Magie zalitá jedem

Magie zalitá jedem https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527101/bmid_magie-zalita-jedem-65608649232bd.png 4 20 10

Kniha čaje série

1. díl

Jediné, co je pro Ning horší než ztráta matky, je vědomí vlastní viny. To ona nevědomky uvařila jedovatý čaj, který matku zabil - jedovatý čaj, který teď hrozí připravit o život i její sestru Šu. Když se Ning doslechne o soutěži, která má najít nejlepšího šen-nung-š - mistra starobylého a magického umění přípravy čaje -, vydá se do císařského města, aby se jí zúčastnila. Vítěz získá od princezny laskavost, která může být pro Ning jedinou šancí, jak zachránit sestře život. Ale mezi zrádnými soutěžícími, krvavou dvorskou politikou a záhadným (a pohledným) chlapcem se šokujícím tajemstvím může být ve skutečnosti v největším nebezpečí právě Ning.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

A Magic Steeped in Poison , 2022


více info...

Přidat komentář

DreamerX9
02.04.2024 5 z 5

Jedno se knize musí nechat a to je originalita. Velmi krásná obálka a také působivé prostředí i děj. Sedla mi fantasy i magie čajů a jedu, kniha je velmi promyšlená, propracovaná a napínavá od začátku do konce. Co se mi líbilo tak hlavní postava, která je ze začátku velmi tajemná ale s dějem průbojná a svéhlavá. Děj se netáhnul, hezky ubíhal a předal magii do jedinečnosti čajů. Těším se rozhodně na pokračování.

okeey
27.03.2024 5 z 5

Kniha vás zaujme na první pohled povedenou obálkou a druhým pohledem zjistíte, že se jedna o fantasy z asijského prostředí a kdo by to nechtěl číst?
Přijde mi, že každá další kniha z nakladatelství ocelot je snad lepší a lepší. Magie zalitá jedem je příběh, který vás vtáhne do svého světa už od první strany. Romantika, napětí, intriky, podrazy, strach, politikaření, nejen to najdete v této knize. Kniha má sice spoustu postav, se kterými se budete muset popasovat a pomalejší tempo, ale to rozhodně není na škodu. Nechte se unášet na vlnách fantazie s tímto příběhem.


virgo_books
08.02.2024 4 z 5

Dnes tu mám pro vás tip na další skvělou fantasy z asijského prostředí.

Tentokrát jsem se nejenom dověděla něco více z asijské kultury, ale i spojila věci, které znám z ostatních knihy od Ocelotu.

Teď už ale k příběhu. Naše hlavní hrdinka omylem otráví svou matku a sestru. Aby našla způsob záchrany, musí se zúčastnit klání v magii čaje. To vám více vysvětlovat nebudu, počkejte si na knihu.

K tomu všemu se přidává i záhadný mladík, o kterém postupně zjišťujeme víc a objevuje se nám tam romantická linka.

Všechno je doprovázeno zvraty, intrikami a spoustou dalšího, co můžete na císařském dvoře očekávat.

Rovnou vás ale varuji, že je konec dost otevřený a vy budete další díl nutně potřebovat.

Dlouho ale čekat nebudeme, protože vychází už v dubnu a já se nemůžu dočkat.

Za knihu děkuji nakladatelství Ocelot.

Peťula96
24.01.2024 5 z 5

Kniha mě zaujala hned na první pohled, a to hlavně svou obálkou, která je opravdu krásná a hned nám prozradí, že v sobě ukrývá příběh, který bude mít velkou spojitost s asijskou mytologií, kterou jsem si v poslední době celkem oblíbila.

Z počátku má příběh trochu pomalejší rozjezd, ale jakmile se Ning dostane do paláce tak se od něj už neodtrhnete, neboť se stane neskutečně čtivým.

Najdeme zde odkazy na asijskou mytologii, ale také skvěle vymyšlenou a propracovanou magii s čajem, která mi přišla velmi originální. Příběh neustále graduje a je plný zvratů, a to hlavně díky politikaření a intrikám, které vždy přijdou od někoho, od koho bychom to čekali nejméně.

Romantická linka je tu velmi pomalá, ale s velmi zajímavým a neočekávaným vývojem, který mě opravdu bavil. Najdeme tu velké množství postav, ve kterých jsem se z počátku celkem ztrácela, ale v průběhu čtení se mi povedlo se v nich celkem dobře zorientovat. Jediné, co mi asi trochu vadilo bylo to, že jsou zde v překladu počeštěná jména. Chápu, proč k tomu překladatel přistoupil, ale jelikož vím, jak by ty jména měla být napsána správně, tak mě to trochu rozptylovalo.

Magie zalitá jedem je prvním dílem duologie a já již netrpělivě vyhlížím překlad druhého dílu, protože tento díl skončil v tom opravdu nejvíce napínavém momentě a já nutně potřebuji vědět, co se bude dít dál.

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s Megaknihy.

lena.o.knihach
16.01.2024 3 z 5

U nakladatelství Ocelot vyšla další kniha inspirovaná asijskou mytologií. Na první pohled nemá jedinou chybičku, dokonce i pod přebalem čeká překvapení, ale pro mě je to (v porovnání s Dcerou měsíční bohyně nebo Šesti rudými jeřáby) knížka nejslabší.

Příběh je to bezpochyby kouzelný. Ta magie? Nádhera! Ale já se do toho vůbec nemohla začíst a neměla jsem problém Magii zalitou jedem kdykoli odložit. I přes skvělý námět soutěže se to na můj vkus příliš táhlo a víc než dialogy jsem si “užívala popisné odstavce.

