Utonulý kraj přehled

Emily Lloyd-Jones

Nepravděpodobná banda spojenců s nebezpečným úkolem. Osmnáctiletá Mer je posledním žijícím vodomágem na útěku. Kdysi nerozvážně vstoupila do služeb kralevice a na jeho rozkaz vypátrala studny nepřátel. Bezpáteřní kralevic je pak za jejími zády otrávil a zajistil si strategickou výhodu v boji. Jakmile Mer zjistila, k čemu ji panovník zneužil, utekla. Jenže teď se musí doživotně ohlížet přes rameno a žít ve strachu, že ji jeho vojáci vypátrají. Jednoho dne se vrátí Meřin starý učitel s návrhem využít jejích schopností k tomu, aby spolu s ním proradného kralevice svrhla z trůnu. Za pomoci podivné družiny spojenců, mezi nimiž nechybí mladík, kterého proklel jinolid, dědička cechu zlodějů a roztomilý corgi, se Mer vydá na nebezpečnou výpravu, aby znovu získala vzácnou svobodu. Ostatně člověk s pádným motivem může svrhnout celé království. Nebo ne?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Host
Originální název: The Drowned Woods, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Utonulý kraj. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Veju007
01.06.2025

Tahle knížka je skvělá! Jedna se o YA fantasy, kterým se prolíná velšský folklór a na konci knihy dokonce objevíte dvoustránku velšské výslovnosti, což se velmi hodí, ale občas jsem si to stejně četla po svém!

Líbil se mi pomalejší rozjezd, který pěkně všechno vysvětluje, tak i drobné pomrkávání a propletení se světem Kostischrán. Postavy jsou zajímavé a rozmanité, každá má svůj motiv a autorka s nimi dokáže skvěle pracovat. Na konci mi pak málem i slzička ukápla.

Autorka mě znovu dostala, protože twist jsem absolutně neodhalila, a tak jsem byla patřičně v šoku! Zároveň se mi líbí, jak do svých knížek nenápadně vnáší náměty k zamyšlení - tímto příběhem hodně rezonovala myšlenka oběti jednoho oproti záchraně mnohých.

Doufám, že nás brzy autorka potěší další knížkou, její styl psaní je totiž kouzelný, originální a jedinečný.

P.S. V Kostischránách jsme milovali kozu, tady zase corgiho!

všech 16 komentářů

Související novinky - Utonulý kraj (1)

Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)

19.05.2024

Kniha Utonulý kraj v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně109x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Emily Lloyd-Jones také napsal(a)

2023  82%Kostischrány
2024  79%Utonulý kraj