Soumrak

Soumrak https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499516/bmid_soumrak-yCZ-499516.jpg 5 38 7

Nespatřeni se stále nevzdávají, naopak volí novou taktiku, aby dosáhli svého zlověstného plánu. Jsou vždy o krok napřed, ale nikdo neví, co doopravdy chtějí a co je pouze hra. Černá labuť přišla o svého hlavního člena, Sophiina přítele, ale to Nespatřeným nestačí a chtějí jí vzít mnohem více. Parta přátel tak musí opět odhalit mnohá tajemství, vymyslet plán a pustit se do bitvy. Na cestě vedoucí do Soumraku, zlověstného místa, jehož účel sahá hluboko do elfí historie, budou muset věřit i svým nepřátelům. A protože čas běží a chyby z minulosti je dohánějí, musí Sophie a její spojenci spolupracovat způsobem, jakým to ještě nikdy neudělali.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Nightfall , 2017


více info...

Přidat komentář

ValiPages
26.11.2023 5 z 5

Máme tu další skvělý díl se Sophii a jejími přáteli. Přišlo mi super na tomhle díle, že tam byla i Amy. Vždycky mi přišlo skvělé jak řekla něco co by ostatní neřekli a jak si povídala se Sophii jako by mezi nimi neuplynuly skoro dva roky a jak všechno obdivovala jako Sophie v prvním díle jak jí Fitz přivedl do ztracených měst :)
Uf. To jsem si oddechla, že tak jak končila pětka : že jistá osoba umře tak to v šestce dopadlo happyendem :) Každým dílem jsem radši že mají více a více stránek.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

Áňa 998
02.12.2022 4 z 5

Moc jsem se na šestý díl těšila, ale trochu mě vyděsil rozsah knihy. 648, to není úplně málo. Prvních cca 150 stran bylo trochu obtížných na dočtení, především kvůli hlavní hrdince. Pak se ale děj rozjel, a zůstal parádně čtivý až do samotného konce. Jsem zvědavá, co nám další díl přinese!


Ronnie Sparks
18.11.2022 5 z 5

Šestý díl je zatím nejtlustší. Bála jsem se, že se bude příběh nudně táhnout díky tolika stránkám navíc. Občas bylo tempo pomalejší, ale nevadilo mi to ba naopak mi vše do příběhu sedělo. Opět byl příběh velice čtivý, dobrodružný, napínavý, záživný i temný. Obsahuje vše, co by mělo fantasy obsahovat. Celou sérii doporučuji, i když je to young adult, tak spíše doporučuji dospělákům - milovníkům fantasy. Více v mé recenzi.

Veve721
04.11.2022 4 z 5

Ze Shannon Messenger se pomalu ale jistě stává grafoman podobných rozměrů jako S.J. Maas. Od útlé jedničky jsme ušli kus cesty a tahle 600 stranová cihlička rozhodně není vhodné čtivo pro hyperaktivní netrpělivce. Je stejnou měrou rozvláčná, jako hluboká. Obsahuje množství odkazů na předchozí děj, zároveň rozvíjí charaktery a otevírá nové oblasti, které hrdinové musí prozkoumat. Moc se mi líbí provázanost celé série a je obdivuhodné, jak autorka výborně zakomponovává detaily a informace, které nám dřív podsunula. Jediným mínusem je už zmíněné vleklé tempo vyprávění. Určitě by šlo pár stran ubrat a přitom nenarušit příběh či kvalitu. Přesto se oplatí prokousat lehce nezáživnějším úvodem, protože tahle boží série zcela jistě stojí za všechen čas, který jejímu čtení věnujete.

Akléda_
02.11.2022 4 z 5

Další díl mé oblíbené série a opět mě to bavilo, i když musím říct, že ta tloušťka je fakt brutální. 648 stran bylo i tady fakt hodně a hlavně na začátku to bylo hrozně vidět. Prvních cirka 200 stran se celý děj neodehrává pomocí hádanek a hledání indicií jako v předchozích dílech, ale dělá se to, co hlavní hrdince někdo řekne a to mě tolik nebavilo. Co mě ale velmi překvapilo byly myšlenky v knížce. Kolikrát jsem měla chuť sáhnout po lepících a i přes to, že se mi to zprvu ke knížce úplně nehodilo, tak jsem za to byla ve výsledku ráda. Bohužel úplně nejsem nadšená z toho, kam se ubírá romantická linka, chápu ale, že to jsou čistě moje preference. Také bych řekla že tu bylo více zvratů které jsem dokázala odhadnout, o to více mě ale ohromil ten finální. Opět jsem zůstala s pusou dokořán a četla jsem ještě znovu, protože jsem nevěřila tomu, co se děje. Za mě další boží díl, který sice nebude patřit mezi ty nejlepší ze série, stejně jsem si ho ale moc užila.

kacenacte
05.10.2022 5 z 5

Stejně jako u předchozích dílů - bylo to božský! Ne ale fakt, miluju tu sérii a budu vám ji do hlav vtloukat pořád. Jsem neskutečně ráda, že jsem se k ní dostala. Oceňuju víceméně ty samé věci jako u předchozích dílů - opakování děje z minulých dílů, poměrně krátké kapitoly, vývoj postav (miluju, že to začíná čím dál víc zavánět nějakou tou romantickou linkou a jsem ráda, že se zárodek jiné vyřešil) a postavy samotné! Sice je pravda, že v tomhle dílu bylo o trochu více pomalejších chvilek, ale není to kvůli tomu, že by autorce docházely nápady. Spíš to asi dokresluje to, co se v knížce dělo. Každopádně tenhle menší nedostatek naprosto dostatečně vynahrazují ty zvraty... nebo přesněji jeden, který se stal hned na začátku knížky. To by mě v životě fakt nenapadlo. Je neuvěřitelné, co všechno je autorka schopná vymyslet, jsem fakt zvědavá s čím dalším přijde a upřímně se toho nemůžu dočkat a to i kdyby měl být další díl ještě delší. Protože i přes pomalejší chvilky se to čte jako po másle. A musí to dle mého bavit i nečtenáře.

Kikina182
26.09.2022 5 z 5

Další nadmíru povedený díl z téhle série! Autorka mě jako pokaždé překvapila řadou zvratů, ale i prozrazením odpovědí na otázky, které jsem si v souvislosti s příběh kladla v minulých dílech. Ale samozřejmě jako obvykle snad ještě dvojnásobek otázek přibylo, což ale rozhodně nevadí, protože odpovědi se jistě dozvím v dalších dílech. Kniha krásně navazuje na předchozí díly a všechno je tak do detailu promyšlené, bez nejmenších nesrovnalostí, že pořád jen žasnu. Je to příběh plný dobrodružství a napětí, při kterém se zatají dech nejen mladším čtenářům. Rozhodně moc doporučuji!

Autorovy další knížky

Shannon Messenger
americká, 1991
2019  91%Strážce ztracených měst
2020  94%Exillium
2020  94%Věčnoplamen
2021  95%Polaris
2022  95%Soumrak

Kniha Soumrak je v

Právě čtených4x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených11x
Knihotéce19x
Chystám se číst9x
Chci si koupit19x