Odetta889 Odetta889 komentáře u knih

☰ menu

Vlčí jáma Vlčí jáma Jarmila Glazarová

Pribeh je pořád temnější a temnější, na konci už úplně černy.... I když pro Janu a Cvocka snad vyšlo slunce.... Roman je poutavý a krásně napsaný, popisování přírody, charakteru a pocitu nemá chybu.

09.02.2023 5 z 5


Spánek Spánek Haruki Murakami

Pro mě velice zajímavá až mysteriózní kniha, kterou jsem přečetla během 2 hodin, těch 17 dní jsem z hlavní hrdinkou příběhu neskutečně prožívala, neboť tohle bych jednoznačně také chtěla jednou zažít! Musela to být skvělá noční jízda! Kniha na mě hodně zapůsobila, snad si jí alespoň chvíli v sobě ponesu.... škoda jen toho konce, který je pro mě bohužel nějak neuchopitelný a z kterého jsem zklamaná. Ještě na závěr komentáře - rozhodně si přečtu Annu Kareninu.

06.12.2022 5 z 5


Obchodník Obchodník John Grisham

Ze začátku knihy jsem byla nadšená, loupež a těsně po ní, mělo to stavu. Když se objevila Mecer nuda nad nudu. Navíc me byla velmi nesympatická. Škoda, nicméně od čtení knih od tohoto autora mě to neodradí.

29.01.2022 2 z 5


Urobíme všetko, čo sa dá Urobíme všetko, čo sa dá Eva Borušovičová

Pro mě velmi inspirující příběhy.

25.01.2022 5 z 5


Lobbista Lobbista John Grisham

Tato kniha byla pro mě jízda od začátku do konce, bavila mě politická zápletka, popis italských měst, italština, hlavní hrdina, prostě všechno. Od spisovatele jsem přečetla hodně knih a tahle patří k topovce.

25.01.2022 5 z 5


Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

V příběhu mě hodně bavila zápletka z války která byla v každým případě uvěřitelna. Bez ní by mě kniha moc nebavila. Nemám ráda akční přehnané konce a zde jsem toho bohužel nebyla usetrena. Ale kniha jako taková je napínavá od začátku do konce.

31.12.2021 4 z 5


Nový začátek Nový začátek Marie Lacrosse

Začátek druhého dílu se mi líbil, děj měl spád tak jsem čekala takový celý průběh knihy. Jsem ráda že jsem se dozvěděla o dělnických stávkách, o zacházení majitele továren s dělníky, dětská práce...... tato doma byla šílená. Co se týče hlavních postav, prostředek a konec mi přišel chvílemi těžko uvěřitelný.... Irena mi začala být protivná tím jak se neustále do každého montovala a vždy jí šlo všechno super od ruky, vždy byla hvězda.
Nakonec to, že jednomu zahýbala s druhým asi také mělo býti super. Za mě tři hvězdy s odřenými zády a třetí díl už ani smykem nedám.

21.12.2021 3 z 5


V bouřlivých časech V bouřlivých časech Marie Lacrosse

Na tuhle knihu jsem se dlouho těšila a když se mi konečně dostala do ruky, byla jsem ze začátku knihy hodně zklamaná, nádech červené knihovny. Prostředek a konec to hodně narovnal, děj dostal spád a rozšířil mé obzory o válku mezi Francií a Německem. Určitě se těším na druhý díl.

13.12.2021 3 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Ač jsem se opravdu snažila, pořád jsem se nemohla do knihy začíst. Za sondu do Španělska za vlády Franca jsem vděčná, nevěděla jsem o této době vlastně nic.

02.11.2021 3 z 5


Ten, koho přece znám Ten, koho přece znám Mike Gayle

Příběh, který pohladí a uvnitr zahřeje...

02.11.2021 4 z 5


Bumerang Bumerang Tereza Schillerová

Těšila jsem se na knihu o vztazích ale tahle mě dost zklamala. Chvílemi mi přišla povrchní, někdy přehnaná a bohužel sem tam i pritazena za vlasy.

24.10.2021 3 z 5


Kam létají vrány Kam létají vrány Ann-Marie MacDonald

Strašně obsáhlá kniha, zdolala jsem jí i když mě někdy i trochu otravovala. Chvílema byl děj parádní a napínavý, zvláště ve druhé části, ale chvílema jsem se strašlivě nudila. Myslím, že určitě třetina knihy tam pro mě byla navíc. Příběh sám o sobě byl děsivý, když to domyslíme do důsledků a určitě ve mě nějaký čas zůstane.

22.10.2021 3 z 5


Moje Cesta hrdinů SNP Moje Cesta hrdinů SNP Václav Kerber

Knihu jsem četla na Slovensku v Tatrách, úplně jsem byla na ní naladěna, na takové putování bych bohužel neměla odvahu ale musí to být skvělé! Krásně popisovaná příroda, přátelští lidé a heroické výkony. Klobouk dolů!

04.10.2021 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Super detektivka, ani chvíli mě nenechala oddychnout, děj mě naprosto vtáhl.

04.10.2021 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Trochu depresivní příběh ze Šumavy, kniha se mi líbila, měla spád.

04.10.2021 4 z 5


Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Trochu nechutný pohled jak někteří lidé bohužel i v současnosti žijí...

04.10.2021 4 z 5


O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Kniha mě bavila od začátku, ale s hlavním hrdinou jsem měla problém po celou knihu, nejdříve mě přišel jako nějaký looser a dále v knize jako zoufalec. Nicméně jeho příběh mě vtáhnul do děje po 3 dny. Popisy přírody byly neskutečné. Na konci knihy jsem mu držela pěsti.
Až napadne v zimě sníh, na Davida si vzpomenu a pořádně si ty sněhové vločky prohlédnu, zaměřím se i na barvu sněhu. Děkuji pane Doerre, opět mi bylo s Vámi hřejivě.

22.09.2021 5 z 5


Pastýřka Pastýřka Janet White

Nádherný popis přírody, ptáků, zvířat, rostlin, hodně o chovu ovcí. Kniha má svoje kouzlo. Něco mě ale chybělo v tom celém příběhu. Nějaká jiskra. Nicméně popis farmarskeho života a přírody byl fascinující.

05.09.2021 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Tak tuhle knihu doufám nevymazu z hlavy do konce svého života. Přečetla jsem před půl hodinou a ještě teď mě buší srdce. Kdyby nebyla půlnoc, jdu ji rozdychat ven. Něco tak nádherného jsem dlouho nečetla. Obrovský zážitek ze kterého mám v očích slzy a asi dlouho neusnu.

02.09.2021 5 z 5


Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Strašně krásne příběhy vlastně bez konce, který si musí každý čtenář domyslet. Knihu jsem si dokonce šetřila, nechtěla jsem ji dočíst... Krásná.

26.08.2021 4 z 5