Vřesová můrka přehled

Vřesová můrka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524300/bmid_vresova-murka-6529b5dbdfefa.jpg 5 54 54

Odkud se berou barvy a kam se ztrácejí v noci? Šedivá můrka o tom něco ví! Na vřesovém paloučku u lesa žije malá Šedivá můrka. Protože dosud nepotkala žádnou jinou můrku, myslí si, že je jediná na světě. Přes den se ukrývá v hlubokém stínu pod keříky vřesu, odkud vylétá až po setmění. Ničeho se totiž nebojí víc než slunečního svitu. Svůj palouček ještě nikdy neopustila, a přitom by tak ráda spatřila stromy, jejichž listy sem občas přivane vítr. To vše rázem změní nečekaná návštěva. Jednou večer na palouček zavítá další můrka! A ukáže Šedivé můrce úplně nový svět. Svět plný barev, který lze spatřit jen díky světlu. Šedivá můrka pozná, že není sama a že les za hranicemi paloučku je mnohem větší a krásnější, než jak si ho představovala. Ale také nebezpečnější. Nebo ne? Komiksovou pohádkou o statečné malé můrce, která dokázala překonat strach z neznámého, otevírá Oksana Bula novou sérii Pohádky pro Slunce a Měsíc.... celý text

Literatura světová Komiksy Pohádky a bajky
Vydáno: , Host
Originální název:

The Heather Moth , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vřesová můrka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Cara.17
20.07.2024 5 z 5

Věřím, že všichni čtenáři mají ve své sbírce knihy, ke kterým se rádi vrací. Ať už proto, že je nějakým způsobem zaujaly, pobavily, nadchly, napínaly anebo jim přinesly klid a odreagování. Co se týče mě, tak právě tu poslední možnost ve mně vyvolala tahle kouzelná kniha - Vřesová můrka.
Příběh malého bázlivého tvorečka, který je skvostně vyvedený úchvatnými ilustracemi, musí chytit za srdce a pohladit po duši nejen děti ale i každého dospělého, kdo ještě nezanevřel na dětské knihy.
Oksana Bula má úžasný cit pro barvy, krajinu i jednotlivé části dne a noci. Její ilustrace nádherně znázorňují mlžná rána obohacená třpytivou rosou, sílu slunečních paprsků, fialovo-růžové moře vřesu, uklidňující zeleň stromů, tajuplný soumrak, hvězdné nebe... a ty postavičky! Můrky i jejich kamarádi jsou od pohledu roztomilé srdečné bytosti, se kterými byste se rádi přátelili.
I příběh sám má co nabídnout. Autorka krásně předvedla, jak moc se liší život, když ho žijete v okovech strachu a když se jich zbavíte. Jak se doslova osvobodíte a s tímto osvobozením se vám rozšíří obzory, objevíte věci, o nichž jste neměli ani tušení a především z vás spadne těžké břímě obav a falešný pocit bezpečí.
Vřesová můrka je nadmíru zdařilý komiks, který si v mé knihovničce právem zasloužil místo vedle neméně nádherné knihy Vyprávění z Ostružinového houští. Pokud bych měla milovníkům krásných kvalitních ilustrací a smysluplných příběhů něco doporučit, pak by to byla tato dvě díla, k nimž se já osobně budu velice - VELICE! - často vracet.
Vskutku pozoruhodné a zcela zasloužených 5 hvězdiček. Těším se na další díl!

evca7271
12.07.2024 5 z 5

Nádherná kniha, jak obsahově, tak se nám moc líbila i ilustrace a mohu jen a jen doporučit


Sabča92
25.06.2024 5 z 5

Nádherně ilustrovaná komiksová pohádka o nočních tvorech, kterou jsem si naprosto zamilovala. Vřesová můrka je jedna z nejvíc roztomilých záležitostí, která je primárně určená dětskému publiku, ale já věřím, že si ji zamilujete stejně jako já, i vy dospělí.

Šedivá můrka je nesmírně sympatická postavička, která společně se svými přáteli netopýrem a sovou ráda hraje hry. Kromě jedné, kterou kamarádi hrají mimo Vřesový palouček. Ona totiž nikdy neopustila svůj domov, a to z toho důvodu, že si musí dávat pozor na sluneční paprsky, které by ji mohli zahubit.

Můrka brzy potkává další můrku a postupně zjišťuje, že nejen, že není na světě sama, ale že může překonat svůj strach. Že počáteční obavy a strach se můžou změnit ve velmi příjemný pocit. Že může poznat krásná místa, nové přátele a zažít spoustu krásných věcí.

Jedná se o první díl, i když jsem nikde zatím nenašla, zda existuji i druhý díl. Kniha je plná krásných barev, převažuje odstín růžovo fialové, čímž si mě Můrka ještě více získala. Celobarevné ilustrace a kresby na velkoformátové knize a na křídovém papíře jsou naprostým skvostem.

Vřesová můrka je určena primárně dětem, ale pokud byste ji chtěli svým nejmenším číst před spaním, mohli byste mít maličký problém s tím, že se jedná o komiksovou formu. Pokud nedáte prostor své fantazii, čtěte s dětmi spíše před usínacím rituálem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Vřesová můrka v seznamech

v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených5x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech4x