Komentáře knihy Pláž v Chorvatsku
Julii Caplin jsem se úspěšně vyhýbala, jelikož nejsem fanda romanťáren.
Ale jsem ráda, že si i tak ke mě našla cestu právě pláž v Chorvatsku.
Není to nijak náročné čtení, vlastně celou dobu víte, jak to skončí a proto není kam spěchat. Každou stránkou jsem se nechala unášet krásným Chorvatskem. Opravdu jsem měla pocit, jak kdybych tam právě byla.
Skvělá letní oddechovka!
Snad nejlepší Caplinka, kterou jsem zatím četla. Naprosto se strefila do mé letní nálady, když venku panovala čtyřicetistupňová vedra. Slupla jsem to jako malinu, fakt se to čte rychle. A teď mám chuť se rozjet do Chorvatska.
Příjemná letní oddechovka. Kniha má ten správný vibe, hlavně když ji čtete přímo v Chorvatsku.
Asi pod vlivem panujícího vedra jsem v knihovně sáhla po této knize a bylo to přesně takové, jak sliboval název i obálka. Příběh je předvídatelný, překvapivě čtivý a dovolenková pohoda z něj skoro odkapává.
Na rozdíl od většiny ostatních svých knih se autorka tentokrát nezaměřila tolik na jídlo, ale popisy míst byly klasicky vynikající. Do toho přiměřené množství romantiky a je z toho příjemná letní oddechovka.
Stručně: slunce, moře a loď
Nevím, jestli je to tím, že je Chorvatsko moje srdcovka a zrovna i Trogir a Split, kde jsem byla už 2x po sobě, protože to tam je nádherné, ale tenhle díl mě zatím bavil ze všech nejvíc.
Mělo to super zápletku, zajímavý děj, různé charaktery, bylo to zábavné, občas mě i zamrazilo po zádech, hlavně u Simona, kterému bych nejradši šlápla do xichtu. :D
Hezký dovolenkový vibe. Asi si jdu rovnou objednat hotel na další léto někde u krásné zátoky.
Jako oddychové čtení na dovču ideální kniha, žádné velké přemýšlení nad postavami nebo dějem. Jen užívání si představy moře, slunce, loď a láska.
Audioknihu výborně namluvila Veronika Lazorčáková. Poslouchala se naprosto skvěle, překvapilo mě, když jsem druhý den byla na konci.
Je to už několikátý díl série, který čtu, takže styl pro mě nebyl velkým překvapením. Naopak přišla příjemná změna v tom, že postavy po sobě hned zpočátku nevzdychaly a Nick měl jiný vztah.
Pokud doopravdy chcete postavy, které budete nesnášet, tak přesně víte, po čem sáhnout. Simon je absolutní slizák a blb. Pokaždé mi běželo v hlavě: Fuj, fuj, fuj! Tara je namyšlená modelka, která má dojem, že jí patří svět a všichni jí budou sloužit. Její chování k Maddie bylo šílené!
Přiznám se, že na začátku budete nenávidět i Nicka, protože se chová trochu povýšeně a arogantně. I když bych řekla, že si to u mě pak vyžehlil galerií a obrazy.
Hlavní hrdinka Maddie je naopak zlatíčko se srdcem na dlani, která se ze všech sil snaží, ale taky si nenechá všechno líbit. Opravdu se mi líbily její konverzace s Nickem. Nejvíc jsem ocenila, že se pokusila pomoci Taře i přesto, jaká je to mrcha. Jediné, co jsem fakt nechápala, proč tahle inteligentní osoba vlezla do člunu s člověkem, který jí ukradl klíče, jakože dát mu větší prostor odjet a Nicka tam nechat?
Celkově prostředí bylo strašně fajn, poznávání Chorvatska a hlavně i umístění děje na jachtu dávalo knize jiný rozměr. I když víte přesně, jak kniha dopadne, tak má pár super nečekaných momentů a já furt čekala, co vlastně bude na konci za problém a tohle mě vážně nenapadlo.
Pokud hledáte příjemné romantické čtení na jaro nebo léto, tak tahle kniha je pro vás ideální!
