Vzpomínky

Vzpomínky https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520945/bmid_strazce-ztracenych-mest-vzpominky-Z1Z-520945.jpg 4 21 9

Sophie Fosterová neví, čemu (nebo komu) věřit. Ve hře s tolika hráči může být zaměření se na nesprávnou hrozbu katastrofální chybou. Ale když Nespatřeni dokáží, že je Sophie mnohem zranitelnější, než si kdy myslela, Sophii dojde, že je na čase změnit pravidla. Její zvláštní schopnosti ji až doteď vždy zachránily. Aby však mohla nepřátele porazit, musí se naučit bojovat. Příprava na bitvu ale naneštěstí nemůže pomoci jejímu kamarádovi. Ten stojí před zcela jiným nebezpečím - aby ho mohl překonat, musí Sophie a její přátelé podstoupit jedno z největších rizik v životě. A odvedení pozornosti od cíle je možná přesně to, na co druhá strana čeká…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Flashback , 2018


více info...

Přidat komentář

misazabkova
18.01.2024 5 z 5

Miluju tuhle sérii!!!
PS: Po přečtení doporučuju přečíst bonusové kapitoly z pohledu Keefa od Shannon Messenger

Veve721
21.12.2023 4 z 5

Strážce ztracených měst je naprostá srdcovka. Do série jsem se zamilovala od úvodních stran prvního dílu a ani při sedmé knížce svůj názor neměním. Přestože se nás autorka zřejmě snaží zastrašit svou grafomanií, tak jsem tuhle naducanou cihličku zhltla za pouhých pár nocí. (Ruka mě sice z té váhy bolí doteď, ale hrdinně jsem vytrvala. Strážce se postupně začíná měnit v knihomolskou posilovnu...) Každopádně čtenářský zážitek je u výtvorů Shannon Messenger zaručený! Styl psaní si napříč sérií udržuje velmi vysokou laťku, přestože se příběh i charaktery každým dílem výrazně prohlubují.

Sedmý díl je obecně velmi táhlý. A není to vyloženě negativum, přestože u jiné knížky by mi nejspíš podobné natahování děje vadilo. V případě Strážce mi však připadá, jako bych se s každou novou knížkou vracela do milovaného světa, kde mě čekají stáří známí. Takže 300 stran o kurýrováni zlomeniny zahrnující lehnění na lůžku a dloooouhé rozhovory s kamarády? Juchů! Vztahové peripetie naší odvážné elfí superhrdinky? Sem s nimi! Tvrdohlavý těhotný křídlorožec? Ano! Jen akčních scén bylo na můj vkus až příliš poskrovnu. Finále sice přineslo i trochu bitek, zbraní a kouzel, přesto jich oproti jiným dílům nebylo tolik. Taky bych přijala víc Keefa! Za mě je nepochybně top nejsympatičtější postavou, kterou nejde nemilovat.

Kdyby nešlo o Strážce, dostane kniha jasných pět hvězd, ale na mého oblíbence jsem přísnější. A v rámci série mám i oblíbenější díly, než jsou právě Vzpomínky. Stále ale mluvíme o úžasné nápadité fantasy, která se vám dostane pod kůži. Nechápu, jak mi mohlo téměř 700 stran utéct tak rychle! Strážce jakožto série je naprostá pecka a každý díl jen prohlubuje jeho návykovost. Čekání na pokračování je vždy čiré utrpení, obzvlášť když autorka ukončuje každou knihu příšerným plot twistem. I tady tomu tak je. Tak kde je kruci osmička? Nutně potřebuju!


Áňa 998
08.12.2023 4 z 5

Sedmý díl série Strážce ztracených měst je tady! Musím říct, že jsem byla hodně zvědavá, jakým směrem se bude kniha ubírat a ještě víc jsem byla překvapená rozsahem stran. Těch je tu 688, takže kniha je pořádné sousto!
.
Nebudu lhát, ten rozsah mě trochu vyděsil a musela jsem si na knihu najít čas. Ten jsem hledala postupně tak jako dva měsíce, protože knížek je moc, práce příliš a volného času minimum. Navíc, měla jsem trochu problém se začíst a rozpomenout se na hrdiny z předchozích dílů.
.
Kniha má, stejně jako ostatní díl, naprosto vymazlenou obálku, plnou detailů. Knihy vedle sebe na poličce vypadají moc pěkně!
.
Hlavní postavou je opět Sophie Fosterová, která to má s každým dílem těžší a těžší. V tomhle díle prokázala, jak moc silná je. Zároveň, i když je to ještě mládě, už tu vzniká nějaká ta romantika, na kterou vlastně čekám od začátku... Ale to nechci víc spoilerovat!
.
Nejvíc se mi líbila poslední třetina knihy. Je plná akce a napětí. U tohohle dílu nevím, jestli ta délka knihy prostě nebyla na škodu. Jasně, když máte oblíbený svět, jste rádi za každou stranu. Tady to ale bylo trošku na obtíž a děj se zbytečně prodlužoval.
.
Tahle série je super, pokud hledáte nějakou pořádnou sérii, kde se skvěle rozjíždí děj, vyvíjí postavy, jste na správné adrese. Sedmý díl pro mě byl trochu stagnační, ale konec to trochu zachránil. Jsem zvědavá na další díly, a pokud se nepletu, měli by být ještě dva/tři! Tak jsem zvědavá, čím nás autorka ještě překvapí.

