Čajovna v Tokiu přehled

Čajovna v Tokiu
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465030/bmid_cajovna-v-tokiu-8ku-465030.png 4 1603 1603

Popadněte cestovní pas a vydejte se do země mrakodrapů, tradičních chrámů, čajových rituálů a rozkvetlých sakur. Užijte si romantiku s šálkem lahodného čaje a nechte se unášet příběhem, který si vás získá od první stránky. Fiona je vášnivá fotografka, má cestovatelský blog a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen. Jenže na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí před deseti lety zlomil srdce – přitažlivý a úspěšný fotograf Gabe. Čas strávený s Gabem je pro Fionu zpočátku za trest. Fotograf jí dává najevo, jak ho obtěžuje, že se jí musí věnovat. Tři generace místních žen ji ale přijmou mezi sebe a Fiona v jejich domě a rodinné čajovně nachází lásku a vřelost, která jí schází. Užívá si s nimi piknik pod sakurami, poznává pravý japonský čajový obřad. A právě díky nim se jí postupně vrací sebevědomí, které jí dávný incident pořádně pochroumal. Mezitím k sobě s Gabem při toulkách Tokiem pomalu nacházejí cestu a začíná to mezi nimi znovu jiskřit…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Little Teashop in Tokyo , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čajovna v Tokiu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (371)

mary2019
včera 3 z 5

Tyhle knížky od Julie Caplinové se mi líbí hlavně kvůli obálkám. Začala jsem je postupně sbírat v různém pořadí. Jako první jsem začala číst tuto - Čajovna v Tokiu.
Příběh jako takový mě moc nezaujal, ale popisování života v Tokiu, místních zvyků, tradic, to mě opravdu nadchlo. Občas jsem měla pocit, že jsem tam také. Jen ten děj prostě neměl šťávu.
Knížka se ale četla dobře. Sice jsem se ke knížce vracela častěji, než bych chtěla a chvílemi jsem se modlila, ať už to skončí. Některé postavy mi úplně nesedly. Například matka Fiony. Nebo chování Gaba. Ovšem konec? Ten mě rozbrečel no . Asi jsem přecitlivělá .
Jsem zvědavá na další knihy. Zda budou psané v podobném stylu.
Doporučuji nenáročným čtenářům.

JaneH
23.07.2024 4 z 5

Ačkoliv jsem se několikrát přistihla, že jsem se do čtení musela nutit, kniha se mi ve výsledku líbila. Nejvíce na knize oceňuji popis rušného Tokia i toho, jaký vnitřní klid a řád v sobě její obyvatelé mají. Moc mile na mě působila rodina, ve které Fiona bydlela. Líbilo se mi o to, že se autorka vrátila k postavám, které se objevili v knize Kavárna v Kodani.
Když se blížil konec, chytala jsem se za hlavu a nahlas jsem prosila, ať to prosím není takové klišé. Musím říct, že autorka mě tím, jak z toho "vybruslila", úplně dostala. Tohle se vám povedlo, paní Caplinová!
Ve výsledku šlo o pohodovou knížku, kterou byste od autorky čekali. Nebyla jsem z ní však nijak zvlášť nadšená- zkrátka neurazí, nenadchne.


MatBla
23.07.2024 5 z 5

Jednou větou: Opět nádhera.
Ten konec byl tak krásný, že jsem si ho musela přečíst ještě jednou.

všechny komentáře

Související novinky (7)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022


50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (7)

... život je příliš krátký, aby člověk věnoval čas věcem, které se mu nelíbí.


Lidé by se měli soustředit na přítomnost.


Krásná fotka se pozná podle toho, že ji tak vnímá divák, ne tvůrce.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Čajovna v Tokiu v seznamech

v Právě čtených33x
v Přečtených2 280x
ve Čtenářské výzvě494x
v Doporučených82x
v Knihotéce690x
v Chystám se číst645x
v Chci si koupit197x
v dalších seznamech11x