Magie zalitá jedem přehled

Magie zalitá jedem
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527101/bmid_magie-zalita-jedem-65608649232bd.png 4 23 23

Kniha čaje série

1. díl >

Jediné, co je pro Ning horší než ztráta matky, je vědomí vlastní viny. To ona nevědomky uvařila jedovatý čaj, který matku zabil - jedovatý čaj, který teď hrozí připravit o život i její sestru Šu. Když se Ning doslechne o soutěži, která má najít nejlepšího šen-nung-š - mistra starobylého a magického umění přípravy čaje -, vydá se do císařského města, aby se jí zúčastnila. Vítěz získá od princezny laskavost, která může být pro Ning jedinou šancí, jak zachránit sestře život. Ale mezi zrádnými soutěžícími, krvavou dvorskou politikou a záhadným (a pohledným) chlapcem se šokujícím tajemstvím může být ve skutečnosti v největším nebezpečí právě Ning.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

A Magic Steeped in Poison , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magie zalitá jedem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

laska_ku_kniham
27.05.2024 5 z 5

Magie zalitá jedem je prvá časť naozaj pútavej duológie, ktorá ponúka čitateľom pohľad na starobylé čínske umenie prípravy čaju popretkávané prvkami mágie. Spoznávame tu Ning, ktorá si so sebou nesie tiahnu viny za smrť vlastnej matky a snaží sa zabrániť tomu, aby rovnaký osud postihol aj jej sestru.

Judy I. Lin vytvára svet plný čarov, v ktorom je čaj a s ním spojená príprava nielen každodenným ranným rituálom či remeslom, ale magickým umením so schopnosťou zmeniť svet. Postupne odhaľuje nové a nové skutočnosti, odkrýva tajomstvá, ktoré mali navždy zostať v zabudnutí a odhaľuje intrigy priamo na kráľovskom dvore.

Vládne tu atmosféra napätia a neistoty, čitateľ sa stáva svedkom politických konfliktov, nejakých praktík a najmä podlých podrazov, ktorými je príbeh priam presýtený. Mimo iného ale autorka prináša nádych starých čínskych zvykov a tradícií, čím čitateľa vtiahne do exotického prostredia a úplne novej, neznámej kultúry.

Nesmierne originálny príbeh, ktorý kombinuje prvky fantasy a magického realizmu. Nenechajte si ho ujsť!

DreamerX9
02.04.2024 5 z 5

Jedno se knize musí nechat a to je originalita. Velmi krásná obálka a také působivé prostředí i děj. Sedla mi fantasy i magie čajů a jedu, kniha je velmi promyšlená, propracovaná a napínavá od začátku do konce. Co se mi líbilo tak hlavní postava, která je ze začátku velmi tajemná ale s dějem průbojná a svéhlavá. Děj se netáhnul, hezky ubíhal a předal magii do jedinečnosti čajů. Těším se rozhodně na pokračování.


okeey
27.03.2024 5 z 5

Kniha vás zaujme na první pohled povedenou obálkou a druhým pohledem zjistíte, že se jedna o fantasy z asijského prostředí a kdo by to nechtěl číst?
Přijde mi, že každá další kniha z nakladatelství ocelot je snad lepší a lepší. Magie zalitá jedem je příběh, který vás vtáhne do svého světa už od první strany. Romantika, napětí, intriky, podrazy, strach, politikaření, nejen to najdete v této knize. Kniha má sice spoustu postav, se kterými se budete muset popasovat a pomalejší tempo, ale to rozhodně není na škodu. Nechte se unášet na vlnách fantazie s tímto příběhem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Magie zalitá jedem v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

čaj

Autorovy další knížky

Judy I. Lin
kanadská
2023  87%Magie zalitá jedem
2024  60%Sladká chuť temnoty