ValiPages
26.11.2023 5 z 5

(SPOILER) A máme tu zatím poslední díl naší oblíbené fantasy série ! Shannon Messenger samozřejmě nezklamala a napsala další báječný díl. Na můj vkus možná byla Sophie s Fitzem až moc dlouho u Elwina ale zase tam byli spolu :) Konečně se narodili Winn a Luna ! Těším se na další díl příští rok. Doufám že konečně bude Sophie s Fitzem spolu chodit :)
Že Nespatřeni už dostanou co proto v 8.díle. Proč ty konce dopadají tak blbě ? Jak to myslí, že ,,Sophie Fosterová nejde nikam přiřadit,, ?
Nemůžu se dočkat :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

Akléda_
08.11.2023 3 z 5

Po roce konečně další díl mé milované série! Těšila jsem se extrémně a rozhodně nejsem zklamaná, protože to co mě na téhle sérii baví tu pořád bylo. Oproti těm předchozím dílům to byl ale prostě ten nejslabší, nemůžu si pomoct. Ano, Sophie i další postavy tady pořád jsou, pořád řeší různé záhady, pořád to bylo vtipné, pořád mě baví ty vztahy mezi nimi, to všechno stále platí. Problém tohohle dílu je v jeho délce. Už předchozí díly mi přišly moc dlouhé, ale z valné většiny byly oprávněné. Pořád se tam něco dělo a autorka zvládla ty stovky stran zaplnit dějem a zvraty. Tady ale ne. Celých 259 stran jsme totiž na ošetřovně kde se léčíme. A jo, bylo super vidět že ne vše jde vyléčit, měli jsme možnost budovat vztahy a věřím že to bude celé ještě víc důležité, ale pořád je to třetina knihy, kdy jsme byli na jednom místě a nic tak převratného se nestalo. Trochu mi přišlo, jako kdyby si autorka připravovala půdu pro postupné zakončení celé série. Jo, konec byl opět napěchovaný a nestíhala jsem sledovat co se děje, samotný zvrat na konci mě také překvapil, i když ne tolik jako vždycky. Romantická linka se vyvíjí přesně dle mých představ, takže v tomhle ohledu jsem spokojená. Jen mi tu chybělo to velké napětí, kvůli čemuž je to za mě nejslabší díl. Jo, pořád se to skvěle čte a pořád to miluju, můj oblíbený díl ze série to ale nebude.

Kikina182
08.10.2023 5 z 5

Nejspíš se budu opakovat, ale každý díl je prostě lepší a lepší. Opět jsem dostala mnohem víc dobrodružství, akce, napětí a nechybělo mnoho překvapivých zápletek, z nichž mi mnohé vyrazily dech. K tomu připočítejte skvěl vývoj postav a úžasná kniha je na světě. Jestli jste ještě neobjevily kouzlo téhle série, tak je ten nejlepší čas se do ní pustit. Stojí za to.

Ronnie Sparks
08.10.2023 3 z 5

Bohužel musím říct, že je toto za mě nejhorší díl. Je nejtlustší a já od něj očekávala akce, napětí, strach a dobrodružství. Příběh začal naprosto skvěle, nedokázala jsem se odtrhnout, po asi 100 stran jsem se začala nudit. I přes tu nudu jsem si pár věcí spojila z předešlých dílů, takže to nebylo zbytečné čtení, ale na mě to bylo zbytečně zdlouhavé. Více v mé recenzi.

Ditye
13.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Super knížka, stejně jako všechny ostatní díly. Ale proč proč proč Fitz?! V tu chvíli jsem měla chuť tu knihu zapálit.

Plameňačka
10.09.2023 5 z 5

Jako velké fanynka série Strážci ztracených měst jsem už od Vánoc, kdy mi pod stromečkem přistál Soumrak, nedočkavě čekala na další díl. Na konci srpna jsem den co den kontrolovala, zda už Vzpomínky vyšly. A konečně jsem se dočkala. Kniha byla plná zvratů a musím s radostí podotknout, že mé osmiměsíční čekání se vyplatilo.

Autorovy další knížky

Shannon Messenger
americká, 1991
2019  91%Strážce ztracených měst
2020  94%Exillium
2020  94%Věčnoplamen
2021  95%Polaris
2022  95%Soumrak

Kniha Vzpomínky je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chystám se číst6x
Chci si koupit13x