Kostischrány přehled

Kostischrány
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520208/bmid_kostischrany-64c7f67657429.jpg 4 98 98

Ne všechny mrtvoly zůstanou pohřbeny navěky. Sedmnáctiletá Ryn se od smrti svých rodičů živí jako hrobnice v odlehlé vesnici na úpatí drsného a smrtelně nebezpečného pohoří, které kdysi bývalo domovem fae. Pohřbů není v posledních měsících tolik a Ryn se svými sourozenci začíná strádat. Navíc její pověst jediného hrobníka široko daleko utrpí šrámy, když vyjde najevo, že ne všichni mrtví zůstali mrtvými nadobro. Vzkříšeným mrtvolám se říká kostischrány a legenda praví, že jsou důsledkem desítky let staré kletby. Ellis, tvůrce map s tajemnou minulostí, dorazí do vesnice právě ve chvíli, kdy kostischrány zaútočí s novou zuřivostí. Co je přitahuje? A jak je lze nadobro zastavit? Ellis a Ryn se společně vydávají na výpravu, která je zavede do nevyzpytatelných lesů a do samého srdce hor, kde budou muset čelit dávno zapomenuté magii i hluboko pohřbené pravdě o sobě samých.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Bone Houses , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kostischrány. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

vandalindakova
22.07.2024 4 z 5

Hororový pohádkový příběh, ze kterého vám občas přejede mráz po zádech, ale zároveň si ho může vzít do rukou i člověk, co se děsivé literatuře vyhýbá? Tak to jsou přesně Kostischrány. Teď si na chvilku představte, když spojíte kozu z Kozího příběhu, pohádku o statečném kovářovi a scénu z Harryho Pottera a prince dvojí krve. Dostanete knížku s krásnou obálkou, pohádkovým vibem a strašidelným podtónem. Tohle je ideální čtení na chladné, lezavé večery, které trávíte v křesle s čajem nebo kávou. Je to jednohubka, je to jednoduše napsané, má to velký font, má to notnou dávku trefného černého humoru, má to inspiraci keltskou mytologií, má to linku, která vás udrží u čtení a vy to prostě slupnete jako malinu. A kdo si nezamiluje kozu, je fakt divnej!

nela3812
03.07.2024 4 z 5

Je na tom znát, že je to příběh především pro mladší čtenáře, ale ono mě to tak neskutečně chytlo! Pohádkové vyprávění, jehož středobodem jsou kletba, kartograf, hrobařka a koza! Naprosto nečekaná kombinace, která spolu skvěle funguje.

Autorka si dokáže čtenáře získat už od prvních stran. Píše velmi čtivě a děj příjemně plyne. Vše vysvětlí stručně, ale i přesto zcela jasně - nepotřebuje žádnou omáčku a sáhodlouhé odůvodňování vlastních myšlenek. V jednoduchosti je krása a síla! Tady to funguje opravdu velmi dobře. A díky tomu vás příběh vtáhne okamžitě! Napínavé, dobrodružné a díky kostikoze neuvěřitelné hravé a vtipné. Nemám co víc si v tomto ohledu přát!

Šokující zvraty nečekejte, ale klacků pod nohy napadá hlavním hrdinům opravdu hodně. Co chvíli se proto v příběhu něco děje, a stránky otáčíte rychleji, než byste čekali. Nebudete se nudit ani malou chvíli.

V hlavních rolích hrobařka a kartograf, které by si spolu asi jen málokdo představil. Já též, proto pro mě bylo velmi těžké uvěřit tomu, co se mezi nimi rozvíjelo. Jsou skvělá dvojka, pokud jde o cestování a záchranu světa. Ale na to, co se snažila autorka popsat, šla příliš málo do hloubky. Trochu zaostávaly i jejich charaktery, které na úkor světa a zápletky nedostali tolik prostoru k růstu, a celkově také k jakémukoliv odhalení čtenáři. I přesto jsou to však sympaťáci, k nimž byste se na jejich cestě chtěli přidat.

Moc doporučuji a jdu se vrhnout na další autorčinu knihu! Opravdu si mě svým vyprávěním získala a vás musí taky!

Hodnocení: 4/5


LuckaK.088
16.06.2024 4 z 5

Originální, poutavé, dobrodružné, vtipné, spousta oživlých mrtvol, skvělá obálka a k tomu kostikoza. Mohu jen doporučit.
(Vhodná i pro mladší ročníky - žádné techtle mechtle - příběh zaměřený opravdu na děj.)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2023


Citáty z knihy (1)

Smrt je ticho a nehybnost. Čerstvá hlína a luční kvítí. Peníze v jejím měšci a díra v zemi.


Kniha Kostischrány v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených112x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených4x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst115x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

2023  84%Kostischrány
2024  86%Utonulý kraj