Ronnie Sparks Ronnie Sparks komentáře u knih

☰ menu

Rebelské srdce Rebelské srdce Katherine Locke

Autorka má ráda magii, proto skutečnou událost Revoluci v Maďarsku okořenila fantastickými prvky jako např. anděl smrti, magická řeka...Bavilo mě doprovázet židovku Csillu po nebezpečné cestě ke svobodě. Neustálé sledování tajnými agenty, nebezpečné protesty v ulicích a objevování tajemství jejího táty z deníků. Více v recenzi na blogu.

02.04.2024 5 z 5


Gustík brečí Gustík brečí Sara Gimbergsson

Krásná kniha pro nejmenjší. Každý má někdy špatný den. Je potřeba dětem ukázat, že je to normální a naučit je s negativními pocity pracovat.

30.03.2024 5 z 5


Do lesů: Příběh přežití, vítězství a lásky za holokaustu Do lesů: Příběh přežití, vítězství a lásky za holokaustu Rebecca Frankel

Autorka nám přiblíží příběh židovské rodiny Rabinowitzové, která uteče z židovského ghetta v rodném polském městečku do Bělověžského pralesa. Přes dva roky se v lese skrývají a snaží se přežít. Jenže je čeká krutá zima, nemoci jako např. tyfus a nájezdy vraždících nacistů. Smutný a hrozný příběh, ale je potřeba si připomínat, co se v té době dělo. Více v mé recenzi na blogu.

29.02.2024 5 z 5


Bestie v uniformě Bestie v uniformě Lukáš Křišťan

True Crime o nejhorší vraždě prvorepublikového Československa. Příběh není psán jako příběh, ale je psán formou výslechů svědků, proloženy jsou zápisky od samotného četnického kapitána, záznamy z tehdejších novin a lékařské posudky. Dokonce sám vrah prozradí jaké měl dětství a proč vraždil. Více v mé recenzi na blogu.

25.02.2024 5 z 5


Kult Kult Camilla Läckberg

První díl byl pecka, líbil se mi od začátku do konce, na pokračování jsem se fakt těšila, ale bohužel je o dost slabší. Druhý díl je asi stejně tlustý jako první díl, ale bohužel bych dvojku tak o polovinu zkrátila. V příběhu bylo několik nudných míst, zbytečné natahování a celkově si myslím, že příběhu něco chybělo. Více v recenzi na blogu.

18.02.2024 3 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Po dočtení jsem si říkala, že je tento díl dle mého názoru nejvíce romantický a zařadila bych knihu do červené knihovny. Očekávala jsem více vína, pěstování vína či samotnou tvorbu vína. V knize bylo, ale více jídla, lásky a Hattie neustále řešila zda se vrátit k bejvalému nebo rozvíjet nový vztah. Více v mé recenzi.

27.01.2024 4 z 5


Poznámky k popravě Poznámky k popravě Danya Kukafka

Nejprve bych ráda zmínila fakt, že se nejedná o thriller, ale o spíše filozofický román zaměřený na empatii a pochopení. Každá kapitola je vyprávěna z pohledu jiné postavy a také z několika časových linií. Samozřejmě sledujeme i Anselovo oběti a odpočítávání do popravy. Více v mé recenzi na blogu.

14.01.2024 5 z 5


Magie zalitá jedem Magie zalitá jedem Judy I. Lin

Hlavní hrdinka Ning je velice statečná, silná a odhodlaná udělat vše pro záchranu své sestry. Tajemný Kang mi byl sympatický, i když jsem nevěděla na jaké straně je a kamarádka Ning Lian je milá, odvážná a ochotná. A co se týká princezny, tak ta mi byla dost nesympatická, ale intrik je tam tolik, že mě příběh fakt bavil. Více v mé recenzi na blogu.

29.12.2023 5 z 5


Kostischrány Kostischrány Emily Lloyd-Jones

Fantasy young adult dobrodružný příběh se zombíky a velšskou mytologií. Za mě super čtení, ale nejspíše pro mladší čtenáře. Více v mé recenzi.

13.12.2023 5 z 5


Vřesová můrka Vřesová můrka Oksana Bula

Nádherná kniha, líbí se mi zvolené barvy, můrky, formát i grafické zpracování. Celostránkové ilustrace jsou doplněny o komiks, což je paráda, ale myslím si, že se bude díky tomu pohádka číst špatně malým dětem třeba před spaním a starší děti si knihu na čtení nevezmou, jelikož vypadá moc dětsky. Takže je to zase kniha pro vybranou skupinu milovníků knih, jako jsem například já. Více v recenzi na blogu.

17.11.2023 5 z 5


Dívka v medvědí kůži Dívka v medvědí kůži Sophie Anderson

Jedná se o krásnou a milou pohádku, která obsahuje vše, co má v pohádce být - dobrodružství, láska k přírodě a zvířatům, kamarádství, nějaké to nenásilné poučení a příjemná atmosféra se skvělými postavami. Více v mé recenzi.

