Polaris

Polaris https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486355/bmid_polaris-7Y5-486355.png 5 44 6

Sophie a její parta se po důležité misi vrací zpět domů a na Foxfireskou akademii. Odchod jednoho z nich k Nespatřeným zapříčinil mezi kamarády napětí a nejistotu, zda si mohou ještě důvěřovat. Rada je zaměstnána hrozbou války a když se objeví informace o hrůzném projektu zvaném Iniciativa Polaris, nebezpečí ještě narůstá. Sophie, Biana, Fitz a Dex se společně s Černou labutí snaží rozklíčovat tajemný symbol související s Nespatřenými. Jenže ti, provázeni chaosem a zlobou, se zdají být vždy o krok napřed. Podaří se elfům vrátit do Ztracených měst klid a mír a zastavit Iniciativu Polaris dřív, než dojdou její děsivé plány završení?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Lodestar , 2016


více info...

Přidat komentář

ValiPages
26.11.2023 5 z 5

Ach. Pětka byla dokonalá ! Asi se mi nejvíc líbila za všech dílů. To co se stalo v Lumernálii z toho se mi chtělo brečet. A zase ten konec ? Víc než kdy jindy jsem se nemohla dočkat na 6.díl :). Miluji chvíle pod Calliním stromem. Vždy hrozně ráda čtu, když Sophii se probudí nějaká nová schopnost. Kolik už jich má ? Asi 5 ? Taky bych chtěla aby všichni měli jednu magii a já měla rovnou pět jich ;)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

bea.mari
09.03.2023 5 z 5

Tak to mě vážně naštvalo. Autorka mě doslova mučí. Její knihy vždycky končí tak záhadně...ale jsou skvělé.


Veve721
19.03.2022 4 z 5

Taky znáte ten pocit, když váš oblíbený autor napíše knížku, která sice ujde, ale vám to prostě nestačí? Po čtyřech dechberoucích pětihvězdičkových dílech jsem neočekávala nic slabšího, než naprostou dokonalost a tentokrát to bohužel nevyšlo.

Obecně mi přišlo, že hlavním cílem tohoto dílu bylo obeznámit případné nové čtenáře se stěžejními událostmi série. Děj plynul poklidně, autorka se až přehnaně soustředila na budování charakterů a nešetřila vysvětlujícími odstavci. Pro nové čtenáře to může být plusem, ale já nepotřebovala 400 stran zbytečně detailní rekapitulace. Přiznávám, místy jsem se kapku nudila. Neštěstí závěr nezklamal - akce střídala akci a nečekané dějové zvraty způsobovaly čtenáři infarktové stavy. Konečně epická jízda, jakou jsem očekávala. Přesně to je důvodem, proč jsem si autorčino psaní tolik zamilovala.

Kdyby nešlo o Strážce ztracených měst, nejspíš bych byla u hodnocení mírnější, jenže já prostě vím, že autorka umí psát mnohem líp! Dokázala to čtyřmi naprosto famózními díly, od kterých jsem se nedokázala odtrhnout. A přestože sérii stále řadím mezi naprostý vrchol fantasy pro mládež, konkrétně tento díl oproti ostatním kvalitou lehce pokulhával. Chápu, že psychologie postav je pro tak rozsáhlou ságu důležitá, ale tady už to působilo trochu vycpávkově. Polaris byl jako jeden chips - pořádně mě namlsal na zbytek sáčku, ale nakonec nezbývá nic jiného, než si počkat na další díl. Když už jsme si všechno zopakovali, můžeme se opět vrhnout do víru boží akce. A podle závěrečného cliffhangeru se rozhodne máme na co těšit...

Ronnie Sparks
23.02.2022 4 z 5

Musím říct, že pátý díl byl slabší, co se týká akce a napětí. Za to se více řeší vztahy, hold jdou hlavní hrdinové do puberty. Takže se přiznávám, že se mi pátý díl líbil zatím nejméně. I tento díl má otevřený konec. Doporučuji spíše dětem, ale pokud chcete nenáročnou a čtivou fantasy, tak doporučuji sérii i dospělákům.

kacenacte
19.02.2022 5 z 5

V tomto díle této série sice malinko ubylo celkové čtivosti (chápejte jako víc chvílek, kdy to nebylo na 5/5), ale to nemění nic na tom, že to bylo sakra úžasné. A všechny ty zvraty...ani jeden jsem nepředvídala - tohle autorce opravdu jde a neskutečně ji za to obdivuju. Já už bych se v tom světě a příběhu při psaní ztratila, několikrát. Každopádně ten zvrat na konci jsem celkem dost obrečela. Nečekala jsem, že to v té sérii bude možné a kvůli tomu se bojím, co vlastně ještě může přijít. Jedno ale vím, bude to stát za to a neskutečně se na to těším! Jsem zvědavá, co autorka vymyslí s těmi problémy, které se odložily na později. Musím jí nechat i to, že tam opět byly nějaké hezké myšlenky. Postavy miluju čím dál víc a líbí se mi, jak se vyvíjí oni a jejich vztahy a hlavně i jejich schopnosti. Jsem zvědavá čeho všeho ještě dosáhnou. A abyste si nemysleli, že jsem u toho jen brečela, taky jsem se smála! Prosím prosím, zkuste si tuhle sérii přečíst. Skoro na 100 % věřím, že nebudete litovat!

Akléda_
18.02.2022 4 z 5

Další boží pokračování mojí oblíbené série, tohle bude rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších dílů, ne-li ten nejoblíbenější! I přes to, že jsem odhadla jeden zvrat jich tu byla tuna dalších, o kterých jsem neměla ani ponětí. Baví mě genialita autorky, to, jak to má celé promyšlené a dává to smysl a jak to do sebe zapadá. Postavy se vyvíjí, vztahy mezi nimi také a otevřený konec je autorčinou klasikou. Musím tedy říct, že posledních třicet stran byla fakt síla, probrečela jsem to a jestli autorka při psaní ne, tak ji fakt nechápu. Za mě by knížka mohla mít třeba o třicet stran méně, ale takhle jsme aspoň měli pár stran na odpočinek. Jsem moc ráda, že tahle série nemá klesající tendenci a těším se na další díl!

Autorovy další knížky

Shannon Messenger
americká, 1991
2019  91%Strážce ztracených měst
2020  94%Exillium
2020  94%Věčnoplamen
2021  95%Polaris
2022  95%Soumrak

Kniha Polaris je v

Přečtených55x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených12x
Knihotéce27x
Chystám se číst11x
Chci si koupit19x