Emma ve světě fantazie přehled
Emma je velmi pilná holčička, ráda vymalovává bez přetahování, a když přece jen jednou přetáhne, zoufá si... a přesto se stane neslýchaná věc; Emma vzlétne k obloze, kde se setká s podivuhodnými bytostmi. Půvabné a originální vyprávění o zvědavosti, tvořivosti a překonávání sebe sama, jako když přetahujeme pastelkou omalovánku.... celý text
Originální název: Emma ne veut pas dépasser, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Emma ve světě fantazie. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 6 komentářůSouvisející novinky - Emma ve světě fantazie (0)
Kniha Emma ve světě fantazie v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 16x |
| v dalších seznamech | 2x |

91 %
76 %
Emma ve světě fantazie
Emma je usilovné dievčatko, ktoré rado vymaľováva omaľovánky, dokonca bez toho, aby vyšla za čiaru. Lenže jedného dňa od samého vzrušenia, že celú omaľovánku už určite dokončí bez jedinej chybičky, vyšla za obrysovú čiaru. ...a začala letieť k oblakom, ktoré boli zlaté, celé nebo malo nádych zelenej, stretlo rybovtáka, staré lietadlo i pána, ktorý sa na staré kolená začal učiť skákať padákom. A čo ich všetkých spájalo? Všetci voľajako ,,vyšli za čiaru", presluhovali, vybáčali z radu. Ale to, že sa nám niečo nepodarí na prvý krát, prípadne ak na niečo nemáme vhodný vek, ešte neznamená nič zlé.
Táto detská kniha je skvelou ukážkou fantázie a toho, že i keď sa nám niečo nepodarí, nič strašné sa nedeje. Práve naopak. To nechcené nám môže rozšíriť obzory, môžeme stretnúť nových ľudí i naučiť sa niečo, čoho sme sa dovtedy báli. Vyjdením z komfortnej zóny, prípadne pochybením, môžeme získať viac, než sme čakali. Prekonať strach a samého seba, posúvať hranice fantázie a mať oporu v ľuďoch, ktorí nám veria, sú to naj.
Táto detská kniha je plná krásnych ilustrácií, je poučná a môže byť nápomocná pri vysvetľovaní niektorých situácií tak, ako bola nápomocná mne a mojej dcérke. Odporúča sa od 5 rokov a určite je vhodná aj na prvé samostatné čítanie. Nás si získala, prečítali sme ju už viackrát a určite sa ku nej ešte nejakú dobu budeme vracať. Ďalší klenot našej knižnice, ktorý vrelo odporúčame :)