Tato fantasy je vhodná pro čtenáře, kterému nevadí pomalejší tempo a romantická linka na vedlejší koleji. Pokud ho navíc baví intrikaření a dvorská politika, je pro něj první díl série Kniha čaje tím pravým.

#spoluprace @megaknihy_cz

Mojepočteníčko
15.01.2024 5 z 5

Srdce mi plesá, když vidím, jak překrásné knihy mi za poslední dobu prošly rukou. A čím víc čtu příběhy z per asijských autorů, tím víc mě to k téhle kultuře táhne. Chci poznat víc. Ale to už je téma na jindy :)

Ning se vydává k císařskému dvoru, aby se zúčastnila soutěže, která si klade za cíl objevit nejlepšího šen-nung-š' - mistra starobylého a magického umění přípravy čaje.

Jejím cílem je zachránit sestru, která umírá následkem požití otráveného čaje a zároveň pomstít matku, která kvůli tomu zemřela.

Tahle knížka byla naprosto boží! A pokud milujete čaj, vypijete ho při čtení spousty :).
Moc se mi líbil autorčin nápad - magie provázaná s uměním čajových obřadů, spousta bylinek a jejich kombinací - vše inspirováno tradiční čínskou medicínou.

Hlavní hrdinka je talentovaná, svoje znalosti prohlubuje, pracuje na sobě i se sebou, nabývá zkušenosti, chybuje. Dokáže být jemnou dívkou a zároveň tvrdou vyjednavačkou.

Nechybí politika, intriky, násilí, krev, síla sesterského pouta či ženského přátelství nebo romantická linka.

Bavilo mě to moc, zkrátka čtení jedna báseň :)

Velké doporučení :)!

_Brunetka_
07.01.2024 4 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 4,5*.

Další povedená fantasy, která se mi od Ocelotu dostala do rukou. S autorčiným stylem psaní jsem se po chvilce sžila a děj pak utíkal jako splašený. Žádné zbytečné omáčky se tu nedočkáte, autorka vás hned na začátku hodí do vody a plavte. Příběh jsem si moc užila a pokaždé jsem se k němu ráda vracela. Nedá se mu upřít originální námět, na který asi jen tak někde nenarazíte a mě moc potěšil. Popravdě se mi čím dál více zamlouvají ta díla, co v sobě mají zakomponovanou čínskou mytologii – a i když vám začátek může připadat lehce složitější, výsledek stojí za to! Svět je promyšlený do detailů a velká práce, která mu dala vzniknout, je tu více než znatelná. Smekám pomyslný klobouček. Hlavní hrdince Ning jsem fandila od prvopočátku. Jedná se o silnou, statečnou, obětavou a chytrou slečnu, která se po tom, co spadne na pusu, umí zvednout a jít dál. Její přátelství s Lien mě bavilo a jsem moc zvědavá, jak se vybarví Kang. Žádné extra romantiky se tu nedočkáte, ale myslím, že ji ani nebudete postrádat. Celá kniha je prošpikována akcí, intrikami a nečekanými zvraty, které vás budou nutit být neustále ve střehu a nenechají vás v klidu. Nějaké hezké myšlenky se tu taky objevily. Konec je velmi otevřený, takže bych rozhodně pokračování uvítala. Závěrem vám Magii zalitou jedem můžu s naprosto klidným srdcem doporučit, pokud dáte rádi šanci neotřelé fantasy, která vás chytí a už nepustí!

Charmedka
07.01.2024 3 z 5

Přiznávám, že první půlku knihy jsem trošku bojovala. Příběh mě nedokázal tolik vtáhnout, v postavách jsem měla zmatek a nechytala se. Příběh je plný intrik, zrady a nedá se věřit nikomu a tohle musím pochválit, autorce se vážně povedlo držet čtenáře v nejistotě a já jsem v podstatě nevěřila pořádně nikomu.

Kniha to není špatná, příběh je hodně originální, jedná se o příjemnou young adult fantasy ze zajímavého prostředí. Jen s tím začátkem jsem měla potíže a lepší hodnocení si teda schovám na pokračování.

Ronnie Sparks
29.12.2023 5 z 5

Hlavní hrdinka Ning je velice statečná, silná a odhodlaná udělat vše pro záchranu své sestry. Tajemný Kang mi byl sympatický, i když jsem nevěděla na jaké straně je a kamarádka Ning Lian je milá, odvážná a ochotná. A co se týká princezny, tak ta mi byla dost nesympatická, ale intrik je tam tolik, že mě příběh fakt bavil. Více v mé recenzi na blogu.

cestina_s_linus
27.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Děkuji všem asijským bohům za slovníčky, které se nachází na konci knihy - bez nich bych byla opravdu v háji. Stejně se mi do půlky knihy stávalo, že jsem si nebyla jistá, jestli se mluví o bytosti, čaji, vesnici... ale pak si to sedlo.

Kniha se bude líbit všem, kteří milují Hru o trůny - politikaření, jedů a intrik je v této knížce požehnaně. To vše je zaobaleno vůněmi, které po chvíli dokáže cítit i čtenář.

Pokud potřebujete ve fantasy šílenou romantickou linku - máte smůlu. Kniha klade důraz na úplně jiné hodnoty a problémy. Ale pár romantických momentů v knize lze najít.

Líbí se mi, že kniha podněcuje ve čtenáři otázky a nutí jej přemýšlet např. nad tím, jestli je člověk dobrý...

Konec knihy je zajímavý a trochu mě mrzí, že v tom nejlepším kniha skončila a musím si počkat na další díl.

Štítky knihy

čaj

Autorovy knížky

Judy I. Lin
kanadská
2023  86%Magie zalitá jedem

Kniha Magie zalitá jedem je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce34x
Chystám se číst38x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x