil, ale celkově to bylo spíše průměrné čtení.

4xbabča
4xbabča
18.01.2024 4 z 5

Další romantický příběh, tentokrát s fotografkou Fionou, se odehrává v Tokiu s bližším poznáním krás vzdáleného Japonska a také jeho kultury. Během čtení přímo láká se zastavit a v klidu si vychutnat šálek čaje.

Niki.N
Niki.N
16.01.2024 2 z 5

Oproti předchozím dílům mě tento díl moc neoslovil. Hodně protahované,chybí pořádná zápletka.

Barulinkas
Barulinkas
11.01.2024 3 z 5

První kniha od této spisovatelky co jsem četla. Příběh se mi moc líbil. Japonsko autorka krásně popsala, ale i přesto mě návštěva této země stále neláká.

Na konci málem ukápla slzička. Dávám velké plus za ukončení příběhu :-)

Ellkao
Ellkao
06.01.2024 5 z 5

Musím říct, že knihy Julie Caplin jsou nahoru, dolu. Jedna super (Kodaň, Chorvatsko) druhá slabší (Brooklyn, Paříž, Island). Ale Tokio mi učarovalo, japonská rodina byla boží a Fiona mi přišla jako velmi zajímavá hlavní postava, rozhodně s ní nebyla nuda.

A ještě bych chtěla vyzdvihnout překlad knih Julie Caplin. Jako čtenářka i originálu, musím říct že tyto knihy jsou opravdu kvalitně přeloženy.

Laira
Laira
31.12.2023 2 z 5

Tak táto zatiaľ bola za mňa najnudnejšia. Rozbehlo sa to asi až na 120 strane. Nútila som sa do čítania. Zachránil to len ten koniec, ktorý bol celkom pekne spracovaný a takmer som slzičku vyronila.

terinkha
terinkha
28.12.2023 3 z 5

40/2023
Hvězda za Japonsko, hvězda za téma fotografování (přiznávám se, že popisy fotografií autorce šly a já si je dokázala představit celkem živě, fakt!) a hvězda za docela fungující ústřední dvojici.
Přelouskala jsem to za jeden den, dala jsem hlavě oraz a bylo mi fajn :-)
Dávám tak 70 %, dobré to bylo.

6Nikki6
6Nikki6
22.12.2023 5 z 5

Opět krásná kniha která byla jako pohlazení :)

Sumatrae
Sumatrae
10.12.2023 5 z 5

Nadherne popsane Japonsko, zvyklosti, priroda a cajovna Stejne jako u Hotylku na Islandu me vykresleni prostredi nadchlo, ze bych se tam nejradeji hned vydala Velice sympaticke snad vsechny postavy, prijemna oddechovka