Kniha krásně navazuje na díl Cukrárna v Paříži, kamarádka Maddie a bratr její kamarádky Niny...konečně trochu romantiky!! Mám ráda i autorčiny popisky o pečení či vaření, popis kultury daného místa, ale přece jen když je to romantická kniha, je té romantiky někdy hodně málo.
Autorčiny knihy mám prostě ráda. Nemůžu je číst hned za sebou, ale s jistým odstupem je to vždycky příjemně strávený čas. Pláž v Chorvatsku mi přišla trochu jiná, než předešlé knihy. Nebyla tak zaměřena na jídlo, ale vůbec to nevadilo.
A prostě miluju její popisy míst, když je to místo, kde člověk byl, má pocit, že se tam opravdu v mysli vrací...
Audiokniha
Díl s Chorvatskem se mi poslouchal asi ze všech nejlíp , konečně se něco dělo víc zajímavého a dozvíte se i zajímavosti.
Příběh Maddie mě bavil ale znovu bych si asi tento díl už nečetla. I když jako čtení na léto to neodsuzuji, protože na vás dýchne atmosféra moře, slunce a západů slunce na jachtě.
Tak prvni kniha, krera me vyslovene stvala. Ty tri mega neprijemne osoby mi cteni neulehcili. Chvilemi jsem si rikala, jestli ctu stejnou knihu nez ostatni ctenari. Za mne teda zklamani.
Zase príjemná oddychovka, v ktorej dej plynul. Nádherná chorvátska atmosféra, ale niečo tomu chýbalo. Iné diely zo série ma bavili viac.
Pohodová oddychovka nejlépe v létě na pláž. Já ji četla o Vanocích a s cukrovím už toho sladkého bylo někdy moc :-) Děj pěkně plynul, více než o jídle, byl tentokrát o umění. Trochu mě štvalo, že se v příběhu "bál" chlap rozmazlené holky a všechno jí sežral...ale i takový je svět :-) Těším se, s kým se setkáme v příštím díle a děkuji za epilog, vždy se v něm dozvíme trochu víc :-)
Příběh je předvídatelný, ale to je u téhle autorky spíš přednost než nedostatek. Člověk ví, kam směřuje už po pár stránkách, a přesto ho to baví. Chorvatské pláže a atmosféra cestování dodávají knize lehkost a dovolenkový vibe, který je ideální, když chce člověk vypnout. Pobavila jsem se, párkrát zasmála a celkově mi to poskytlo přesně ten typ čtení, na který se u Caplinové ráda vracím.
„Talent pomáhá, ale vítězové mají na rozdíl od ostatních hráčů odvahu a odhodlání.“
Byla to má první kniha od této autorky. A jo, autorčino psaní mi sedlo jak bába na hrnec :D teď chodím do knihovny výhradně na její knihy :D co budu dělat až je přečtu? :D
Maddie se jako hosteska na luxusní jachtě stará o partu snobů z módní branže a snáší urážky od dvou namyšlených modelek. Naštěstí se na lodi plaví i farmář Nick, kterého kvůli jeho vzhledu (podobě se slavným hercem) sbalila jedna z nich. Jachta pluje mezi chorvatskými ostrovy a je jasné, která dvojice bude na konci příběhu tvořit milenecký pár.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Julie Caplin také napsal(a)
| 2018 | Kavárna v Kodani |
| 2020 | Hotýlek na Islandu |
| 2021 | Chata ve Švýcarsku |
| 2019 | Cukrárna v Paříži |
| 2019 | Pekárna v Brooklynu |
Externí recenze
- Romantická plavba okouzlujícím Chorvatskem / Popelčiny knížky
- Pláž v Chorvatsku / Budiž kniha!
- Je libo dovolená u moře, plavba na jachtě a trocha romantiky? / Knižní toulky - Hlelena

82 %
77 %

Pokračování Paříže bylo přijatelnější než samotná Paříž, ta mě opravdu nebavila. Léto, Chorvatsko, jachta, působící idylka na dovolené. Ke krásnému popisu Chorvatska však dojem kazí protivné, panovačné postavy z vyšší třídy, než romantiku spíše dostaneme přehlídku zvracení, popis okolí, je krásně napsán jako vždy, naštěstí se kniha čte velmi dobře a za odpoledne je slupnutá jak malina a po hlavě se tak můžeme přesunout Asie, která doufám, že bude lepší.