13.10.2023 5 z 5


Vzpomínky Vzpomínky Shannon Messenger

Bohužel musím říct, že je toto za mě nejhorší díl. Je nejtlustší a já od něj očekávala akce, napětí, strach a dobrodružství. Příběh začal naprosto skvěle, nedokázala jsem se odtrhnout, po asi 100 stran jsem se začala nudit. I přes tu nudu jsem si pár věcí spojila z předešlých dílů, takže to nebylo zbytečné čtení, ale na mě to bylo zbytečně zdlouhavé. Více v mé recenzi.

08.10.2023 3 z 5


Dcera měsíční bohyně Dcera měsíční bohyně Sue Lynn Tan

První díl z dvojdílné fantasy série s kapkou romantiky a starověké čínské mytologie doplněna magií a nesmrtelností. Příběh se mi četl velice dobře a rychle. Byl poutavý, zajímavý a nechyběla mu akčnost a napětí. Jedná o Young adult, což znamená, že je příběh jednodušší. Krásný fantasy příběh, ubírám jednu hvězdu, jen díky tomu, že tam na mě bylo moc romantiky. Více v recenzi na blogu.

02.08.2023 4 z 5


Do morku kostí Do morku kostí Camille DeAngelis

Povedená young adult kniha, tedy určená pro mládež. Hlavní téma kanibalismus, neřekla bych, že je morbidní, spíše je psaný přesně tak, aby mohla mít kniha nálepku young adult. Doporučuji mladším čtenářům a celou mou recenzi najdete na blogu.

02.07.2023 5 z 5


Kolektiv Kolektiv Alison Gaylin

Námět na příběh skvělý, ale pro náročnější čtenáře nebude. Klidně bych knihu zařadila do young adult, i když jsou postavy dospělé. Mě se příběh líbil, konec byl ale dle mého názoru málo propracovaný, takový zrychlený. Řekla bych, že i pár situací bych více rozepsala, ale jinak docela fajn psychologický thriller. Více v celé recenzi.

01.04.2023 4 z 5


Soumrak Soumrak Shannon Messenger

Šestý díl je zatím nejtlustší. Bála jsem se, že se bude příběh nudně táhnout díky tolika stránkám navíc. Občas bylo tempo pomalejší, ale nevadilo mi to ba naopak mi vše do příběhu sedělo. Opět byl příběh velice čtivý, dobrodružný, napínavý, záživný i temný. Obsahuje vše, co by mělo fantasy obsahovat. Celou sérii doporučuji, i když je to young adult, tak spíše doporučuji dospělákům - milovníkům fantasy. Více v mé recenzi.

18.11.2022 5 z 5


Já, Smrt Já, Smrt Aleš Novotný

Začátek byl na mě trochu zmatečný, co kapitola to nahlédnutí k jiné osobě. Po pár kapitolách jsem se zorientovala a následně jsem knihu dočetla celou, vzhledem k tomu, že jsem ležela doma nemocná, tak jsem měla čas knihu přečíst na jeden zátah. Užila jsem si ji a doporučuji ji všem mladším, ale i starších, kteří chtějí číst oddychovější thriller...více v recenzi.

28.09.2022 5 z 5


Hitlerův otec Hitlerův otec Roman Sandgruber

Mě se kniha líbila, i když jsem ji četla poměrně dlouho. Nedala jsem ji na jeden zátah, jelikož kniha obsahuje hrozně moc informací, takže jsem musela při této knize sáhnout i po jiném čtení. Mám dojem, že jsem při čtení této knihy přečetla ještě tři další, ale určitě knihu budu dále doporučovat, hlavně těm čtenářům, kteří čtou knihy na téma 2. sv. válka, holocaust atd...více v recenzi.

25.09.2022 5 z 5


Frida Frida Nina F. Grünfeld

Byla jsem zvědavá jaký život měla Frida před válkou, když se živila jako prostitutka a ještě ke všemu byla židovkou. Nina si dala velikou práci, aby našla informace o své babičce a tom, jak vůbec dopadla. Příběh Fridy je psaný velice čtivě a oceňuji i šedé stránky, na kterých najdeme cestu a popis pátrání Niny.
Byla to hodně zajímavá kniha, bavila mě tak moc, že jsem ji přečetla během jednoho dne.

27.07.2022


Všechno bude dobrý, Beth Všechno bude dobrý, Beth Barbora Koutná

Příběh je napsaný čtivě, ale já jakožto dospělá musím říct, že mě kniha bavila jen do ukončení léčby, pak už se v knize řešila pubertální láska a trable, proto knihu doporučuji dívkám od 12ti let. Určitě se vám bude líbit a je to tenká kniha, tak ji budete mít přečtenou rychle.

23.07.2022 4 z 5